gt 97 doładowanie 1.4 , temp oleju 150 C
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
gt 97 doładowanie 1.4 , temp oleju 150 C
Witam, jestem (na razie) szczęśliwym posiadaczem Gtka z 97r :)
Posiadam trzy zegary (temp, oleju, boost, cisnienie oleju) VDO
Przy normalnej jeździe temp oleju oscyluje przy 120-130st natomiast przy mocniejszym ok 150 st.
pojechałem do mechanika i stwierdził że może tak być, bo mam czujnik w korku oleju, czy oby na pewno??
Kolejną sprawą jest doładowanie, na postoju jest ok -0,9 a przy max wciśniętym pedale ok 1,4 , czy ktoś może mi powiedzieć czy mam się obawiać tych wartości czy raczej to normalne??
Pozdrawiam
Posiadam trzy zegary (temp, oleju, boost, cisnienie oleju) VDO
Przy normalnej jeździe temp oleju oscyluje przy 120-130st natomiast przy mocniejszym ok 150 st.
pojechałem do mechanika i stwierdził że może tak być, bo mam czujnik w korku oleju, czy oby na pewno??
Kolejną sprawą jest doładowanie, na postoju jest ok -0,9 a przy max wciśniętym pedale ok 1,4 , czy ktoś może mi powiedzieć czy mam się obawiać tych wartości czy raczej to normalne??
Pozdrawiam
- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
- Polubił: 19 razy
- Polubione posty: 83 razy
Re: gt 97 doładowanie 1.4 , temp oleju 150 C
No przecież na kropce już Ci napisali, że masz coś zepsute... Nie wierzysz?
Ja w seryjnym GTku nawet nie mam takich wartości na zegarach. Doładowanie kończy mi się na 1.3, a temperatura oleju na 130
Aha, i czujnik oleju też mam w korku w misce.
Ja w seryjnym GTku nawet nie mam takich wartości na zegarach. Doładowanie kończy mi się na 1.3, a temperatura oleju na 130
Aha, i czujnik oleju też mam w korku w misce.
powiedzieli mi że mam tutaj napisać..
i wierze że mam coś nie tak..
i wierze że mam coś nie tak..
- kuzi4
- 4 gwiazdki
- Auto: STi TypeR "22B", GT GF 98, Outback 2,5 '00
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
No i tutaj mogę Ci legalnie napisać:
4Turbo Katowice, ul. Rzepakowa/Kolejowa. tel: 323567580, Mateusz - 697250007;
Zaraz Ci Az napisze o so chodzi (na kropce pewnie by tego nie zrobił). Pozdro, Marcin.
Zaraz Ci Az napisze o so chodzi (na kropce pewnie by tego nie zrobił). Pozdro, Marcin.
- kuzi4
- 4 gwiazdki
http://forum.4turbo.pl/index.php
Polecam jeszcze to forum - ale ostrzegam! Dla normalnych to ono nie jest
Ale za to jaka wiedza... 
Polecam jeszcze to forum - ale ostrzegam! Dla normalnych to ono nie jest

kuzi4 pisze:No i tutaj mogę Ci legalnie napisać:
I o to mi chodzi :) szybko, zwięźle i na temat :) to czekam na odp od Az. :)
To aja tez krótko i zwięźle - masz coś zepsute, zapewne wskaźniki ;) Trzeba sprawdzić.
- Grzesiek_67
- 6 gwiazdek
kuzi4 pisze: No i tutaj mogę Ci legalnie napisać:
Sorry ale albo nie czytałeś co koledze radziliśmy na kropce albo koniecznie chcesz sprawić frajdę Kubie a nie sądzę aby Go to specjalnie kręciło.
Na kropce napisałem bowiem :
Nie wiem, co więcej można na odległość zdiagnozować/napisać ? Znam Kubę i nie wygląda na Czarnoksiężnika z Krainy UraburaGeneralnie - albo silnik szrot albo źle podpięte czujniki...albo jedno i drugie. Czujnik temp. oleju najlepiej zamontować w jednym z trzech miejsc :
1) brok - od frontu nad rozrządem (magistrala oleju) ,
2) lewa głowica (ta kierowcy) z tyłu (tu pewności nie mam, czy w gt97 jest ta dziura czy jej nie ma
),
3) blok - na górze po prawej stronie, pod dolotem.
Zakładając, że temperatura przy korku spustowym jest relatywnie najniższa, to zakres temp. oleju norm. 120-130C a w szczytach 150C to jest DRAMAT ! Ładowanie 1,4 br to również szybka i prosta droga do remontu głównego (no chyba, że masz jakąś ukrytą świnię bądź standalona).
Uważaj na auto, nie pałuj na razie i podjedź do kogoś, kto ogarnia Subaraki. Na Śląsku masz pierdylion fajnych miejsc, poczynając od ASO (MTS Dzierżoniów - wiem, wiem to Dolny Śląsk), kończąc na Katowicach (4turbo) i Edwinie w Nowym Sączy (Carfit).

Pozdrawiam
Grzegorz
Brak podpisu.
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
Kuba
Wypocząłeś chłopie i już nie widzisz uszczelek wszędzie
Urlop dobra rzecz 

- kuzi4
- 4 gwiazdki
Azrael pisze:To aja tez krótko i zwięźle - masz coś zepsute, zapewne wskaźniki ;) Trzeba sprawdzić.

Grzesiek_67 pisze: Znam Kubę i nie wygląda na Czarnoksiężnika z Krainy Urabura![]()
Znam parę zaklęć

- Grzesiek_67
- 6 gwiazdek
Azrael,
wiem, zwłaszcza te StaroKrasnoludzkie
Pozdrawiam
Grzegorz
wiem, zwłaszcza te StaroKrasnoludzkie

Pozdrawiam
Grzegorz
Brak podpisu.
- Grzesiek_67
- 6 gwiazdek
dobra, dobra chłopaki, już się nie znęcajcie na mnie :P Już się skontaktowałem z odpowiednią osobą ;) Dzięki za pomoc:)
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
o nie! teraz zaczynamy właściwy wątekkarolwa pisze: obra, dobra chłopaki, już się nie znęcajcie na mnie :P

Azrael pisze: Grzesiek_67, takie jak np. "Na pohybel skurwysynom"?

Chopie bierz urlop co miesiąc

- Grzesiek_67
- 6 gwiazdek
karolwa,
nie, luzik, daj spokój, wszystko gra i buczy. Nie traktuj tego wszystkiego, broń Boże, osobiście. Tak se brzęczymy
Pozdrawiam
Grzegorz
nie, luzik, daj spokój, wszystko gra i buczy. Nie traktuj tego wszystkiego, broń Boże, osobiście. Tak se brzęczymy

Pozdrawiam
Grzegorz
Brak podpisu.
- kuzi4
- 4 gwiazdki
Czytałem Grzegorzu, czytałem... I bardzo dobra rada z Twojej strony ale obawiam się, że zaraz pojawi się tam EDYCJA MODERATORA Wiesz jak to na kropce wygląda. A tak w ogóle ta na pohybelGrzesiek_67 pisze:kuzi4 pisze: No i tutaj mogę Ci legalnie napisać:
Sorry ale albo nie czytałeś co koledze radziliśmy na kropce albo koniecznie chcesz sprawić frajdę Kubie a nie sądzę aby Go to specjalnie kręciło.
Na kropce napisałem bowiem :
Nie wiem, co więcej można na odległość zdiagnozować/napisać ? Znam Kubę i nie wygląda na Czarnoksiężnika z Krainy UraburaGeneralnie - albo silnik szrot albo źle podpięte czujniki...albo jedno i drugie. Czujnik temp. oleju najlepiej zamontować w jednym z trzech miejsc :
1) brok - od frontu nad rozrządem (magistrala oleju) ,
2) lewa głowica (ta kierowcy) z tyłu (tu pewności nie mam, czy w gt97 jest ta dziura czy jej nie ma
),
3) blok - na górze po prawej stronie, pod dolotem.
Zakładając, że temperatura przy korku spustowym jest relatywnie najniższa, to zakres temp. oleju norm. 120-130C a w szczytach 150C to jest DRAMAT ! Ładowanie 1,4 br to również szybka i prosta droga do remontu głównego (no chyba, że masz jakąś ukrytą świnię bądź standalona).
Uważaj na auto, nie pałuj na razie i podjedź do kogoś, kto ogarnia Subaraki. Na Śląsku masz pierdylion fajnych miejsc, poczynając od ASO (MTS Dzierżoniów - wiem, wiem to Dolny Śląsk), kończąc na Katowicach (4turbo) i Edwinie w Nowym Sączy (Carfit).![]()
Pozdrawiam
Grzegorz

Pozdrówki, Marcin.
- kuzi4
- 4 gwiazdki
Co miesiąc - na miesiącAzrael pisze:remek pisze:
Chopie bierz urlop co miesiąc![]()
Ja chętnie.

mały UP
Jestem już wstępnie umówiony w 4Turbo(dzięki Azrael), muszę tylko wysępić urlop, ale odwiedził mnie kolega (dzięki Ariel) i znalazł coś takiego w ECU
45 Cewka wydatku ciśnienia
Co to jest ? Gdzie tego szukać?
Jestem już wstępnie umówiony w 4Turbo(dzięki Azrael), muszę tylko wysępić urlop, ale odwiedził mnie kolega (dzięki Ariel) i znalazł coś takiego w ECU
45 Cewka wydatku ciśnienia
Co to jest ? Gdzie tego szukać?
Wg. rozpiski którą widzę to błąd 45 to jest MAP sensor.
czy to może być powodem tak dużego doładowania?Azrael pisze:Wg. rozpiski którą widzę to błąd 45 to jest MAP sensor.