Ja wiem, ze sie da. Ale wtedy tracisz support (i to po obu stronach) a ten, zwlaszcza w przypadku Dell'a sie mocno przydaje.Azrael pisze:Kornik pisze: nie zainstalujesz OS X na Dell'u
Są i tacy co zainstalowali.
Makowy pręgierz / Hejt Line - tutaj szydzimy z Apple
- Kornik
- 2 gwiazdki
- Auto: Zoom i Rower. Range Rover
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Re: Makowy pręgierz / Hejt Line - tutaj szydzimy z Apple
- Kornik
- 2 gwiazdki
A ja sie nie moge nadziwic o co ten caly krzyk z ta niewyjmowalna bateria jest? Nawet jesli potrzebowalem kiedykolwiek wymienic baterie w telefonie to nie czesciej niz raz na kilka lat - to w czym problem odkrecic te dwie srobki? Na eBay'u (mieszkam po ciemnej stronie kaluzy) sa baterie po cale $9. Jak bede potrzebowal (a moj iphone ma rok i jakos nie widze specjalnego spadku pojemnosci baterii) to se wymienie. Rozumiem laptopy choc nie wyobrazam sobie 'zarzadzania' zapasowymi bateriami (jak znam zycie zawsze ta zapasowa bateria bylaby albo w domu/biurze czyli dokladnie nie tam gdzie ja, albo jak ze mna to rozladowana). W przypadku telefonow to IMHO to jest czepianie sie w imie zasad.LouCyphre pisze:zagatka, A telefon Droga Agatko to sprawa insza :) IMO iphone dla mnie spisuje sie niemal idealnie. Z wad wyliczyłbym:
1. niewyjmowalna bateria (to jakiś koszmar)
2. beznadziejny aparat
POza tym to król komórek
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Ostrzeżenia: 1
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 244 razy
- Polubione posty: 524 razy
Kornik, inny przypadek użycia (z życia wzięty). Jedziesz pociągiem, czekasz na ważny telefon. Twój super iPhone dzwoni.... próbujesz odebrać i nic. Zawiesił się. Próbujesz oddzwonić ale:
1. To Twój jedyny telefon.
2. On cały czas dzwoni a Ty nie mozesz wyjąć baterii żeby go zresetować.
To się wydarzyło naprawdę.

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
Chloru, W 3GS'ie już można resetować bez wyjmowania baterii, poza tym przez rok to tak naprawdę mi się nie zawiesił na poważnie ani razu.
LouCyphre, kwestia chyba indywidualna, byłem rajdzie polski bodajże z koleżanką która ma iPhone'a i walczyliśmy z jej zawieszonym telefonem z kilkanaście razy. Jedyna metoda którą ona znałą to dać mu się rozładować do zera.
Kornik pisze: Ja wiem, ze sie da. Ale wtedy tracisz support (i to po obu stronach) a ten, zwlaszcza w przypadku Dell'a sie mocno przydaje.
Tak swoją drogą 2x musiałem skorzystać z supportu HP po tej dzikiej stronie kałuzy i rewelacja, może szef powinien zmienic producenta?
Azrael, A to był 3gs ? O ile wiem te starsze robiły sceny. W moim wystarczy wcisnąć jednocześnie przycisk power i "ten okrągły" na dole na kilka sekund i elegancko się restartuje.
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
LouCyphre, nie wiem czy to byl 3GS ale fuckup niesamowity. To są właśnie te ułomności które potem się poprawia rewolucyjnymi zmianami kiedy wszyscy wokół już dawno sobie z nimi poradzili.
Azrael, PO wyglądzie samym raczej się nie da 

- Kornik
- 2 gwiazdki
A ja sie zapytam - czy ten telefon byl kupiony w salonie czy sciagniety z zza oceanu? Bo najwieksze problemy jakie mialem z iphonem byly wtedy kiedy zmuszony okolicznosciami przyrody musialem go zlamac i zdjac simlocka. Przez 10 miesiecy w stanach nie zawiesil mi sie ani razu, przez 4 miesiace w Polsce po zdjeciu simlocka - mniej wiecej raz w tygoniu. Dlatego jak tylko wrocilem na dzika strone kaluzy zrobilem restore i po klopocie. Przy czym wyglada na to, ze problemem byl w simlock, bo teraz tez mam zlamanego, ale simlock zostawilem i sie nie wiesza.Chloru pisze:Kornik, inny przypadek użycia (z życia wzięty). Jedziesz pociągiem, czekasz na ważny telefon. Twój super iPhone dzwoni.... próbujesz odebrać i nic. Zawiesił się. Próbujesz oddzwonić ale:
A co powiesz za 15-20kE za 1T w EMC? Inna sprawa, że brandowanie dysków do serwerów, które ostatnio zaczął uprawiać Dell, też jest *estwem.Kornik pisze: BTW a propo dojenia uzytkownikow w imie zasad - Dell wlasnie przyslal nam wycene dyskow do SAN'a - $2300 za sztuke 300GB dysku (potrzebujemy 8)![]()
To jest trzeci rodzaj prawdy. Mamy dużo serwerów Della z FreeBSD (brak supportu na ten system) na pokładzie. Wrzucasz płytkę z Dell Diagiem i support łyka jego wyniki jak młody pelikan -- zero problemów z wymianą uszkodzonego sprzętu.Kornik pisze: Ale wtedy tracisz support (i to po obu stronach) a ten, zwlaszcza w przypadku Dell'a sie mocno przydaje
A może wystarczy cokolwiek poza ,,basic''? Z enterprajzowym nie mamy żadnych problemów.Azrael pisze: Tak swoją drogą 2x musiałem skorzystać z supportu HP po tej dzikiej stronie kałuzy i rewelacja, może szef powinien zmienic producenta?
r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.
- Chloru
- 6 gwiazdek
Kornik, nie wiem co tam było ale każde urządzenie o takim poziomie komplikacji może się zawiesić i jak mowi prawo Murphy'ego z cala pewnością to zrobi w najmniej oczekiwanym momencie. Brak możliwości "wyjęcia wtyczki" to podporządkowanie zdroworozsądkowego myślenia marketoidom oraz dizajnerom. Koniec kropka.
- Kornik
- 2 gwiazdki
To wlasnie dyski do EMC CX3-20, tyle, ze przez Dell'a jakos na okolo, nie wiedziec czemu. Swoja droga jezeli masz jakies sprawdzone wiadomosci na temat tego czy dyski 'nie markowe' chodza w tym sprzecie to podeslij please.ky pisze: A co powiesz za 15-20kE za 1T w EMC? Inna sprawa, że brandowanie dysków do serwerów, które ostatnio zaczął uprawiać Dell, też jest *estwem.
Musielibyśmy paść na głowy, żeby próbować stracić support na macierze za siedmiocyfrowe sumki ;))) (my mamy Symmetrixy).
Natomiast Dell jakiś czas temu oficjalnie się pochwalił, że w serwerach nowych serii dyski są brandowane.
r.
Natomiast Dell jakiś czas temu oficjalnie się pochwalił, że w serwerach nowych serii dyski są brandowane.
r.
czym to sie robi?
jakim toolem mozna zrobic taki tutorial w macu?
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
gregski, jaki jest Twój ojczysty język?gregski pisze: jakim toolem mozna zrobic taki tutorial w macu?

Opis filmu:gregski pisze:czym to sie robi?
Short and sweet tutorial on how to install FrostWire 4.17.x on Mac OS X 10.5.x.
Created with Screenflow.

So What!, chinski
barbie,
dzieki nie zauwazylem...
btw kto zmienil tytul tego thread'a? :-D

barbie,

btw kto zmienil tytul tego thread'a? :-D
gregski pisze: btw kto zmienil tytul tego thread'a? :-D
Dev
Taki jeden drażliwy członek Kościoła Kupertyńskiego ;)))gregski pisze: btw kto zmienil tytul tego thread'a? :-D
r.
W łamach dalszego darcia łacha (w nawiązaniu do tego posta) pozwolę sobie zauważyć że:
już, nareszcie, można po ludzku [1] wystawiać faktury z Makówki! Wystarczyło jakieś 20 lat od pojawienia się pierwszego Subiekta!
Martwi mnie tylko jedna rzecz: tyle pól, tyle stawek VAT-u. Czy to nie za dużo dla przeciętnego wyznawcy Kościoła Kupertyńskiego? Czyż nie powinien tam występować jeden, jedyny przycisk ,,Fakturo wystaw się!'' ;)
r.
[1] -- rozumiem, że jak do tej pory trzeba było sobie zrobić wszystko na piechotę.
już, nareszcie, można po ludzku [1] wystawiać faktury z Makówki! Wystarczyło jakieś 20 lat od pojawienia się pierwszego Subiekta!
Martwi mnie tylko jedna rzecz: tyle pól, tyle stawek VAT-u. Czy to nie za dużo dla przeciętnego wyznawcy Kościoła Kupertyńskiego? Czyż nie powinien tam występować jeden, jedyny przycisk ,,Fakturo wystaw się!'' ;)
r.
[1] -- rozumiem, że jak do tej pory trzeba było sobie zrobić wszystko na piechotę.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Tytuł tego wątku zaczyna nabierać głębszego znaczenia. Apple staje się dawnym Microsoftem, a nawet chyba czymś gorszym. Okazuje się, że już nie można wydawać prasy na iPada bez płacenia Jobsowi 30% haraczu. W sumie to chyba pierwszy taki przypadek, że producent sprzętu chce zarabiać nie tylko na samym sprzęcie i oprogramowaniu systemowym, ale również na treściach, jakie na tym sprzęcie chce sobie wyświetlać użytkownik.
http://wyborcza.pl/1,75248,9016522,Wyda ... Apple.html
http://wyborcza.pl/1,75248,9016522,Wyda ... Apple.html
- Chloru
- 6 gwiazdek
Konto usunięte, jakoś mnie to nie dziwi...