Coś niedobrego
Re: Coś niedobrego
jeszcze kilka postów i będzie wątek do wydzielenia 

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
Nie dalej, niz w sobotę, widzialem w zespole http://www.aqua-dome.at/xxl/_lang/pl/index.html term, saun basenów ludzi, ktorzy na golasa zupelnego (tam inna kultura i nikt w strojach kapielowych, jak Rodacy do sauny nie wchodzi
) na dworze sobie popalali.
W majestacie prawa na zewnątrz w 3 st. C sobie stali i popalali.
Były kosze, popielniczki. Nikt się nie burzył.
Sam palaczem nie jestem, ale restrykcje teraz wprowadzone sie wykluczją i mnie śmieszą
.
Przyklad?
Pracodawca, dyrektor szkoly ma obowiązek zapewnic pracownikom oddzielne pomieszczenie dla palących.
z drugiej strony, na terenie szkoły palić nie wolno!
Pytanie, ktora ustawa/przepis wazniejsza?
Starsza czy nowsza?

W majestacie prawa na zewnątrz w 3 st. C sobie stali i popalali.
Były kosze, popielniczki. Nikt się nie burzył.
Sam palaczem nie jestem, ale restrykcje teraz wprowadzone sie wykluczją i mnie śmieszą

Przyklad?
Pracodawca, dyrektor szkoly ma obowiązek zapewnic pracownikom oddzielne pomieszczenie dla palących.
z drugiej strony, na terenie szkoły palić nie wolno!
Pytanie, ktora ustawa/przepis wazniejsza?
Starsza czy nowsza?
Dolce far niente 

- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 198 razy
FUX pisze: Pytanie, ktora ustawa/przepis wazniejsza?
"deny" ma zawsze priorytet nad "allow"

A mnie tam ta ustawa pasi, pomimo jej wad i bezsensowności. Do tej pory w pewnych sytuacjach mogłem liczyć tylko i wyłącznie na kulturę osobistą palaczy, teraz mam dodatkowy argument

"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
esilon, o kur...esilon pisze: remek, ale sprawdź czy jeżeli przypadkiem dom bywa Twoim miejscem pracy to czy nie ma konieczności powywieszania tabliczek: zakaz palenia

sprawą właściciela pubu jest czy się jara czy nie i to jego ryzyko. Moją, czy Twoją sprawą jest czy wybierasz ten czy inny pub. Puby wybiera się przecież ze względu na atmosferę, muzykę, towarzystwo - dlaczego nie wybierać ze względu na to czy się tam pali czy nie. Wolny krajKonto usunięte pisze: Nie skumałem. Palący, chętnie bym się dowiedział, jak według Was powinna ta ustawa wyglądać, żeby była sprawiedliwa. Bo na razie tylko krytykujecie

Krytykujemy. Tak, bo głosu i tak nie mamy - nikt nie pytał, a właściwie nikogo nie obchodziło zdanie.
+1esilon pisze: Prowadzący lokal ma bezwzględny nakaz pod karą chłosty itp oznaczenia lokalu że jest dla palących lub dla niepalących lub też posiada dwie strefy................ kropka.
Prowadzący lokal może ustanowic bezwzględny zakaz palenia w SWOIM LOKALU kropka
o reszcie niech decyduja Klienci
Jest jeszcze jedno. Zakaz palenia w pracy. To niech ustawodawca dorzuci się do palarni. Dostaje niezły haracz od palących w postaci akcyzy. No chyba, że wszystko idzie na diety poselskie.
Powinny być dopuszczalne miejsca na kortytarzach, lub innych zbytnio nie przeszkadzających miejscach, a nie jak teraz oddzielny, szczelny obiekt o ile dobrze rozumiem.
Konto usunięte pisze: Podobnie jak większości innych ustaw. Również tej o dopalaczach
to nie usprawiedliwia słabości tej ustawy czyli słabości PO do sondaży

remek pisze: dlaczego nie wybierać ze względu na to czy się tam pali czy nie. Wolny kraj
dym to przynajmniej widac, ale jak napluja do zupy w dla niepalących to już zdrowiutko że hej ?
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
i tu wyszło szydło z worka. Jak wiadomo, palacze mają gorszy smak. I to ich tak wkurza, że nie czujemyesilon pisze: jak napluja do zupy w dla niepalących to już zdrowiutko że hej ?

- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 198 razy
esilon pisze: dym to przynajmniej widac, ale jak napluja do zupy w dla niepalących to już zdrowiutko że hej ?
Czego oczy nie widzą tego sercu nie żal

W dymie papierosowym nie przeszkadzają mi jego niezdrowe właściwości (bo o przedwczesną śmierć potrafię sam zadbać), tylko okropny smród, który niesie się później wszędzie za mną na ubraniu.
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 

no to pkt 3, dla upierdliwych Klientów niepalących uporczywie spożywających w dla palących własciciel lokalu ma obowiązek zapewnić OP1 na czas pobytu 

Na pomieszkiwanie w ichnim hotelu mnie nie stać...esilon pisze:FUX, Ty Kawiorze

Z buta ze wsi przychodziłem.
Ale miejscówka PRIMA SORT.
P.S Rodacy na termy z "wałówką" przyszli...
Dolce far niente 

No i...?FUX pisze:P.S Rodacy na termy z "wałówką" przyszli...
Czarownica prawdę Ci powie :D
no i ...........chyba pasztety

faktycznie ładnie tamFUX pisze: Ale miejscówka PRIMA SORT.
Tow. Żakowski popełnił artykuł zgodny z zasadą "Byt kształtuje świadomość".esilon pisze: Zakowski tez się wkurzył http://wyborcza.pl/1,88146,8659493,Ja__Murzyn.html
A, że nikotyna uzależniająca jest, więc furda logika i poczucie rozsądku.
Dotychczasowe zasady ("od tego stolika na lewo strefa dla niepalących") były aberracją wyższego lotu. Obecne regulacje są logiczne. Czy się to komuś podoba czy nie.
Taki postępowy człowiek, a taki wstecznik.
Ciemnogród normalnie.
Wysłane z mojego komputera przy użyciu klawiatury.
... i w miarę konsumpcji zaczęli się pozbywać odzienia...zofija pisze: No i...?
Szok. To jakaś wycieczka zakladowa była...
Księgowa, se

Dolce far niente 

No jasne!esilon pisze:no i ...........chyba pasztety![]()

- Witek
- 6 gwiazdek
- Auto: A500 @ Piotruś II
- Polubił: 20 razy
- Polubione posty: 15 razy
remek pisze: dlatego mówię. Zakaz picia. Żebyś się nie musiał gorszyć![]()
Ale ja się nie gorszę. Dopóki alkohol będziesz przy mnie trzymał w sobie na uwięzi, to pij sobie ile chcesz, ale pranie całego ubrania po byle wyjściu do knajpy niezbyt mi się uśmiecha...
Gal pisze: Ciemnogród normalnie.
ale gdzie ?
artykuł Żakowskiego jest wspaniałym przykładem na twórcze rozładowanie złych emocji nikotynisty niegodzacego się z narzucanymi regulacjami i tyle

(i jaki związek z tematem ma nazywanie go towarzyszem ?

a kto mówił że nie były abeGal pisze: Dotychczasowe zasady ("od tego stolika na lewo strefa dla niepalących") były aberracją wyższego lotu. Obecne regulacje są logiczne. Czy się to komuś podoba czy nie
a że regulacje logiczne nie zawsze oznacza sensowne bo zgodnie z ta logiką ustawa powinna wprowadzić zakaz produkcji i dystrybucji papierosów ale jakos tego zapisu ni ma
Znaczy, że po byle wyjściu do konajpy musisz prać ubranie, bo ktoś nie był wstanie utrzymać w sobie wypitego alkocholu?Witek pisze:Ale ja się nie gorszę. Dopóki alkohol będziesz przy mnie trzymał w sobie na uwięzi, to pij sobie ile chcesz, ale pranie całego ubrania po byle wyjściu do knajpy niezbyt mi się uśmiecha...

FUX, ja widziałam kiedyś źródło, tak nie wygląda. To była woda z kranu.... a właściwie to z ruryFUX pisze:zofija, woda źródlana byla gratis...

Pić wodę... jak zwierzęta

zofija, nie mędrkuj, tylko weź .... i jedź na weekend.
Od Ślunska autobana prawie caly czas...
Później pogadamy, czy się podobalo i czy Państwo było zadowolone.
Miejscówką w Langenfeld służę...
P.S. Przy okazji stoki w Soelden otwarte, ale kiepsko przygotowane...
Od Ślunska autobana prawie caly czas...

Później pogadamy, czy się podobalo i czy Państwo było zadowolone.
Miejscówką w Langenfeld służę...

P.S. Przy okazji stoki w Soelden otwarte, ale kiepsko przygotowane...
Dolce far niente 

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Ja bym powiedział, że jest to sprzeciw uzależnionego palacza, który próbuje nas przekonać, że uzależniony nie jestesilon pisze: artykuł Żakowskiego jest wspaniałym przykładem na twórcze rozładowanie złych emocji nikotynisty niegodzacego się z narzucanymi regulacjami i tyle![]()
(i jaki związek z tematem ma nazywanie go towarzyszem ?)

Sprzeciw przesadny w swojej formie IMHO

uzalezniony palacz to własnie nikotynista a to czy przekonuje innych czy siebie to juz jego tajemnica
a może rzuca i taką pamiątkę sobie popełnił
Link: http://www.youtube.com/watch?v=0XJeH5yq860
lepsze były dialogi nałogowców w Kawa i Papierosy ale nie ma na youtubie, Jarmusch rzondzi w tym temacie

a może rzuca i taką pamiątkę sobie popełnił

Link: http://www.youtube.com/watch?v=0XJeH5yq860
lepsze były dialogi nałogowców w Kawa i Papierosy ale nie ma na youtubie, Jarmusch rzondzi w tym temacie

Tow. Żakowski palaczem jest. Ja też. Może nawet bardziej niż tow. Żakowski (nie wiem tego na pewno, ale palę 40+ papierosów na dobę od 30+ lat). Tow. Żakowski jest zwolennikiem tezy, że „Byt kształtuje świadomość” (czego egzemplifikacją jest powyższy artykuł), a ja – nie.esilon pisze:Gal pisze: Ciemnogród normalnie.
ale gdzie ?
artykuł Żakowskiego jest wspaniałym przykładem na twórcze rozładowanie złych emocji nikotynisty niegodzacego się z narzucanymi regulacjami i tyle![]()
(i jaki związek z tematem ma nazywanie go towarzyszem ?)
a kto mówił że nie były abeGal pisze: Dotychczasowe zasady ("od tego stolika na lewo strefa dla niepalących") były aberracją wyższego lotu. Obecne regulacje są logiczne. Czy się to komuś podoba czy nie
a że regulacje logiczne nie zawsze oznacza sensowne bo zgodnie z ta logiką ustawa powinna wprowadzić zakaz produkcji i dystrybucji papierosów ale jakos tego zapisu ni ma
Dlatego, między innymi, on jest tow.
To, co napisał Żakowski, w żadnym wypadku nie jest „twórczym rozładowaniem złych emocji nikotynisty niegodzącego się z narzucanymi regulacjami” a czystej wody demagogią niezwracającego na podstawowe zasady logiki nikotynisty wpienionego tym, że nie będzie mógł palić w knajpach. Nie pasuje mu, więc do boju! („Byt kształtuje świadomość”)
Tow. Żakowski jest powszechnie znanym orędownikiem postępu i przeciwnikiem ciemnogrodu, więc walka z nowym prawem ograniczającym wpływ dymu tytoniowego na osoby niepalące jest w jego przypadku dość zabawna, a sugestia, że leczenie chorób metabolicznych („na pacjenta”) jest droższe niż leczenie raka płuc, krtani, miażdżycy naczyń wieńcowych, chromania przestankowego, POHP i tysiąca innych skutków palenia – czystą demagogią nie mającą nic wspólnego z rzeczywistością. Fakt – leczenie raka płuc zwykle nie trwa długo. Ale tanie nie jest.
Śmieszy mnie to, że czołowy rzecznik postępowości w publicystyce polskiej, w momencie gdy ta postępowość kłóci się z jego osobistymi i silnymi potrzebami, wali artykuł godny ciemnogrodzianina. Takiego prawdziwego.
Bo Żakowski jest prawdziwym, praktycznym wyznawcą tezy, że „Byt kształtuje świadomość”. Nie ma rzeczywistości, nie ma obiektywizmu – jest interes własny - jak by nie był rozumiany.
JA palę – to jest istotne w tym i innych jego artkułach.
Zakaz sprzedaży papierosów jest możliwy do wprowadzenia, ale jest to dość zabawny pomysł na tle dyskusji o legalizacji marijuany.

Wysłane z mojego komputera przy użyciu klawiatury.
Gal pisze: To, co napisał Żakowski, w żadnym wypadku nie jest „twórczym rozładowaniem złych emocji nikotynisty niegodzącego się z narzucanymi regulacjami” a czystej wody demagogią niezwracającego na podstawowe zasady logiki nikotynisty wpienionego tym, że nie będzie mógł palić w knajpach
hm, nie zgodze się z tym zaprzeczeniem bo własnie ta czystej wody demagogia to może* być nic innego jak "racjonalizacja" słuszności dotychczasowego stanu rzeczy i postepowania nałogowego palacza (uzależnionego człowieka) objawiająca się najczęściej "swoista" logiką podszytą złościa na zabranie ulubionych publicznych miejsc z dymkiem itd czyli zabranie komfortu korzystania z używki

a to ze sprawdził w nerwach kiedy transport lotniczy i kolejowy zaczał niedomagac i połączył z zakazem palenia to własnie pokazuje jak bardzo nałóg potrafi kierowac człowiekiem

popełnił artykuł który wg Ciebie zaprzeczył całej jego dotychczasowej drodze zawodowej w popularyzowaniu nowoczesności i piętnowaniu ciemnogrodu, nie sledziłem jego wcześniejszej"drogi" ale jeżeli tak jest to faktycznie zabawne co z człowieka fajki zrobiły

*moze bo nie mam smiałosci i uprawnien napisac o nim nie znajac go ze na pewno