[K] Subaru Impreza

kupię / sprzedam / zamienię / wymienię /dam / nie dam
Regulamin forum
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
dzudok
Awatar użytkownika
3 gwiazdki
Auto: subaru impreza WRX
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Re: [K] Subaru Impreza

Post 23 wrz 2010, o 11:26

witaj generalnie nalezy rozpatrywac konkretny samochód,w kazdym moga byc ukryte wady.......jak cos namierzysz na twoim miejscu umówiłbym sie u kogos kto ogarnia temat subaru i go sprawdza chłopaki jak trzeba....mysle ze to jest najlepsze rozwiazanie

zycze powodzenia

kupiłemimprezeGT
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: IMPREZA GT

Post 23 wrz 2010, o 11:42

Powiem więcej.
Jeżeli namierzysz coś kilkaset km poza Twoim miejscem zamieszkania a będziesz wstępnie tym autkiem zainteresowany nie widzę problemu aby ktoś z nas jeżeli będzie miał blisko podjechał i wstępnie obejrzał dany egzemplarz czy jest wart jechania przez pół Polski.

Adam M.
2 gwiazdki
Auto: 05 Subaru Legacy Wagon

Post 23 wrz 2010, o 16:20

burat pisze:Adam M., a czemu ma nie kupować turbo :?:
Oprocz wszystkich powodow wymienionych przez innych forumowiczow, trzeba sobie zadac podstawowe pytanie:
Czy chce jezdzic szybko, czy dlugo i relatywnie bez klopotow ? :)

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka

Post 23 wrz 2010, o 16:52

Adam M. pisze: Czy chce jezdzic szybko, czy dlugo i relatywnie bez klopotow
to się wtedy nie szuka subaru w benzynie tylko jakiegoś dyszla ;-)
poza tym wyciągnięcie od szanownego grona tej "wiedzy tajemnej" trochę mi zajęło
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 23 wrz 2010, o 20:43

burat pisze:
Adam M. pisze: Czy chce jezdzic szybko, czy dlugo i relatywnie bez klopotow
to się wtedy nie szuka subaru w benzynie tylko jakiegoś dyszla ;-)
poza tym wyciągnięcie od szanownego grona tej "wiedzy tajemnej" trochę mi zajęło
Wszystko zależy od priorytetów. Do turbo się wciąż dokłada, a co jakiś czas trzeba zrobić remont :mrgreen: Jesli chcesz mieć zalety napędu i długotrwałe rozsądne użytkowanie, to wolny ssak jest idealny :razz:

Luk
0 gwiazdek
Auto: Subaru Forester 2.0 99r

Post 25 wrz 2010, o 10:31

Jak jeździć? Najlepiej szybko i za darmo :-) A tak na poważnie to wersję z turbinką na jakiś czas wybiłem/wybiliście mi z głowy. Skupiam się na szukaniu autka z wolnossącym motorkiem, bo mimo wszystko to będzie najrozsądniejszy dla mnie wybór. Jeżdżę obecnie Forkiem i bardzo przekonałem się do tego silniczka(choć nie ukrywam że mógłby troszke więcej mieć tej mocy), więc czemu nie Impreza.

A mógłby ktoś więćej wypowiedzieć się na temat 2.5 silnika montowanego w Imprezach?

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka

Post 25 wrz 2010, o 10:34

2.5 wolne ssaki mają raczej dobrą opinię ,bolączki związane są raczej z silnikami 2.5 turbo ale to chyba też u tych "bardziej prawidłowo" używanych ;-)
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 245 razy
Polubione posty: 526 razy

Post 25 wrz 2010, o 15:41

Luk, problem z Imprezami 2.5 litra jest taki, że ciężko coś kupić za normalne pieniądze - problemem jest brak aut do kupienia. Np. obecnie na allegro nie ma ani jednej sztuki GC 2.5.
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: szkoda

Post 25 wrz 2010, o 21:27

Trzeba RSa z jueseja ściągnąć. Przynajmniej groźnie wygląda. ;)
czarne jest piękne...

Adam M.
2 gwiazdki
Auto: 05 Subaru Legacy Wagon

Post 25 wrz 2010, o 22:37

Niekoniecznie musi byc to RS.
Wystarczy normalna Lka - wyglada cywilnie a z manualna skrzynia zupelnie ladnie sie odpycha.
Ponad 200 kg lzejsza od Legasia, a ja na przyspieszenia tego ostatniego w normalnym ruchu zupelnie nie narzekam.

Luk
0 gwiazdek

Post 3 paź 2010, o 18:28

Niestety, tak jak mowicie panowie imprezy 2.5 - litrowe to chyba gatunek wymarly u nas. A co sadzicie o takim egzemplarzu? http://otomoto.pl/subaru-impreza-super- ... 13995.html

kupiłemimprezeGT
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: IMPREZA GT

Post 5 paź 2010, o 09:15

Wygląda ładnie, cena nie straszy,1 właściciel, bezwypadkowy, z gazem, komplet kluczy, książki, wszystko fajnie.
Oglądać i jak OK to brać.

Luk
0 gwiazdek

Post 14 paź 2010, o 13:28

W weekend oglądałem linkowaną wcześniej Imprezę i powiem, że dość dobre zrobiła wrażenie. Tylko mam zastrzeżenie do jednego. A mianowicie, po przejechaniu powiedzmy ok. 5 km z wciśnietym gazem, zauważyłem, że temperatura zaczęła się podnosić. Co prawda po zmniejszeniu tempa jazdy, wszystko wrociło do normy. Czy faktycznie w tak krótkim czasie, powinna skoczyć temperatura powyżej normalnej? Mam forka i niejednokrotnie zdarzało mi się, szybciej pojechać na znacznie dłuższym odcinku i temperatura ani drgneła. Czy tak ma ten model? Dodam, że auto nie dymi, nie kopci itp.

ODPOWIEDZ