ESP OFF w Outback 2010
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
-
rafalkarwacki
- 0 gwiazdek
- Auto: OUtback MY10, Forester MY08
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
ESP OFF w Outback 2010
Witam serdecznie,
czy ktoś z szanownych forumowiczów może mi podpowiedzieć od jakiej prędkości włącza się automatycznie ESP w Outback 2010 ( przy włączonej funkcji ESP OFF) ? dziękuję i pozdrawiam
czy ktoś z szanownych forumowiczów może mi podpowiedzieć od jakiej prędkości włącza się automatycznie ESP w Outback 2010 ( przy włączonej funkcji ESP OFF) ? dziękuję i pozdrawiam
pozdrawiam, Rafał
Re: ESP OFF w Outback 2010
nawet nie wiedziałem, że to się wyłącza w zależności od prędkości ,
kiedyś obiło mi się o uszy, że to zależy od położenia pedałów (hamulca i gazu) a może samego gazu, coś mi świta tylko w bani
kiedyś obiło mi się o uszy, że to zależy od położenia pedałów (hamulca i gazu) a może samego gazu, coś mi świta tylko w bani
-
rafalkarwacki
- 0 gwiazdek
a mi się obiło, że przy jakiejś prędkości automatycznie się włącza, niezależnie od decyzji kierowcy. poczekam, może ktoś będzie wiedział. Jak nie dzwonię do SIP. Może tamci coś powiedzą. pozdr
pozdrawiam, Rafał
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Mała szansa na odpowiedź tutaj, o ile kojarzę, nikt ze stałych bywalców jeszcze nowym OBK nie jeździ. Pytałbym u co bardziej kumatych dilerów/serwisantów (MTS Dzierżoniów, Koper w Warszawie, Grafix w Białymstoku...).
Obiło mi się gdzieś o uszy, że jest całkiem wyłączalne, tzn. że jakoś da się wyłączyć na amen - ale głowy nie dam.
Obiło mi się gdzieś o uszy, że jest całkiem wyłączalne, tzn. że jakoś da się wyłączyć na amen - ale głowy nie dam.
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 310 razy
- Polubione posty: 60 razy
Przyciskiem VDC Off z tego, co wiem się nie da. Remedium na wszystko jest wyjęcie bezpiecznika ABSWiS pisze: jakoś da się wyłączyć na amen - ale głowy nie dam.

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
tak, ale wtedy jest duża szansa, że połowa auta przestanie działać.So What! pisze: Remedium na wszystko jest wyjęcie bezpiecznika ABS
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 247 razy
- Polubione posty: 528 razy
Jakie te francuzy porządneremek pisze:tak, ale wtedy jest duża szansa, że połowa auta przestanie działać.So What! pisze: Remedium na wszystko jest wyjęcie bezpiecznika ABS

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
ale ja mówiłem na podstawie auta frąsuskiegoChloru pisze: Jakie te francuzy porządne

- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Ale moje frąsuskie umie jeździć bez bezpiecznika, Wurcfanowe chyba też, ex-franca jarmaja tylko tak podobno potrafiła jeździć 

-
rafalkarwacki
- 0 gwiazdek
dziękuję wszystkim. Obdzwonię dealerów , może jakiś kumaty się trafi. Pozdrowienia.
pozdrawiam, Rafał
- So What!
- 6 gwiazdek
Czy macie w Odim ESP?vibowit pisze: danikl, luz. Chloru też nie ma obecnej generacji.![]()
- So What!
- 6 gwiazdek
Chyba, że jeszcze w tym modelu dało się odłączyć to niebezpieczne urządzeniejarmaj pisze: Patrząc jakie Liwit na ostatnim szkoleniu boki zapinała, to wątpię![]()

-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Upsss, chciałem zrobić małego edita, ale mi się post skasował....
Dobrze że zdążyłeś zacytować

Dobrze że zdążyłeś zacytować

- So What!
- 6 gwiazdek
Nie wiedziałem, że w ogóle jest taka opcja.jarmaj pisze: Upsss, chciałem zrobić małego edita, ale mi się post skasował....![]()
Jest, ale się wyłącza wielkim guzikiem na desce rozdzielczej!So What! pisze:Chyba, że jeszcze w tym modelu dało się odłączyć to niebezpieczne urządzeniejarmaj pisze: Patrząc jakie Liwit na ostatnim szkoleniu boki zapinała, to wątpię![]()

Włącza się samoczynnie po wciśnięciu hamulca, ale... zawsze powtarzam, że hamulce są dla mięczaków i liwit wyznaje tę samą zasadę.

EDIT: może inaczej. nie to, że się włącza. po prostu gdy się wciśnie hamulec to wtedy system próbuje wyprostować auto.
W nowych Audi nie da się wyłączyć ESP?
Ostatnio zmieniony 2 gru 2010, o 15:51 przez vibowit, łącznie zmieniany 1 raz.
czarne jest piękne...
- So What!
- 6 gwiazdek
Zuch dziewczynavibowit pisze: zawsze powtarzam, że hamulce są dla mięczaków i liwit wyznaje tę samą zasadę.![]()

- Chloru
- 6 gwiazdek
vibowit, za to w przeciwieństwie do Ciebie mam najnowszą 

- Chloru
- 6 gwiazdek
vibowit, najnowszy to jest Lanos ... a GT to jakaś wersja wyposażenia... chyba od skrótu Głównie Tapicerka 

-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Obecnie chyba nawet w RS-ach się nie davibowit pisze:W nowych Audi nie da się wyłączyć ESP?

Of kors - tylko 4 kontrolki się przez to na desce świecąChloru pisze: Wurcfanowe chyba też

- Chloru
- 6 gwiazdek
WRC fan, wygrałeś u mnie tylko 2
Mogę Ci krakowskim targiem odsprzedać 30 cm czarnej izolacji 

U mnie tylko 2 świecą się jak się wypnie czujnik ABS przy kole - muszę spróbować