Wrocław - Poznań
Wrocław - Poznań
jak wygląda ta droga?
google i zumi pokazują mi trasę przez Krotoszyn i Jarocin,
a może lepiej przez Rawicz, Gostyń, Śrem?
w Poznaniu muszę być o 6 rano, więc nie spodziewam się korków w tę stronę,
gorzej z powrotem, bo pewnie gdzieś w południe
jechał ktoś ostatnio?
google i zumi pokazują mi trasę przez Krotoszyn i Jarocin,
a może lepiej przez Rawicz, Gostyń, Śrem?
w Poznaniu muszę być o 6 rano, więc nie spodziewam się korków w tę stronę,
gorzej z powrotem, bo pewnie gdzieś w południe
jechał ktoś ostatnio?
- Witek
- 6 gwiazdek
- Auto: A500 @ Piotruś II
- Polubił: 20 razy
- Polubione posty: 15 razy
Re: Wrocław - Poznań
j33mbo, ja jeżdżę tylko przez Rawicz, Gostyń, Śrem. Mały ruch, mało policji. Jedyne wady, to kilka "wahadeł" z powodu remontów (we wtorek jechałem). Mimo wszystko tradycyjną "5tkę" odradzam. Ruch tam taki, że i szybciej się nie będzie (mimo wspomnianych wahadeł), a i bardziej nerwowo będzie.
- Witek
- 6 gwiazdek
j33mbo, 5tką o 4-6 nad ranem może nie będzie źle (ja w tym roku jechałem między 1-2 i udało mi się mieć średnią 100, a 160 nie przekraczałem), ale wracaj już przez Gostyń (jedyne miejsce na tej trasie które pochłania czas, oczywiście nie licząc wahadeł). W czwartek o 20.00 moja rodzicielka wracała Imprezą właśnie piątką i mimo, że drogę zna autentycznie na pamięć, stwierdziła, że nigdy więcej.
Teoretycznie można jechać jeszcze wracać przez Leszno-Góra-Wołów-Wrocław - dawno tam nie jechałem, ale droga przyjemna jeśli ma się szybkie auto i lubi kręte drogi przez lasy, a dodatkowo woli się nadkładać 20km, zamiast jechać w korku. Jednak odcinek Wrocław-Rawicz jest lepszy od Poznań-Leszno, a droga przez Gostyń jest najkrótszą, jeśli ma się coś do załatwienia w zachodniej części Poznania.
Teoretycznie można jechać jeszcze wracać przez Leszno-Góra-Wołów-Wrocław - dawno tam nie jechałem, ale droga przyjemna jeśli ma się szybkie auto i lubi kręte drogi przez lasy, a dodatkowo woli się nadkładać 20km, zamiast jechać w korku. Jednak odcinek Wrocław-Rawicz jest lepszy od Poznań-Leszno, a droga przez Gostyń jest najkrótszą, jeśli ma się coś do załatwienia w zachodniej części Poznania.
w remoncie..Witek pisze: Góra-Wołów
W okolicach Śremu masz wahadła.
Przez Leszno jedzie się dzisrsko do 80km/h
ale sie jedzie.
Pytanie, o jakiej porze...
Dolce far niente 

Co brałeś, że z Poznania do Rawicza dojechałeś w godzinę...Witek pisze: udało mi się mieć średnią 100, a 160 nie przekraczałem)

Chyba że w nocy...

Bo kiedy Cię w Rawiczu koło południa przyuważyłem, to takiej możliwości nie bylo...
A zbliżoną trasą jeżdżę często.

Dolce far niente 

- Witek
- 6 gwiazdek
FUX pisze: Co brałeś, że z Poznania do Rawicza dojechałeś w godzinę...![]()
Jechałem w drugą stronę, to raz. Dwa. 1 i 2 to tak jakby w nocy są, nie?

Wituś. To jest Twoje pobożne życzenie...Witek pisze: W dzień bardzo trudno jest zejść z godziny czterdzieści na trasie Wrocław-Poznań, ale nie jest to niemożliwe.

Bez wahadeł w nocy do Wrocka z Rawicza da się w 40 min. a nawet mniej i to bez napięć.
z Poznania do Rawicza ożesz miec problem, zwlaszcza, jak w Gostyniu Cię niebiescy zechca sprawdzić Twoje dokumenty...

powyższe w ciągu dnia nierealne!!!
Dolce far niente 

a co z drogą przez Krotoszyn, Jarocin, bo też w tym tyg. czeka mnie droga do Poznania
- Witek
- 6 gwiazdek
FUX pisze: Bez wahadeł w nocy do Wrocka z Rawicza da się w 40 min. a nawet mniej i to bez napięć.
z Poznania do Rawicza ożesz miec problem, zwlaszcza, jak w Gostyniu Cię niebiescy zechca sprawdzić Twoje dokumenty...
powyższe w ciągu dnia nierealne!!!
Teraz może nie, ale zanim były wahadła od Rawicza do Śremu.

A to z Wro da się w ogóle wyjechać w kierunku POZ, bez stania w galaktycznych korkach ?
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
a jakie to ma znaczenie na tego rodzaju drodze publicznejWitek pisze: Wiesz, co innego jak jedzie się stodołą na kołach, a co innego kiedy jedzie się zwinnym autem.

oraz to co Ty nadrobisz zwinnością, FUX nadrabia wielkością.
Teraz już tak.LouCyphre pisze:A to z Wro da się w ogóle wyjechać w kierunku POZ, bez stania w galaktycznych korkach ?
Nawet z Milenijnego pod Haskolek wujedziesz...

Dolce far niente 

- Witek
- 6 gwiazdek
remek, ale tam jest kilka fajnych zakrętów i jedna prawdziwa hopka, na której upolowałem ptaka w locie (swoim i jego
) 
Jeśli wiesz, że za chwilę będziesz miał fajny zakręt, to tak jakoś łatwiej przychodzi wyprzedzanie.
Zresztą to nie Impreza. Tutaj różnica między szybko, a normalnie, to 2l na 100, a nie 10.
Zwłaszcza na zakrętach. Ścina je. Przez brzózki, przez wierzby, przez las na przełaj marsz.

Jeśli wiesz, że za chwilę będziesz miał fajny zakręt, to tak jakoś łatwiej przychodzi wyprzedzanie.

remek pisze: oraz to co Ty nadrobisz zwinnością, FUX nadrabia wielkością.
Zwłaszcza na zakrętach. Ścina je. Przez brzózki, przez wierzby, przez las na przełaj marsz.

Ostatnio zmieniony 9 lis 2010, o 14:02 przez Witek, łącznie zmieniany 1 raz.
Koło Korzeńska na wahadle, zdarzało mi się pary razy wyprzedzać polem... 

Dolce far niente 

- Witek
- 6 gwiazdek
FUX pisze: Koło Korzeńska na wahadle, zdarzało mi się pary razy wyprzedzać polem...![]()
Obyś nie spotkał rolnika ze śrutówka.

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
tak, na tych paru zakrętach urwiesz 40 minut.Witek pisze: Zwłaszcza na zakrętach. Ścina je. Przez brzuski, przez wierzby, przez las na przełaj marsz.
Duże auto w lusterku zachęca do ustępowania

aaa, to dlatego kierowcy Imprez zamulają jak ostatnie cioty drogowe.Witek pisze: Tutaj różnica między szybko, a normalnie, to 2l na 100, a nie 10.

Jako taki ten przykład ile zyskujemy naszymi rakietami na drogach publicznych:remek pisze:tak, na tych paru zakrętach urwiesz 40 minut.Witek pisze: Zwłaszcza na zakrętach. Ścina je. Przez brzuski, przez wierzby, przez las na przełaj marsz.
Warszawa - Wrocław
Nubira 4h
Impreza 4h
Kia Sportage 4h

- Witek
- 6 gwiazdek
remek pisze: tak, na tych paru zakrętach urwiesz 40 minut.
Duże auto w lusterku zachęca do ustępowania![]()
Tak, na tych paru którzy popatrzą w lusterko urwiesz 40 minut. Po co ta licytacja?
barbie pisze: Jako taki ten przykład ile zyskujemy naszymi rakietami na drogach publicznych:
Warszawa - Wrocław
Nubira 4h
Impreza 4h
Kia Sportage 4h
Skoro tak często jesteście we Wrocławiu to co się nie odzywacie? Już mnie nie lubicie.

Piszesz o zyskiwaniu na drogach publicznych, czy korkach publicznych?

Nie wiem czy pamiętasz, ale Remeq pochodzi z Bielawy. To niedaleko Wrocławia. Przez ostatnie 2 lata zdarzyło nam się do siebie jeździć trochę tą trasąWitek pisze:
Skoro tak często jesteście we Wrocławiu to co się nie odzywacie? Już mnie nie lubicie.![]()
Piszesz o zyskiwaniu na drogach publicznych, czy korkach publicznych?

Chociaż ostatnio chyba w czerwcu

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
przecież, to Ty się z FUXem licytujesz - właściwie nie wiadomo po co.Witek pisze: Tak, na tych paru którzy popatrzą w lusterko urwiesz 40 minut. Po co ta licytacja?
Te 40 min było lekko ironiczne w odniesieniu do kilku zakrętów. Se dodajesz.
- Witek
- 6 gwiazdek
remek, nie licytuję. Rozmowa była o tym czy się da, a nie o sensowności. 
Remek mówił, że omijaliście Wrocław.

barbie pisze:
Nie wiem czy pamiętasz, ale Remeq pochodzi z Bielawy. To niedaleko Wrocławia. Przez ostatnie 2 lata zdarzyło nam się do siebie jeździć trochę tą trasą![]()
Remek mówił, że omijaliście Wrocław.

Za wyjątkiem tych wszystkich przypadków kiedy przez niego jechaliśmy. Np. celem przewozu towaru lub osóbWitek pisze:Remek mówił, że omijaliście Wrocław.

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
na trasie Blw-Waw zrobiliśmy więcej jak 35kkm*. Na oko: 39% blw-wroc-waw, 30% blw-brzeg-waw, 30% blw-opole-waw.Witek pisze: Remek mówił, że omijaliście Wrocław.
Żeby było śmieszniej, przez Opole - czyli dużo dwupasmówek, zwykle trochę dłużej, bo Opole-Czwa zamulało.
*jak to napisałem przed oczami ukazała mi się walizka szmalu