Telefony, telefony...

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
ODPOWIEDZ
citan
5 gwiazdek
Auto: japońskie
Polubił: 41 razy
Polubione posty: 14 razy

Re: Telefony, telefony...

Post 4 paź 2010, o 12:37

ky pisze: Flash to nie tylko filmiki,
Z tym, co napisałeś się zgadzam oczywiście, ale uruchamianie tego na ARMie uważam za masochizm... na razie mam zdanie tylko teoretyczne :mrgreen: , ale aż się wezmę i przetestuję w przyszłym tygodniu.
ky pisze: A jak oglądałeś 1080p z innego źródła, to się nie rozkręcają? Bo 1080p to już nie jest drobiazg...
Wiesz co, o tym nie pomyślałem... dobra uwaga. :idea: Nie mam na czym testować niestety.

Jak dla mnie flash na PC jest ok, ale na urządzeniach mobilnych już nie koniecznie.

Tasior_Miedziak
4 gwiazdki
Auto: Czarny karawan na gnojówkę
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Post 4 paź 2010, o 19:25

Zakupilem telefon mojej lepszej polowie bo jej stary "ukochany" Siemens byl sie zuzyl juz tak, ze nie dawalo rady z niego korzystac. Telefon byl tak stary, ze facet ktory ma stoisko z telefonami w Realu popatrzyl na niego i powiedzial, ze jak pracuje tu juz z piec lat to takiego cuda jeszcze nie widzial (Siemens Escada).

Ale do rzeczy. Nowy telefon - Samsung Monte, odpustowy gadzet jak dla mnie, ale w sumie bardzo prosty i praktyczny. Po paru dniach i probach dogadania sie z nowym telefonem moja lepsza polowa przychodzi, oddaje mi telefon i mowi, ze ona juz go nie chce bo... ten telefon jest niesymapatyczny i jej nie lubi :o

Tak mogla powiedziec tylko kobieta.

A ja sie staralem zeby mial WiFi, GPS i inne takie "zbedne" ficzery.

vicu
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: OBK

Post 4 paź 2010, o 19:27

Tasior_Miedziak pisze: Po paru dniach i probach dogadania sie z nowym telefonem moja lepsza polowa przychodzi, oddaje mi telefon i mowi, ze ona juz go nie chce bo... ten telefon jest niesymapatyczny i jej nie lubi :o
Skądś to znam :giggle: Klasyk :mrgreen:
Obrazek

"Speed never killed anyone, suddenly becoming stationary, that's what gets you." - J. Clarkson

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: szkoda

Post 4 paź 2010, o 19:37

LOL
Faceci nie rozumieją kobiet i vice versa.

Dla faceta najważnejsze jest by miał dobry procesor, wifi, bt, gps, flash, java, EDGE, 2G/3G, 5Mpix, MP3, MP4, DivX, Xvid, AMOLED, ..., ESP, ABS, ..., ... :-)
A dla kobiety najważnejsze jest by był czerwony.

:mrgreen:
czarne jest piękne...

Tasior_Miedziak
4 gwiazdki

Post 4 paź 2010, o 19:38

:giggle:
vicu pisze: Skądś to znam :giggle: Klasyk :mrgreen:
Jak sprzedawalismy nasz pierwszy samochod, do ktorego moja zona byla bardzo przywiazana to w dzien kiedy go zabieral nowy wlasciciel, glaskala go i pocieszala jakby byl zywym stworzeniem :giggle:

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: szkoda

Post 4 paź 2010, o 19:39

Tasior_Miedziak, znam taką jedną żonę, która płakała po sprzedaniu samochodu. :whistle:
czarne jest piękne...

Tasior_Miedziak
4 gwiazdki

Post 4 paź 2010, o 19:40

vibowit pisze: LOL
Faceci nie rozumieją kobiet i vice versa.
Gdzies ostatnio uslyszalem fajny tekst. Z gory przepraszam za wulgaryzm.

Kobiety sa z Wenus, a mezczyzni... maja to w dupie.

kitewinger
2 gwiazdki
Auto: Forester 2.0 XT

Post 4 paź 2010, o 19:48

heheh, 2 tygodnie temu kupiliśmy mojej "lepszej" połówce Samsunga Wave, ja mam HTC Hero, Android i te sprawy, bajery więc dla niej uznałem że też Android tylko telefon prostszy. Po 3 dniach i 100 próbach dodzwonienia wracam wkurzony do domu a na pytanie dlaczego nie odbiera, odpowiada że wkurza ją dzwonek, brak klawiatury i wogóle, że taki skomplikowany, że ona już go nie chce...
Chcesz dogodzić a efekt odwrotny.
p.s ale za to Forka lubi :lol:

Tasior_Miedziak
4 gwiazdki

Post 4 paź 2010, o 20:38

Ech... te kobiety.

Oczywiscie wybór dzwonka do telefonu kosztowal mnie kilka godzin grzebania w necie bo zaden nie byl dosc "milusi" :x Pomine juz fakt, ze spedzilem kilkanascie godzin zeby sie doktoryzowac z tego koreanskiego cuda, zmienic firmware na najnowszy niebrandowany, znalezc nowe widgety, gry, poprawic dzialanie GPS, wgrac kilka uzytecznych programow, itp.

Ciekawe, ze moja corka (6 lat) nie ma zadnych problemow z opanowaniem obslugi tego telefonu i w ogole wszystko jej sie w nim podoba. Szczegolnie to, ze moze sobie pograc albo obejrzec film :lol:

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 4 paź 2010, o 21:11

Tasior_Miedziak, kup Żonie E 52.
Dolce far niente ;-)

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 309 razy
Polubione posty: 60 razy

Post 4 paź 2010, o 21:15

vibowit pisze: Dla faceta najważnejsze jest by miał dobry procesor, wifi, bt, gps, flash, java, EDGE, 2G/3G, 5Mpix, MP3, MP4, DivX, Xvid, AMOLED, ..., ESP, ABS, ..., ... :-)
A dla kobiety najważnejsze jest by był czerwony.
Się nie znasz. Najważniejszy w telefonie jest budzik z indywidualnie konfigurowalną drzemką ;-)
Do funkcji przeróżnych wracając - moja lepsze połowa korzysta w komórce z WiFi i poczty elektronicznej :-d
FUX pisze: Tasior_Miedziak, kup Żonie E 52.
Dobry pomysł.

Tasior_Miedziak
4 gwiazdki

Post 4 paź 2010, o 21:37

FUX pisze: Tasior_Miedziak, kup Żonie E 52.
Nie mam zadnych doswiadczen z E52 ale jak to jest podobne do E51 to ja dziekuje bardzo. Ostatnio naprawialem takie dwa. W jednym wymienialem obudowe, a drugiego reanimowalem po kapieli w oleju. Wymienilem wyswietlacz bo olej wszedl miedzy warstwy, potem obudowe i PCB kąpałem w wannie ultradzwiekowej w izopropanolu. Niestety padl po tym zabiegu mikrofon i wszystko byloby cacy bo nowy kosztuje 3.99 PLN, ale haczyk jest taki, ze jest to element montowany powierzchniowo na plytke o rozmiarze niewiele wiekszym od lepka od szpilki. Wez to teraz i wymien. Stacja hot-air sie klania, a mnie rece sie trzesa i latwo nie bedzie bo to robota mocno precyzyjna.

Generalny wniosek jest taki. Siemens Escada mojej zony sprzed kilku lat, to byl telefon w srodku zbudowany solidnie i porzadnie. Tak jak np. Nokia 7310i. Telefon nie do zabicia. Jak rozebralem Nokie E51 to rece mi opadly. Potworna tandeta obliczona na krotkie dzialanie i czeste wizyty w serwisie. Nie idzie to w dobra strone niestety.

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 4 paź 2010, o 21:55

Tasior_Miedziak pisze: Nie mam zadnych doswiadczen z E52 ale jak to jest podobne do E51 to ja dziekuje bardzo.
Lepszy. E51 to badziew, zwlaszcza glośnik.
Dolce far niente ;-)

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Ostrzeżenia: 1
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 244 razy
Polubione posty: 524 razy

Post 4 paź 2010, o 22:15

kitewinger, tylko, że Samsung Wave to żaden Android... :whistle:
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

ja580
Awatar użytkownika
0 gwiazdek

Post 4 paź 2010, o 22:54

osobiście używam e52 i powiem ze jest to całkiem ciekawy telefon. Przez miesiąc zastępował mi komputer, i wychodzilo mu to całkiem dobrze, gps łapie fix-a w takim samym czasie jak normalna nawigacja samochodowa, czasami nawet szybciej ;) zdarzy mu się jakieś zawieszenie ale nie jest to tak uciążliwe jak np. w e50 która w ciągu 15 potrafila stanąć z 5 razy. Jedyne co mnie zdenerwowalo to to ze guzik od aparatu odpadł po 5 miesiącach.↲a wave chodzi na nowym wynalazku Samsunga jakim jest BadaOS

tom669
Awatar użytkownika
2 gwiazdki

Post 7 paź 2010, o 20:22

bry...
czy ktoś z użyszkodników androida zna jakąś bezpłatną app pozwalającą odbierać pliki po BT?
Bluetooth File Tansfer by "medieval software" pozwala tylko wysylać, a na robienie doktoratu nie mam czasu(muszę na razie poprzestać na magistrze :mrgreen: )

ja580
Awatar użytkownika
0 gwiazdek

Re:Telefony, telefony...

Post 7 paź 2010, o 21:01

z tego co znalazłem to np. HTC Hero do odbierania nie potrzebuje żadnych aplikacji jedynie sparowanie urządzeń. Co do tej aplikacji działa ona tylko z systemem od 2.0 w gore.↲

tom669
Awatar użytkownika
2 gwiazdki

Post 7 paź 2010, o 21:02

no właśnie, SE X10mini ma nadal 1.6 i fabrycznie bluetooth pozwala jedynie sparować urządzenie np. z słuchawkami BT

ja580
Awatar użytkownika
0 gwiazdek

Post 7 paź 2010, o 21:10

Zobacz tu może ten filmik pomoże ;)

tom669
Awatar użytkownika
2 gwiazdki

Post 7 paź 2010, o 22:08

właśnie u nich kupiłem telefon :mrgreen:
Chodzi o to, że właśnie uczyniłem tak jak zaleca ten gentleman, ale wszystkie aplikacje jakie ściągnąłem z Android market obsługują tylko wysyłanie plików i nie chce mi się dalej szukać bo już mi się myliło i instalowałem jeszcze raz to samo....
myślałem, że ktoś zna jakiś konkretny program :roll: (wrodzone lenistwo :oops: )
ale dzięki za linka :thumb: mam przez opowieści kolegi dużo zabawnych skojarzeń z "carphone warehouse" ale można u nich czasem kupić dobry telefon 8-)

ja580
Awatar użytkownika
0 gwiazdek

Re:Telefony, telefony...

Post 7 paź 2010, o 22:18

w google-ach nic nie znalazłem więcej ;( chyba jedynie czekać na upgrade albo forum android'a ;)

tom669
Awatar użytkownika
2 gwiazdki

Post 7 paź 2010, o 23:08

poczekam 8-) zapowiadają androida 2.2 na to maleństwo(ten telefon taki niby trochę damski ale wbrew pozorom dobrze się go trzyma dużą dłonią ;-) a za to w kieszeni miejsca wiele nie zabiera :thumb: )
podobno upgrade systemu opóźnia mały ekranik w tym modelu nie chce im się wszystko zmieścić :x
Jak miałem go pierwszy raz to pomyślałem że wypuścili jaliegoś knota z obsługą rysikiem :evilgrin: ale po chwili zabawy ujęła mnie zaskakująco precyzyjna obsługa mikroskopijnych przycisków wielkimi paluchami... :mrgreen: -pełna obsługa jedną ręką :thumb:
Oczywiście zdaję sobie sprawę że jak będę za dużo instalował, to mi się zamuli(pamięć własna tylko128mega) :mrgreen: dlatego nie chcę przesadzać z downloadem bezpłatych apps-ów
wśród płatnych znalazłem interesującą: "Torque" za niecałe 3 funty można mieć narzędzie diagnostyczne do OBD 2, trzeba tylko jeszcze mieć Bluetooth ELM/OBD/PLX adapter.... :roll:

Tasior_Miedziak
4 gwiazdki

Post 8 paź 2010, o 13:07

Dzial moze niezbyt szczesliwy, ale...

Numeru telefonu do Jako szukam. Pomoze ktos? Dostalem jakis czas temu od Michal__'a, ale gdzies przesiudalem i ni chce mu tylka drugi raz zawracac.

rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Duża Dacia :)
Polubił: 129 razy
Polubione posty: 198 razy

Post 8 paź 2010, o 14:26

Tasior_Miedziak, :arrow: PW
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - :giggle:
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów. :idea:

citan
5 gwiazdek
Auto: japońskie
Polubił: 41 razy
Polubione posty: 14 razy

Post 10 paź 2010, o 20:29

tom669 pisze: wśród płatnych znalazłem interesującą: "Torque" za niecałe 3 funty można mieć narzędzie diagnostyczne do OBD 2, trzeba tylko jeszcze mieć Bluetooth ELM/OBD/PLX adapter....
Używam, bardzo fajna. Działa też z Androidem 1.6. Adapter można kupić niedrogo w Chinach. :)

ODPOWIEDZ