czytamy
czytamy
Pytanie z kategorii 'literatura popularna':
poczytal bym o samolotach, silnikach w nich stosowanych, historii lotnictwa...
Jakie tytuly polecacie? Co sie przyjemnie czyta?
Generalnie, jakie macie ulubione tytuly z literatury zahaczajacej o techniczno-naukowa?
poczytal bym o samolotach, silnikach w nich stosowanych, historii lotnictwa...
Generalnie, jakie macie ulubione tytuly z literatury zahaczajacej o techniczno-naukowa?
Re: czytamy
http://allegro.pl/skrzydlate-wspomnieni ... 64691.html -- mało naukowa, ale ładnie opisuje początki lotnictwa aeroklubowego w IIRP.gregski pisze: historii lotnictwa...
r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.
Czytam książkę Mariusz Szczygła.
Jesus Christ. Przed tem Gottland. POLECAM JAK CHOLERA
Podobno świetna jest książka WOjciecha Manna.
A dla amatorów Głowacki: Goodnight Dżersi.
techniczno naukowo literatura na zdjęciu BERGENA.
Jesus Christ. Przed tem Gottland. POLECAM JAK CHOLERA
Podobno świetna jest książka WOjciecha Manna.
A dla amatorów Głowacki: Goodnight Dżersi.
techniczno naukowo literatura na zdjęciu BERGENA.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
Dobra, ale spodziewałem się czegoś więcej (każdy, kto się spodziewa biografii Manna, się rozczaruje, bo to tylko opowiastka o przygodzie Manna z muzyką i radiem).Arno pisze: Podobno świetna jest książka WOjciecha Manna.
Gottland [*] kładzie na łopatki, następna książka Szczygła wciąż przede mną.
A z literatury magla polecam ,,PL-BOY'' i ,,Wiosnę PL-BOYa'' (wydane razem jako PL-BOY2).
r.
[*] -- DZIEŃ MA 86400 SEKUND.
A Szczygielski jest facetem TR. Przy czym, PL-BOY skupia się na osobie wydawcy, a nie rednacza. Generalnie wesoła literatura magla, w której każdy żołnierz korporacji znajdzie coś dla siebie, a przy okazji można sobie przypomnieć nieco zgrzebne początki biznesu w Polsce.
r.
r.
I jeszcze Moje dwa i cztery kolka tego samego autora, Meissnera, Wyszkowskiego (wracajcie szczęśliwie do bazy), etc.ky pisze:http://allegro.pl/skrzydlate-wspomnieni ... 64691.html -- mało naukowa, ale ładnie opisuje początki lotnictwa aeroklubowego w IIRP.gregski pisze: historii lotnictwa...
r.
Dolce far niente 

Cloud i Olson - "Sprawa Honoru"gregski pisze: historii lotnictwa...
Meissner - "Żądło Genowefy" i "L jak Lucy"
Chromy - "Szachownice nad Berlinem"
Okołolotniczo: Jerzy Damsz -- ,,Lwowskie puchacze. Wspomnienia lotnika''.
r.
r.
KY - Szczygielski tak, jest facetem, TR. Na dodatek znam trzeciego w tem trójkącie emocji.
Ale ja piszę o Mariuszu Szczygle. to ten który prowadził w Polsacie pierwszy talk show.
Dwie świetne książki. BARDZO polecam.
Ale ja piszę o Mariuszu Szczygle. to ten który prowadził w Polsacie pierwszy talk show.
Dwie świetne książki. BARDZO polecam.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
Nie przeczytałem, tylko wysłuchałem w formie audio czytanej przez Jerzego Stuhra.
Thomas Cathcart, Daniel Klein "Przychodzi Platon do doktora. Filozofia w żartach"
Przystępny wykład podstaw filozofii, nieustannie ilustrowany żartami.
Wprawdzie sporą część tych dowcipów już wcześniej słyszałem, ale i tak wiele razy podczas wczorajszej i dzisiejszej podróży zrywałem boki słuchając tych opowieści.
Polecam!

Thomas Cathcart, Daniel Klein "Przychodzi Platon do doktora. Filozofia w żartach"
Przystępny wykład podstaw filozofii, nieustannie ilustrowany żartami.
Wprawdzie sporą część tych dowcipów już wcześniej słyszałem, ale i tak wiele razy podczas wczorajszej i dzisiejszej podróży zrywałem boki słuchając tych opowieści.
Polecam!

Muszę to dorwać!!
Ja sobie kupiłem 'Star Wars and philosophy', jeszcze nie przeczytałem, ale zapowiada się smakowicie.
Ja sobie kupiłem 'Star Wars and philosophy', jeszcze nie przeczytałem, ale zapowiada się smakowicie.
gregski pisze: poczytal bym o samolotach, silnikach w nich stosowanych, historii lotnictwa...
Gregski, jeśli łapie się w to podbój kosmosu, to polecam książkę Mary Roach "Ale kosmos !" :
http://www.znak.com.pl/kartoteka,ksiazk ... Ale-kosmos
Czyta się super, zwłaszcza że autorka pisze "z jajem".
RewelacjaЛукашэнка pisze: "Przychodzi Platon do doktora. Filozofia w żartach"

gregski pisze: poczytal bym o samolotach, silnikach w nich stosowanych, historii lotnictwa...
Ohh kurde pół domu książek...bym CI mógł zapakować. Teraz nie wyliczę.
Przeczytaj sobie ten wątek, jak lubisz technicznie, ciekawie i historie z dreszczykiem - jest tu wszystko:
http://www.pprune.org/tech-log/423988-c ... stion.html