Coś niedobrego

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: zaturbione, wymarzone
Polubił: 0
Polubione posty: 1 raz

Re: Coś niedobrego

Post 26 wrz 2010, o 19:13

prawda, smutne to strasznie.. Zwłaszcza, że to był bardzo dobry, sprawny autokar, dobra niemiecka autostrada, więc nie powinno się nic takiego stać :-(

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 26 wrz 2010, o 19:21

eMTi pisze: prawda, smutne to strasznie.. Zwłaszcza, że to był bardzo dobry, sprawny autokar, dobra niemiecka autostrada, więc nie powinno się nic takiego stać
Troszeczkę jeżdżę po autostradach w faterlandzie i powiem jedno , niestety ale Niemcy nie mają wprawy w jeździe w trudnych warunkach . Śmigają ostro na prostych ale gdy coś się dzieje to głupieją :idea:
I tak było w tym przypadku , Pani za ostro wychodziła z zakrętu i nie opanowała auta :-(

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 26 wrz 2010, o 19:31

ja tam zauważyłem jeszcze jedną rzecz.. nie wiem, czy to potwierdzisz.. Wg mnie oni wiedzą, że jak się włączają do ruchu, albo zmieniają pas, to mają w d.. czy coś nim jedzie i po prostu skręcają, bo są nauczeni, że się powinno wszystkich grzecznie wpuszczać... Może tu też miała miejsce taka sytuacja? O ile w przypadku łączników na autostradach jest to ok i to Polacy powinni się uczyć, że przy dojeżdżaniu do węzła powinno się zwolnić w miarę możliwości miejsce na prawym pasie, o tyle wielokrotnie Niemcy władowywali się mi przed machę na swoich autobahnach...
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 26 wrz 2010, o 19:37

Arti pisze: Bardzo niedobra jest dzisiejsza katastrofa polskiego autobusu. Przez błąd albo chwile nieuwagi tyle osób musiało zabrać się z tego świata.
+ 2 Polaków w Chorwacji w katastrofie samolotu kolo Karlovaca...

[*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*]

:-( :-( :-( :-(
Dolce far niente ;-)

vicu
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: OBK
Polubione posty: 0

Post 26 wrz 2010, o 19:45

eMTi pisze:ja tam zauważyłem jeszcze jedną rzecz.. nie wiem, czy to potwierdzisz.. Wg mnie oni wiedzą, że jak się włączają do ruchu, albo zmieniają pas, to mają w d.. czy coś nim jedzie i po prostu skręcają, bo są nauczeni, że się powinno wszystkich grzecznie wpuszczać... Może tu też miała miejsce taka sytuacja? O ile w przypadku łączników na autostradach jest to ok i to Polacy powinni się uczyć, że przy dojeżdżaniu do węzła powinno się zwolnić w miarę możliwości miejsce na prawym pasie, o tyle wielokrotnie Niemcy władowywali się mi przed machę na swoich autobahnach...
Dokładnie wiem o czym piszesz, bo to samo jest w UK. Rozumiem, jeśli jadę po pasie zewnętrznym a ktoś próbuje się włączyć do ruchu i jest miejsce na pasie środkowym, to wtedy oczywiście zjeżdżam na środkowy, nikt nie musi hamować i wszystko odbywa się płynnie. Ale często jest to samo, gdy 3 pasy są pełniutkie, nie ma się gdzie wcisnąć, a ktoś włączając się do ruchu pakuje mi się przed machę z założeniem, że zahamuję i go wpuszczę. No sorry, ale mam pierwszeństwo i w tym momencie to tylko moja dobra wola kogoś wpuścić lub nie. :roll:
Obrazek

"Speed never killed anyone, suddenly becoming stationary, that's what gets you." - J. Clarkson

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: die Pflaume

Post 26 wrz 2010, o 22:50

Ja tam jestem ciekaw, kiedy zaczną szkolić kierowców autokarów, że w takim wypadku należy zgarnąć delikwenta, zamiast narażać życie dziesiątek pasażerów.

r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.

rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Duża Dacia :)
Polubił: 129 razy
Polubione posty: 199 razy

Post 26 wrz 2010, o 22:58

ky pisze:Ja tam jestem ciekaw, kiedy zaczną szkolić kierowców autokarów, że w takim wypadku należy zgarnąć delikwenta, zamiast narażać życie dziesiątek pasażerów.

r.
Chyba trudno wyrobić sobie taki odruch w przypadku gdy chodzi o drugiego człowieka, aczkolwiek kiedyś w Warszawie gość zdjął z pasów studenta (wbiegł na jezdnię) i tłumaczył to właśnie odpowiedzialnością za pasażerów autobusu, który prowadził.
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - :giggle:
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów. :idea:

barbie
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: OOOO
Polubił: 34 razy
Polubione posty: 87 razy

Post 26 wrz 2010, o 23:04

Wg tego, co wyczytałam, to stało się to na zjeździe, a Mercedes zjeżdżał z autostrady.

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 26 wrz 2010, o 23:15

jak zjeżdżał, jak w wiadomościach pokazywali symulację, gdzie autobus jechał sobie spokojnie prawym pasem, a merol wpakował mu się w bok.. no chyba, że merol zjeżdżał, ale z jednej autostrady na drugą... :roll:

barbie
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: OOOO
Polubił: 34 razy
Polubione posty: 87 razy

Post 26 wrz 2010, o 23:36

No to nie wiem, w kilku tekstach czytałam o zjeździe a nie wjeździe. Ale rzetelność dziennikarska pozwala sądzić, że mogło być w ogóle kompletnie inaczej.

Bergen
Awatar użytkownika
Moderator

Post 27 wrz 2010, o 10:33

Obrazek

pora zacząć szukać garażu :-/

LouCyphre
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: H&H
Polubione posty: 3 razy

Post 27 wrz 2010, o 10:42

pora zacząć szukać garażu
Chyba arkę budować, toż to jakiś potop biblijny się szykuje ...

Bergen
Awatar użytkownika
Moderator

Post 27 wrz 2010, o 10:58

LouCyphre pisze: Chyba arkę budować, toż to jakiś potop biblijny się szykuje ...
http://lowcyburz.pl/read/179-kolejna-fa ... a-w-polsce

Łasica mi przecieka gdzieś! Nie mogę namierzyć gdzie...

kitewinger
2 gwiazdki
Auto: Forester 2.0 XT

Post 29 wrz 2010, o 22:15

Dzisiaj w nocy jakiś sk*%$&*syn porysował mi kluczem albo czymś innym tylne nadkole i drzwi. Sprawę zgłosiłem już na policję ale jak wiadomo to raczej po to żeby mi ulżyło chociaż podałem jednego, który mógł to zrobić.
Teraz muszę gdzieś biedaka (leśnika) wykurować i tutaj pytanko czy dobry lakiernik może polakierować tak żeby grubość lakieru była taka jak na reszcie auta?

Bergen
Awatar użytkownika
Moderator

Post 29 wrz 2010, o 22:30

Nie może.

j33mbo
5 gwiazdek

Post 29 wrz 2010, o 22:37

kitewinger pisze: Dzisiaj w nocy jakiś sk*%$&*syn porysował mi kluczem albo czymś innym tylne nadkole i drzwi.
gołą dupą po nieheblowanej desce gnoja
tydzień, może dwa po zakupie forka miałem piękną łyżwę na klapie bagażnika,
3 dni po przywiezieniu gtka pod dom miałem cegłę w szybie
:wall: :wall: :wall: :wall:
"to nie ludzie , to wilki"

IMO zrób zdjęcia przed lakierowaniem i nie przejmuj się grubością

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 310 razy
Polubione posty: 60 razy

Post 29 wrz 2010, o 23:00

kitewinger, co za gnoje :wall: Przyjmij wyrazy :!:
Może coś takiego pomoże: http://www.paintfixpro.pl/

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 29 wrz 2010, o 23:12

kitewinger pisze: Teraz muszę gdzieś biedaka (leśnika) wykurować i tutaj pytanko czy dobry lakiernik może polakierować tak żeby grubość lakieru była taka jak na reszcie auta?
rozumiem, że to przy ewentualnej sprzedaży auta. Zrób fotki przed lakierowaniem, zawsze to jakiś 'dowód' dla ewentualnego kupującego. Samo malowanie zwiększy grubość lakieru, ale to przecież nic nie znaczy. Szpachla byłaby dużo grubsza.

Przyjm wyrazy.

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 30 wrz 2010, o 00:30

kitewinger, wyrazy. Niestety tak jak mówi j33mbo i remek - nie ma takiej fizycznej możliwości, żeby wyszło tak samo, a zrobienie zdjęcia jest najlepszym wyjściem.

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 30 wrz 2010, o 09:54

Ależ to jest hamówa :x kitewinger, wyrazy :idea:

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 30 wrz 2010, o 17:10

Jest jakaś akcja.

Zatrzymała mnie policja (w locie). Myślałem, że za te marne 80 (jechałem równo z nimi), a tu się okazuje, że mają akcję na narkotyki i se posprawdzają. Rewizja kieszeni, schowków, bagażnika, portfela, macanko :mrgreen: i pytają czy test przejdę. Akurat na narko zawsze przejdę więc powiedziałem że se mogą robić. Sprawdzili czy tel kradziony, 3 razy polisę na auto i jak już po 20 min się cieszyłem, że jadę pyta mnie czy zgubiłem tablice rej. Mówię że dwa lata temu. No to to widzą, widzą, że mam wydaną nową, ale u nich w systemie wisi zgłoszenie. I bach następne 20 min czekania czy mam pisać oświadczenie czy też spiszą tylko zeznanie :wall:

Fakt, Pan policjant - młody chłopak, bardzo sympatyczny. Z podlasia, mówił, że bimber pije (bo mu powiedziałem, że ja tylko kuchnia staropolska wóda i piwo a nie dragi) :mrgreen: :!:

W sumie to bym wolał mandat za te 80/50.

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 30 wrz 2010, o 17:32

w końcu czas to pieniądz :mrgreen: , ale naprawdę wolałbyś kupic 40 minut za 300pln? :roll:

Arti
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: GT Rally Car & STI GH

Post 30 wrz 2010, o 18:23

remek, no to ładnie Cię przetrzepali. :o Ale to w sumie dobrze, niech wyłapują naspidowane dresiwo z kradzionymi telefonami i lewymi papierami. :evil: Może będzie bezpieczniej chociaż trochę.
Obrazek

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Forester turbo, zwany Yetim
Polubił: 3 razy
Polubione posty: 2 razy

Post 30 wrz 2010, o 18:38

Arti pisze: to w sumie dobrze, niech wyłapują naspidowane dresiwo z kradzionymi telefonami i lewymi papierami. Może będzie bezpieczniej chociaż trochę.
Pewnie, ze dobrze.

A ze Remigio jadacy WRXem sie rzuca w czujne, policyjne oko, to nie powinno dziwic :mrgreen:

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 30 wrz 2010, o 18:45

kiedyś mnie i mojego brata też tak przetrzepali.. ubawu było po pachy, bo mój brat zaczął walić takie inteligentne riposty, że można było paść :giggle:

ODPOWIEDZ