Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
-
rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
-
Polubił:
129 razy
-
Polubione posty:
198 razy
Godlik pisze:
A jest?
Powinien.
"
Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller -

Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

rrosiak
-
ky
- 6 gwiazdek
- Auto: die Pflaume
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
Ostatnio mój skromny soundsystem wzbogacił się o kolejny element, który w absolutnie genialny sposób poprawia brzmienie. Ten rewelacyjny tłumik-odpromiennik redukuje niepożądane drgania heterodyny w tunerze i niweluje działanie promieniowania komicznego. Posiada też mechanizm wytwarzania brumienia w przeciwfazie, dzięki czemu usuwa ewentualny przydźwięk od sieci energetycznej. Dzięki temu urządzeniu bas staje się bardziej zwięzły i nie ciągnie się, średnica zyskuje na wyrazistości, a soprany łagodnieją. Scena się uplastycznia, ale nie następuje jej upłynnienie. Oto on:
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.
ky
-
FUX
- 6 gwiazdek
- Auto: jeżdżące
-
Polubił:
236 razy
-
Polubione posty:
350 razy
ky, a jakim prawem mojego kota wynająłeś....

Dolce far niente

FUX
-
ky
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
To już wiem, gdzie ta łajza się szwenda po nocach... :>
r.
ky
-
j33mbo
- 5 gwiazdek
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
o Purple Rain na wierzchu

j33mbo
-
FUX
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
236 razy
-
Polubione posty:
350 razy
j33mbo, sadysto; nie upuszczaj mu krwi...

Dolce far niente

FUX
-
Bergen
- Moderator
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
1 raz
ky, też sobie lubię od czasu do czasu "audio" czy inną "hi-fi i muzykę" poczytać. ileż mi to sprawia radości!

szczególnie jak czytam jak kable sieciowe za 20 tys pln wpływają na "plastyczność sceny, mięsistość basów i uwydatnienie sopranów"
założe się, że jakby któremuś z tych snobów wmówić, że Twój kot kosztuje 50.000 i powoduje uwydatnienie drugiego planu oraz jest niezbędnym składnikiem zestawu referencyjnego to oferty by się zaraz posypały. I każdy z nich by to uwydatnienie słyszał!
A tymczasem król jest nagi....
Bergen
-
ky
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
To jest mój kot i będę go
pilnował, żeby mi nie naszczał we wzmacniacz... :P
r.
ky
-
Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
-
Polubił:
130 razy
-
Polubione posty:
365 razy
Bergen,
Bergen pisze:
kot ... powoduje uwydatnienie drugiego planu oraz jest niezbędnym składnikiem zestawu referencyjnego
Bzdura!
kot powoduje uwydatnienie drugiego planu oraz jest niezbędnym składnikiem zestawu referencyjnego.

Alan, Alan, Alan!
-
inquiz
- 6 gwiazdek
- Auto: pojazd wolnobieżny
-
Polubił:
421 razy
-
Polubione posty:
361 razy
ky, nie słuchaj remka i FUXa, to mój kot.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
inquiz
-
Bergen
- Moderator
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
1 raz
ky pisze:
To jest mój kot i będę go pilnował, żeby mi nie naszczał we wzmacniacz... :P
Naszczanie we wzmacniacz podobno powoduje rozszerzenie pasma przenoszenia i zwiększenie liniowości charakterystyk mosfetów, a co za tym idzie, uwydatnia soprany, środki stają się bardziej środkowe a basy mięsiste. Wg testów z najnowszego "audio" najlepsze uwydatnienie sopranów daje mocz tenora. Dobre podbicie basów za to zapewnia świeża uryna basa, najlepiej z opery narodowej. Siuśki basa z opera software też mogą być, ale jest to rozwiązanie niskobudżetowe i nadaje się co najwyżej do odsłuchu kaset. I to zwykłych, nie chromowych, bo do tego to już tylko można używać moczu śpiewaka z Google.
rany kota co ja gadam
Bergen
-
ky
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
Bergen pisze:
Naszczanie we wzmacniacz podobno powoduje rozszerzenie pasma przenoszenia i zwiększenie liniowości charakterystyk mosfetów,
W moim przypadku mocz bardzo wypłaszczył sygnał wychodzący ze wzmacniacza. Amplituda 0, średnia poziom sygnału 0V.
Jak chcesz, to mogę Ci sprezentować Onkyo 8250-MegaFragransUndZajebistaŚrednica ;) Jak będziesz w Uć, daj znać. :)
r.
ky
-
Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
130 razy
-
Polubione posty:
365 razy
Bergen,
Bergen pisze:
Naszczanie we wzmacniacz podobno powoduje rozszerzenie pasma przenoszenia i zwiększenie liniowości charakterystyk mosfetów, a co za tym idzie, uwydatnia soprany, środki stają się bardziej środkowe a basy mięsiste.
my dodatkowo stosujemy metodę pochodną od chóru chłopięcego i do podbijania wysokich używamy kastrata karmionego tuńczykiem, co dodatkowo objawia się przyjemnym popluskiem w zakresie 16-30MHz.
Alan, Alan, Alan!
-
FUX
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
236 razy
-
Polubione posty:
350 razy
Naszego 2 czy 3 kota wstecz mogł załatwić dekoder Cyfry+...
I wcale sobie jaj nie robię.
Kocica uwielbiała na nim spać calymi dniami. Kilkakrotnie odkurzałem wnętrze; tyle bylo tak sierści..
Kotka spodziewala się potomstwa, lecz byly jakieś problemy. Niestety weterynarz w porodzie nie byl w stanie pomoc.
Kot zszedł.
Zrobiliśmy jej sekcję i okazalo się, ze kot miał nienaturalnie male płuca czy serce; już nie pamietam.
weterynarz zachodzil w głowę, skąd taka wada...
Wspomnialem o sennych upodobaniach. Być moze to było przyczyną, ale, kto to wie...
Dolce far niente

FUX
-
ja580
- 0 gwiazdek
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
ale jakim tuńczykiem ? Ten w oleju wpływa bardzo pozytywnie na te niższe wartości co jeszcze bardziej uwydatnia poplusk.
ja580
-
inquiz
- 6 gwiazdek
- Auto: pojazd wolnobieżny
-
Polubił:
421 razy
-
Polubione posty:
361 razy
esilon pisze:kupię trzy fotografie nieba najlepiej z obłokami, w dobrej rozdzielczości, do uzytku komercyjnego
propozycje na

PW
dopiero doczytałem, jak niebo może być też z jakimiś dodatkami to coś by się znalazło z własnych zapasów.
-
Załączniki
-

Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
inquiz
-
Paul_78
- 3 gwiazdki
- Auto: najfajnieszy foryś
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
FUX pisze:ky, a jakim prawem mojego kota wynająłeś....

Twojego? Przecież to mój
A co do sedna wątku - jakby ktoś potrzebował pomocy przy ochronie kopyrajtów i łapaniu podłych naruszaczy praw autorskich, to niech da znać na PW.
Paul_78
-
Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
130 razy
-
Polubione posty:
365 razy
Paul_78 pisze:
Twojego? Przecież to mój
to ja raz na zawsze rozwieję Wasze wątpliwości.

Alan, Alan, Alan!
-
ky
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
No tak. Znów łajza poszła na rajzę i do Warszawy tym razem dotarła...
r.
ky
-
Kruszyn
- 6 gwiazdek
- Auto: KARAWAN
-
Polubił:
111 razy
-
Polubione posty:
95 razy
ky, ale nakleiła zdjęcie pana na koszu

Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
Kruszyn
-
j33mbo
- 5 gwiazdek
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
remek pisze:

po co na śmietniku zdjęcia jakichś pedziów?
j33mbo
-
Bergen
- Moderator
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
1 raz
Wracając do tematów grających, znajoma poleciła mi znaleźć dla niej jakiś gramofon fajny.
No i w toku poszukiwań sam zachorowałem na linearny odczyt.
Marzy mi się taki Technics SL-DL-1

Bergen
-
AMI
- 5 gwiazdek
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
1 raz
Eee... zaleznie od budzetu dobrze zainwestowac w SL1200 lub SL1210, albo przynajmiej jakas kopie. W miare mozliwosci z napedem bezposrednim.
Nieprowokacyjny dizajn, dobra, sprawdzona konstrukcja. Odpowiednio ciezki, a jednoczesnie dobrze "zamortyzowany"
Oczywiscie mozna tez isc w jakies audiofilskie rozwiazania - ale obawiam sie, ze tu juz moze byc tylko drozej :)
Jacek "AMI" Rudowski
AMI
-
ky
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
To wybierz coś mniej skomplikowanego, bo tak naprawdę najważniejsza jest wkładka niż wymyślny mechanizm, który im bardziej wycudaczony, tym więcej problemów później może sprawić :) Ja mam Reloopa RP-2000, chociaż teraz nie wiem, czy nie lepiej było kupić Pro-Jecta Debut (prosty mechanizm, paskowy napęd -- podobno bardziej stabilny od bezpośredniego, ale pewnie i tak bym tego nie usłyszał), chociaż do Pro-Jecta pewnie musiałbym jeszcze trochę dołożyć w stosunku do tego, co dałem za Reloopa. Z używek też można czasem wyłapać jakiegoś ciekawego Duala, Denona czy Technicsa, ale używki to zawsze loteria.
r.
ky