Klocki do Imprezy my08 N/A?
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Klocki do Imprezy my08 N/A?
Mam zagwozdkę związaną z doborem klocków do Imprezy my08 N/A. Problem polega na tym że niewielu producentów posiada w swojej ofercie klocki do tego modelu a jak już ma to nikt nie ma ich w sprzedaży. Co dziwne i niezrozumiałe do imprez starszych niż 2008 podchodzi ten sam klocek fabryczny o numerze 26296FE081 a większość firm ma zamienniki dla starszych modeli. Zagadka najprawdopodobniej tkwi w grubości klocka. Zamienniki do modeli starszych mają grubość 17,5mm a zamienniki do modeli od 2008 mają grubość 16,4mm. Dwa różne pod względem grubości klocki zastępują ten sam oryginał 26296FE081
o nie znanej grubości. Może ktoś wyjaśnić o co tu chodzi? Czy np klocki Ferodo FDB1639 o grubości 17,5 mm wejdą w zacisk nowej imprezy?

Ostatnio zmieniony 30 lis 2010, o 00:11 przez GT III, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Klocki do Imprezy my08 N/A?
Z tego co wiem sprawa jest rozkmniona na wszystkie strony przez nasz dział handlowy. Klocki do 08 są normalnie dostępne, tylko ciężko je rzeczywiście dobrać z katalogów.
Jeżeli nie patrzeć na tą grubość i idąc po krosach rzeczywiście praktycznie u każdego producenta można znaleźć komplet. Teraz się zastanawiam czy zadowolić się Ferodo lub TRW czy wykosztować się na EBC zielone lub czerwone. Tarcze mam fabryczne.
Ferodo jest kilka różnych. Przemiery są średnie ale wolę od EBC Greenów na pewno. DS Peformance albo DS2500 są ok
Witam. Wiem , że nie ten dział ; ale tutaj ktoś w ciagu ostatnich minut był. Czy subaru impreza 1,6 rok 1995 ma filtr wewnątrz kabinowy? Jak tak to gdzie on się znajduje????
Zawilgocona klima?emilja666 pisze: jeżeli nie ma to dlaczego parują szyby?
Bo mu tak jakiś katalog powiedział?emilja666 pisze: i Gość w sklepie mi sprzedał, będac pewnym , że jest
Były jako akcesorium dokładane i chyba tylko do modelu z nową deską po 99.
Ale ja nie mam klimy... A szyby parują jak oszalałe nie da się jeździć. Pomocy 

Wodę? Pod dywanikami jest sucho, same dywaniki też są wilgotne, ale to nie możliwe żeby szyby tak parowały, że nic przez nie nie widać. To jakaś paranoja i abstrakcja...Utrudnia mi to kompletnie widoczność, a zadnych dziur np. w podłodze nie mam. Wiec co tu wyeliminować , by lepiej było.
Czyli jestem skazany na Premiery. Innych Ferodo nie robi w potrzebnym mi rozmiarze. lub te czerwone EBC...
Trzeba dmuchać nawiewem i z przodu jest ok. A z tyłu też mi parują. Wody, klimy ani filtra w mojej nie zauważyłem.
Ale rok temu nie parowały! Czyli jestem sakazana na taki dyskomfort jazdy? Nic się nie da zrobić???
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 247 razy
- Polubione posty: 528 razy
emilja666, trzeba osuszyc wnetrze auta i dobrze odkurzyć.
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
emilja666 pisze: Ale rok temu nie parowały!
Przepraszam, że się wtrancam, ale rok temu nie miałem nowego telefonu, a teraz mam.
emilja666 pisze: ja nie mam klimy...
emilja666 pisze: Wodę?
Śnieg jest, może na butach wniosłaś, kurtka zaśnieżona, wiele rzeczy może wnieść wilgoć. Klima świetnie wyciąga.
A jak masz tekstylną tapicerkę, to wczoraj wsiadłaś w mokrej kurtce (sypało), po drodze odtajało, wsiąkło w fotel a teraz wychodzi...
Detektyw Rudkowski to przy tobie leszczKonto usunięte pisze: A jak masz tekstylną tapicerkę, to wczoraj wsiadłaś w mokrej kurtce (sypało), po drodze odtajało, wsiąkło w fotel a teraz wychodzi...

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
Bez sarkazmów prosze. Każda rada jest na wagę złota;-) Ale piter35 rozśmieszyłeś mnie do łez;-);-);-) Jeszcze jakieś cenne rady?