Tabliczka znamionowa - Legacy 07 sedan - US
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Tabliczka znamionowa - Legacy 07 sedan - US
Witam
Potrzebuje do przeglądu a nigdzie nie moge znależć - ktos wie gdzie się znajduje ??
Sheriff
Potrzebuje do przeglądu a nigdzie nie moge znależć - ktos wie gdzie się znajduje ??
Sheriff
Re: Tabliczka znamionowa - Legacy 07 sedan - US
No spoko - bez cwiartki nie chcą sprzedać ;)
A tak na serio ? Bo mam kłopot z diagnostą który nie moze znalezc i nie chce podbic przeglądu.
A tak na serio ? Bo mam kłopot z diagnostą który nie moze znalezc i nie chce podbic przeglądu.
standardowo jest na lewym slupku srodkowym. Druga jest na na lewym kielichu amortyzatora - przod. Jezeli tej na slupku nie ma to moze to swiadczyc o:
- wymianie w/w elementu
- usunieciu tabliczki, na ktorej jest "wybity" miesiac i rok produkcji, ktory to moze sie nieco mijac z tzw. rokiem modelowym
- wymianie w/w elementu
- usunieciu tabliczki, na ktorej jest "wybity" miesiac i rok produkcji, ktory to moze sie nieco mijac z tzw. rokiem modelowym
Wszystkie naklejki są ( nr vin, silnik wyposarzenie, rok produkcji, cisnienie w oponach itp) brakuje tej o dopuszczalniej masie całkowitej pojazdu, masie własnej itp.
to nie sa naklejki tylko metalowe tabliczki. Mam wrazenie, ze mowimy o dwoch roznych rzeczach.
Mówimy o tej samej sprawie. Numery o których pisałem sa przyklejone ! od dołu drzwi kierowcy + pasażera + słupek. To wszystko jest. Pytanie dotyczyło tabliczki znamionowej (aluminiowa/metalowa) - ok 5x10 cm ?? na której sa mało istotne dla użytkownika dane - ale dla diagnosty to podstawa bo nie wie jaka ma wpisac mase całkowita pojazdu itp. Tak jak np na tym zdjęciu :
http://www.auto-uzywane.pl/do_5/forest/ ... uze/12.jpg
http://www.auto-uzywane.pl/do_5/forest/ ... uze/12.jpg
jeszcze raz:
- na samochodzie w roznych miejscach masz poprzyklejane naklejki z numerem VIN - rozmiar ok. 1x4 cm - to jest nieistotne
- na srodkowym slupku od strony kierowcy /nie na drzwiach/ masz metalową tabliczke, przymocowaną przy pomocy dwoch nitow na ktorej powinny istniec informacje, o ktore pytasz. Jezeli jej tam nie ma, byc moze sa dwa otwory swiadczace o jej usunieciu
- podobna tabliczka, ale bez podanego miesiaca i roku produkcji jest na kielichu McPhersona lewego przedniego, vide fotka, ktorą zamiesciles
przyznam, ze nie chce mi sie schodzic to auta i sprawdzac czy aby napewno masy znajduja sie na wymienionych przeze mnie tabliczkach, ale jezeli to niezbedne to moge sie ruszyc
- na samochodzie w roznych miejscach masz poprzyklejane naklejki z numerem VIN - rozmiar ok. 1x4 cm - to jest nieistotne
- na srodkowym slupku od strony kierowcy /nie na drzwiach/ masz metalową tabliczke, przymocowaną przy pomocy dwoch nitow na ktorej powinny istniec informacje, o ktore pytasz. Jezeli jej tam nie ma, byc moze sa dwa otwory swiadczace o jej usunieciu
- podobna tabliczka, ale bez podanego miesiaca i roku produkcji jest na kielichu McPhersona lewego przedniego, vide fotka, ktorą zamiesciles
przyznam, ze nie chce mi sie schodzic to auta i sprawdzac czy aby napewno masy znajduja sie na wymienionych przeze mnie tabliczkach, ale jezeli to niezbedne to moge sie ruszyc
zeby bylo jasne - tabliczka na podszybiu to jeszcze kolejny temat, ale nie to mam na mysli
Hmm.... wydaje mi sie ze tam nic nie było - dla pewności pójdę i jescze raz oblookam moze diagnosta tez pi***a i nie zauwazył ...
to Ty masz ciekawą wersjesheriff pisze:Wszystkie naklejki są ...........wyposarzenie, rok produkcji

Teraz juz za pozno - ale jutro zrobie zdjecia ze cos tam jednak jest ;)

Jednak sa naklejki - czyli co inna wersja ?? ;) Na naklejkach widac tez jakies dane o masie.. czyli diagnosta ...;) ;)
fajnie, ze sie znalazlo. Jezeli piszac o naklejce okreslajacej wyposazenie poprzez kod "lkdja8320djo"
to ok - jest mozliwe.
I fakt, ze Ty masz MADE IN USA a nie tylko US Spec - obok tego przelecialem z rozpedu.

I fakt, ze Ty masz MADE IN USA a nie tylko US Spec - obok tego przelecialem z rozpedu.
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
sorry za OT
xbike.pl, czarna coupe prezentuje sie wysmienicie. Motorek zlozony tez widzialem, Marek przeszedl chyba samego siebie w dopieszczaniu.
xbike.pl, czarna coupe prezentuje sie wysmienicie. Motorek zlozony tez widzialem, Marek przeszedl chyba samego siebie w dopieszczaniu.
remek - dziekuje bardzo. Do wysmienitej prezencji IMO jeszcze sporo brakuje. Przyznam, ze chetnie bym juz uslyszal bulgot z wydechu, tym bardziej, ze podczas wtorkowego /bodajze/ powrotu z Dzierzoniowa wywalilo mi uszczelke pod glowicą w innym aucie z przebiegiem 700km po zlozeniu silnika. Zeby bylo jasne ten akurat silnik nie byl skladany w MTS-ie.remek pisze:sorry za OT
Nie znalazłem nic innego, podepnę się więc.sheriff pisze:Witam
Sheriff
Mi chodzi natomiast o to, w którym miejscu jest wybity rok produkcji samochodu. Impreza 2,0GX, według dokumentów rocznik 2002. Zapis jednak figuruje jedynie w dowodzie rejestracyjnym a na tabliczkach znamionowych nigdzie nie mogę znaleźć. Na tabliczce umocowanej na lewym kielichu jest model "GD98" na prawym kielichu jest coś takiego: górny wiersz "01*98/14" i jakieś cyfry nie świadczące o roku produkcji, w wierszu niżej nr VIN a pod spodem masy itp. Po szybach nic nie mogę wywnioskować

Ktoś mi pomoże?
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Nie ma nigdzie wybitego roku produkcji, zresztą chyba na żadnym samochodzie.
Z VIN'u rocznik modelowy odczytać. Dziesiąta pozycja.
http://www.cars101.com/subaru/vin.html

Wielkie dziękijarmaj pisze:Nie ma nigdzie wybitego roku produkcji, zresztą chyba na żadnym samochodzie.
http://www.cars101.com/subaru/vin.html

Dziesiąta pozycja to "2".
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy