Do tych celów będą inne osobniki płci ŻeńskiejKonto usunięte pisze: W takiej misji kolonizacyjnej, musiałbyś dla dobra idei i nowego społeczeństwa dzielić się żoną z innymiOczywiście w imię szlachetnych celów itd...
Technika - co niesie najbliższa przyszłość
Re: Technika - co niesie najbliższa przyszłość
https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Jak już skolonizujemy tego Marsa, sami ustanowimy regułyesilon pisze: komu będzie się płacic podatki ? ciekawe jaki VAT będzie od transportu żywności, czy nalewki zakwalifikuja jako żywność i bez akcyzy się uda ?
ciekawość, czy JOW zdobędą akceptacjęWiS pisze:sami ustanowimy reguły
inne żony, Pitruś, inne żony.Piter 35 pisze:osobniki płci Żeńskiej
przynajmniej na początku.
damaz pisze: inne żony, Pitruś, inne żony.
damaz, chmmm to może nie poruszajmy tego tematu, przemilczmy go
https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
Będziemy mieli wolność i nie będzie podatków, umówimy się że każdy od hektara czy czegoś tam innego inwestuje w fundusz wojenny i wystarczy.
nadal chciałbyś być szarą eminencją?WiS pisze: ak już skolonizujemy tego Marsa, sami ustanowimy reguły
a po co nam JOW, na początku sobie poradzimy a później intronizujemy monarchę (proponuję wersję absolutyzmu oświeconego czy jak to się nazywa).damaz pisze: ciekawość, czy JOW zdobędą akceptację![]()
jak już będziemy walczyć ze Starym Imperium to zawsze jakieś branki przy okazji można przygarnąć.damaz pisze: inne żony, Pitruś, inne żony.
![]()
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
damaz pisze: czy JOW zdobędą akceptację
inquiz pisze: na początku sobie poradzimy a później intronizujemy monarchę
...tylko ochotnicze wpłaty na potrzeby Dworuinquiz pisze: i nie będzie podatków
W temacie kobiet przestaję się wypowiadać, nie jestem taki chojrak
No i proszę, jak to przyjemnie pogadać na forum samochodowym o technice, a nie tylko o tej polityce i polityce...
rząd sam się wyżywi czy jakoś takWiS pisze: ...tylko ochotnicze wpłaty na potrzeby Dworu![]()
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
Technika służąca ludziom.
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.
Ciekawe kiedy coś takiego będzie śmigać po naszych ulicach:
http://1.bp.blogspot.com/_yz4YqRgBVUo/S ... /mecha.jpg
W sumie już są egzoszkielty, które pozwalają na zwiększanie nośności naszemu organizmowi
http://1.bp.blogspot.com/_yz4YqRgBVUo/S ... /mecha.jpg
W sumie już są egzoszkielty, które pozwalają na zwiększanie nośności naszemu organizmowi
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"
Barthol, nigdy nie będzie śmigać, bo Policji nie będzie stać na paliwo. Chyba że będzie na wodór 
eee....
z notatki wynika jasno, ze potrzeba im 1.2 MPLN na dokończenie. znaczy: nie dokończą.
z notatki wynika jasno, ze potrzeba im 1.2 MPLN na dokończenie. znaczy: nie dokończą.
-
Grzegorz
- 5 gwiazdek
- Auto: Leon
- Polubił: 21 razy
- Polubione posty: 35 razy
A dziś w radiowej trójce o 19.30 gościem był profesor Zbigniew Jaworowski (czy to aby nie kwerny kogoś z forum
w audycji liberum veto. Bardzo przyjemnie się tego Pana słuchało, mieliśmy z żoną uśmiechy od ucha do ucha, kiedy Panu Leszczyńskiemu tłumczył skąd się bierze co2 w powietrzu i dlaczego ten gaz jest potrzeby do życia i że kiedyś (jeszcze niedawno temu) było go więcej w atmosferze niż dzisiaj, i że ołowiu w średniowieczu było więcej w ludzkich organizmach niźli dziś, i że dziurę ozonową wykryto znacznie wcześniej niż do użycia weszły substancje rzekomo je powodujące i o tym że węgla mamy na kilkadziesiąt lat a uranu na kilkaset tysięcy i ..... Szkoda że audycja taka krótka; może jeszcze profesor da się namówić na kolejne.
W każdym razie pięknie opowiadał z dużym spokojem i przystępnie. Polecam, może w przyszłą niedzielę też będzie.
W każdym razie pięknie opowiadał z dużym spokojem i przystępnie. Polecam, może w przyszłą niedzielę też będzie.
pozdrawiam
Grzegorz
Grzegorz
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
a literówki walił?Grzegorz pisze: czy to aby nie kwerny kogoś z forum
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 258 razy
- Polubione posty: 534 razy
remek, nie musisz kupować anteny, powinna być zbiorcza w bloku 
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
Równie dobrze możesz znieść pudło do piwnicy i efekt będzie ten sam. A jak się doń nie będziesz przyznawał, to nawet na abonamencie TV zaoszczędzisz ;))
r.
r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
No ja właściwie oglądam tylko BBC Knowledge... poza tym telewizora uzywam do gry na konsoli. I'm the Guitar Hero ... tylko mi sie k..a baterie w gitarze skonczyły !

Po paru miesiącach posiadania zdemontowanej instalacji, wystrugaliśmy wraz z panem od tv-sat [1] nową. I powiem Ci, że bardziej pasjonujące jest rozkminianie settopa [2] od tnk hd niż to, co można znaleźć w ofercie programowej ;))
Jeszcze jakby mieli tam gruby pakiet sportowy (Eurosport i Eurosport2), to bym sobie LeMans pooglądał jak biały człowiek. Może do przyszłych wakacji zrobią taki pakiet.
r.
[1] -- a znalezienie kogoś słownego od tej roboty to temat na inną grubą opowieść; udało się za trzecim razem.
[2] -- a to jest zajęcie na góra 15 minut.
Jeszcze jakby mieli tam gruby pakiet sportowy (Eurosport i Eurosport2), to bym sobie LeMans pooglądał jak biały człowiek. Może do przyszłych wakacji zrobią taki pakiet.
r.
[1] -- a znalezienie kogoś słownego od tej roboty to temat na inną grubą opowieść; udało się za trzecim razem.
[2] -- a to jest zajęcie na góra 15 minut.
- Chloru
- 6 gwiazdek
ky, ja zanabyłem Polszmatę Cyfrową. Krótki risercz dał wynik, że BBC Knowledge dają tylko oni. Paczkę sportową dokupię jak się zacznie sezon WRC. Na starcie dają pełny pakiet na 1 lub 3 miesiące, więc mam trochę skakania po kanałach. A instalację ktoś nam zrobił w całym budynku, niestety ograniczenia pierwotnego okablowania pozwalają mi hodować jeden dekoder w mieszkaniu.
No właśnie ja się nie chciałem wiązać żadną umową, tu mogę po prostu doładować sobie wtedy, kiedy chcę. Na razie mam zestaw rodziców (zimą im niepotrzebny, bo na działce siedzą latem), w przyszłym roku kupię sobie albo zestaw z settopem albo moduł CAM z kartą.
r.
r.
- Chloru
- 6 gwiazdek
Też nie lubię smyczy - więc umowa najkrótsza 15 mc. Podstawowy pakiet kosztuje 40 PLN, kolejny 20 PLN, następne po 10.
Umowy czasowe to pikuś, zwłaszcza jak masz taką jedną na 30 lat :) Ale nie mam ochoty wykładać wiaderka forsy przez rok na coś, czego sumarycznie będę używał z miesiąc w roku (power on, zap, zap, zap (30), power-off :)).
r.
r.
tym razem, to raczej "co niesie najdalsza przeszłość", ale co tam. myślę, że u niektórych zonk będzie taki jak w przypadku przyszłości.
chodzi o mechanizm z Antikythery.
Link: http://www.youtube.com/watch?v=RLPVCJjTNgk
chodzi o mechanizm z Antikythery.
Link: http://www.youtube.com/watch?v=RLPVCJjTNgk