Coś niedobrego
Re: Coś niedobrego
Oj tam (palacze) pomarudzą pomarudzą i przestaną... o ile ktoś zacznie w ogóle przestrzegać tego przepisu. O ile puby mi nie przeszkadzają, bo rzadko chadzamy (i wybralibyśmy te dla nie palących), to już palenie w miejscach publicznych - tuż przed głównym wejściem do urzędu, na przystanku, chodniku i tam gdzie muszę się znaleźć np. w drodze do pracy - strasznie działą mi na nerwy. O brak chętnych na piwo w pubie bez możliwości puszczenia dymka też się nie martwię - człowiek nie wielbłąd...
a ja dziś byłem w knjpce (w której zawsze było siwo od dymu): widziałem swoich znajomych, dym mnie nie gryzł, ciuchy nie śmierdziały :)... A lokal w moich oczach zyskał na uroku. Choć przyznam też (jako bardzo sporadyczny palacz, czyli bardziej popalacz
), że piwo albo kawa w zestawie z dymkiem to miłe połączenie. Ale generalnie mnie to nie boli, że palić nie można (przynajmniej nikt mi kurtki nie przypali
)
Choć sposób regulacji mi się nie podoba... W sumie to przejaw dyskryminacji. Palacze są bardziej na cenzurowanym niż pingwiny

Choć sposób regulacji mi się nie podoba... W sumie to przejaw dyskryminacji. Palacze są bardziej na cenzurowanym niż pingwiny

"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"
- danikl
- 6 gwiazdek
- Auto: Muł, truposz i czerwone włoskie półwytrawne
- Polubił: 102 razy
- Polubione posty: 168 razy
Znowu jak w liceum trzeba będzie się po kiblach bunkrować .Ta niepewność podszyta strachem ,że nas ktoś nakryje i będzie dym.Zamiast wożnego ,nauczyciela teraz będzie strażnik miejski lub policjant.
Fajnie
ps. polecam film "Kawa i papierosy" Jarmuscha dla miłośników tych używek
Fajnie

ps. polecam film "Kawa i papierosy" Jarmuscha dla miłośników tych używek
danikl, dodałbym do tego jeszcze kontrolera z sanepidu
Zaczyna się gra w podchody 

- danikl
- 6 gwiazdek
Trzeba będzie sobie znowu przypomnieć stary trik
Link: http://www.smog.pl/wideo/6657/sztuczki_z_papierosem/
Link: http://www.smog.pl/wideo/6657/sztuczki_z_papierosem/
- danikl
- 6 gwiazdek
Już widzę kontrolera sanepidu w sobotę po północy w jakimś klubie ganiającego za palaczamiBarthol pisze:danikl, dodałbym do tego jeszcze kontrolera z sanepiduZaczyna się gra w podchody

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
byłem na piwie u Chlora. Musiałem jarać na balkonie. Fakt. Od kiedy przebywam u Chlora paliłem na balkonie, ale dzisiaj jakby mi w mordę strzelił

Aha, nazywam się Remek. Palę od 14 lat...

Aha, nazywam się Remek. Palę od 14 lat...

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
już widzę kontrolera jak zapierdziela po 16danikl pisze: Już widzę kontrolera sanepidu w sobotę po północy w jakimś klubie ganiającego za palaczami

- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 245 razy
- Polubione posty: 526 razy
remek, mówiłem żebyś gamoniu siedział w kuchni to powiedziałeś, że Gamonie i Krasnoludki to nie Twoja partia 

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
- danikl
- 6 gwiazdek
Normalnie kolejna martyrologia z tego będzie. My miłośnicy nieskrepowanej wolności kontra bezduszni strażnicy zdrowia mojego i całego społeczeństwa.
NA BARYKADY
Nie ma na co czekać tylko trzeba robić koktajle Mołotowa
NA BARYKADY

Nie ma na co czekać tylko trzeba robić koktajle Mołotowa
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
będę jarać gdzie chcę!Chloru pisze: remek, mówiłem żebyś gamoniu siedział w kuchni to powiedziałeś, że Gamonie i Krasnoludki to nie Twoja partia

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
dym szkodzi, cza coś humanitarnegodanikl pisze: Nie ma na co czekać tylko trzeba robić koktajle Mołotowa

- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 245 razy
- Polubione posty: 526 razy
Yeah right... a Narzeczona śpiremek pisze:będę jarać gdzie chcę!Chloru pisze: remek, mówiłem żebyś gamoniu siedział w kuchni to powiedziałeś, że Gamonie i Krasnoludki to nie Twoja partia

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
Łiiii... też mi tragedia
. Zaczniemy wychodzić na fajkę na dwór/na pole
/przed pub i po problemie. Wbrew pozorom nie jest to takie straszne :)

Człowiek do kresu życia powinien się dotoczyć z kieliszkiem Chardonnay w jednej ręce,
tabliczką czekolady w drugiej, narąbany w trzy d..y, krzycząc : "ALE TO BYŁA JAZDA!"
:)
tabliczką czekolady w drugiej, narąbany w trzy d..y, krzycząc : "ALE TO BYŁA JAZDA!"
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
niezmiennie jaram gdzie chcęChloru pisze: Yeah right... a Narzeczona śpi

to jest straszneDoxa pisze: Wbrew pozorom nie jest to takie straszne :)

Jawi mi się taki oto piękny obrazek jak miałem 12 lat. Pierwszy raz w Australii, jak to dzieci z biednej Polski musieliśmy się zaszwędać wszędzie. I trafiło na miejscowy pub. Zaciemnione, najarane, chopy siedzą przy piwie i footy czy co tam wtedy oglądali. Na widok gnojków cisza.
To były czasy

ps. ale nadal pod barem zdarza się rynienka (już tylko pamiątkowa, wypolerowana

Straszniejsze może być tylko wtedy, gdy okaże się, że lokal nie ma licencji na ogródekremek pisze: to jest straszne![]()

Człowiek do kresu życia powinien się dotoczyć z kieliszkiem Chardonnay w jednej ręce,
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
Zostało mi trochę styropianu po akcji "ocieplanie". Ktoś reflektuje ?danikl pisze:Normalnie kolejna martyrologia z tego będzie. ...
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.
Doxa pisze: Zaczniemy wychodzić na fajkę na dwór/na pole /przed pub i po problemie.
czy ja wiem, przeziębic sie można

Rozumiem, że gdy Twoi sąsiedzi przegłosują jakie meble masz mieć w swoim domu to też się im podporządkujesz?Konto usunięte pisze:Ale demokracja to rządy większości są (niestety)
Jako niepalący cieszę się, że nie będą mi dmuchać smrodem w nos, ale jako "rewolucjonista"

czarne jest piękne...
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Ach te Twoje przejaskrawione przykładyvibowit pisze:Rozumiem, że gdy Twoi sąsiedzi przegłosują jakie meble masz mieć w swoim domu to też się im podporządkujesz?Konto usunięte pisze:Ale demokracja to rządy większości są (niestety)

Taki stary, a jeszcze mu się rewolucji zachciewavibowit pisze: Jako niepalący cieszę się, że nie będą mi dmuchać smrodem w nos, ale jako "rewolucjonista"buntuję się przeciw wpieprzaniu się państwa w moją własność. O!

A Ty ciągle udajesz, że nie wiesz o co mi chodzi.Konto usunięte pisze:Ach te Twoje przejaskrawione przykładyPrzecież zakaz palenia w miejscach publicznych nie jest zakazem palenia w domu.

Jeśli mam SWÓJ WŁASNY lokal to chcę decydować jakie zasady w nim panują i wara demokracji od mojej własności.

O zasadach palenia w miejscu publicznym nie dyskutuję.
Gdy uznam, że już mi się nie zachciewa to poproszę o kocyk i fotel bujany. Tyle, że będę musiał też poprosić o wywiezienie w jakieś miejsce, gdzie będę mógł się bujać w kierunku który odpowiada mi, a nie większości.Konto usunięte pisze:Taki stary, a jeszcze mu się rewolucji zachciewa

czarne jest piękne...
ale przecież nikt ci nie zabroni palić na "domówkach"vibowit pisze: Jeśli mam SWÓJ WŁASNY lokal to chcę decydować jakie zasady w nim panują i wara demokracji od mojej własności.
SWÓJ WŁASNY lokal możesz przecież zamknąć i wpuszczać doń tylko "znajomych" którzy chcą się kisić w dymie, smrodzie, pływać w kisielu, czy taplać się w błocku