Wew piątek rano we Wrocku na kawe na Orlen idziemy?Arti pisze: Ale prywatnie FUX bardzo Cie lubię, naprawdę.
Zima w górach 2011
Re: Zima w górach 2011
Dolce far niente 
A nie ma czegoś o większej średnicy?eMTi pisze: że na 17" nie robią absolutnie nic węższego
Dolce far niente 
Panowie aktualnie w górach bardzo mocno sypie, śnieg się szybko odkłada, dawno nie było już tyle śniegu.
Na trasach nie byłem, ale w Jugowie jest MOC śnieżna
Życzę udanych wojaży, bo niestety nie mam kiedy zabrać się za naprawę furacza (dużo pracy przed świętami i warunki pogodowe
)
ale do końca tygodnia może się uda zrobić. Do zobaczenia na szlaku
Na trasach nie byłem, ale w Jugowie jest MOC śnieżna
Życzę udanych wojaży, bo niestety nie mam kiedy zabrać się za naprawę furacza (dużo pracy przed świętami i warunki pogodowe
ale do końca tygodnia może się uda zrobić. Do zobaczenia na szlaku
Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty – dla szybkich kierowców. Colin McRae
- cyqan
- 5 gwiazdek
- Auto: była Impreza, jest Evo, jest ok
- Polubił: 0
- Polubione posty: 4 razy
eMTI bzdury godos - opona trzyma jak zła. Ledwo boka dało rade wrzucić - nuuuda, że spać można

a co je to, ta guma monte carlo?
I to jest ból
Na ten zacisk nie wchodzą nawet niektóre 17", a pasująca 16" po prostu nie istnieje, choć słyszałem jakieś plotki, że ktoś gdzieś robi jakieś totalne customy, ale za kosmiczne pieniądze..
Sorry, ale nie jestem aż takim hardkorem jak niektórzy, żeby na zimię oprócz kół zmieniać też tarcze i zaciski..
Choć jak kiedyś Bóg da i uda mi się jakiegoś starego, zaklatkowanego stija kupić, to tam tak będę robił, bo będzie to stricte zabawowa fura.. 
nie kumam Twojej ironii... Chyba, że chciałeś napisać "mniejszej"... Problem w tym, że zacisk w Twoim czołgu się może schować przy moim...FUX pisze: A nie ma czegoś o większej średnicy?
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
no więc byłem, polatałem i stwierdzam ,że trochę tego naj....ło dużo
i chyba jak na teraz to dużo za dużo ,do jutra jak nie przetrą trasy jakieś pługi to Szwarcwald może jakoś z dołu będzie oki ale to drugie znane miejsce (szlak zapominam tej legendy
) ,te ze zdjęć j33ba nad przepaścią to po moim przejeździe ślad kół miał jakieś 10 cm głębokości i padało jak cholera ,trzeba będzie to przetrzeć jak coś jutro bo mój wolny ssaczek nie miał siły za bardzo (pod górkę
)
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 
no przecież mówiłem, że jak co, to warunki się zrobią pewnie dopiero na środę wieczórburat pisze: chyba jak na teraz to dużo za dużo
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
Efekt mojej wczorajszej jazdy i dzisiejszego wieczoru przed kompem
Lepiej jak ostatnio ?? - Montaz oczywiscie
Life is a Joke !
jest git 
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
właśnie wracałem pieszo, wydmy ze śniegu. Miejscami dobre 15cm śniegu. Trzeba poczekać aż się to fajnie ubije i upanalnie pierwsza klasa. Moje 205 też tańczą niestety.
matko ile we Wro napieprzyło śniegu
byłem na nocnym rekonesansie i po prostu masakra miejscami.. 
- Arti
- 6 gwiazdek
- Auto: GT Rally Car & STI GH
- Polubione posty: 0
No to chyba już zima osiągnęła swoje apogeum. Żebyśmy my narzekali, że śniegu jest za dużo.
Oby tak dalej! Niech mróz teraz złapie i dalej niech sypie! 
PS.
Super! Montaż dobry i boki zapinane konkretne, ekstra ;)
PS.
@lbert pisze:
Super! Montaż dobry i boki zapinane konkretne, ekstra ;)

Ale ja nie ironizuje!eMTi pisze: nie kumam Twojej ironii
Grzecznie zapytalem, czy nie ma czeoś o wiekszej średnicy felgi..
Dolce far niente 
- Arti
- 6 gwiazdek
- Auto: GT Rally Car & STI GH
- Polubione posty: 0
Ok 15 ruszam w charakterze pilota z tomkiem_k w kierunku Alp celem skorzystania z tych rekordowych opadów. 

FUXiu, ale to idzie w parze - im większa średnica tym większa minimalna szerokość.. Przy 17" najwęższa produkowana opona (przynajmniej dla zwykłych śmiertelników) to 195, przy 18" to już 205.. A przecież chodzi o to, żeby była jak najwęższa... 
Przez noc napadało ok. 40cm śniegu świeżutkiego śniegu. Jak to poodgarniają to bandy będą baaardzo wysokie
Dzisiejszy poranek, (a wieczorem jeszcze odśnieżałem do zera), ta dam:

Dzisiejszy poranek, (a wieczorem jeszcze odśnieżałem do zera), ta dam:

Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty – dla szybkich kierowców. Colin McRae
Warunki Malina
Cywile kompletnie nie ogarniają
2 chciało mnie prawie prać, przyczyn intensywnie walili się w banie.
Trzeba lać w bak i pacyfikować dzisiaj, okoliczne stoki.
Jesli chodzi o opony hmmmm od malucha wchodzą 110/65
Cywile kompletnie nie ogarniają
Trzeba lać w bak i pacyfikować dzisiaj, okoliczne stoki.
Jesli chodzi o opony hmmmm od malucha wchodzą 110/65
ryjeks, sbjutiful, at least 4 feet! :)
No to sprawdzamy dziś te bandy!
@eMTi, zestaw hamulców od WRX'a chyba nie jest aż tak drogi... może warto przy okazji zmiany kół od razu przerzucić hamulce?
To w końcu tylko 2 zmiany w roku :)
No to sprawdzamy dziś te bandy!
@eMTi, zestaw hamulców od WRX'a chyba nie jest aż tak drogi... może warto przy okazji zmiany kół od razu przerzucić hamulce?
To w końcu tylko 2 zmiany w roku :)
eMTi, a dojazdowke tez masz 17" ?? Moze 100/65/16" tez wejdzie - mi nad zaciskiem GT98 ( wrx ) zostaje miejsca na dwa palce ?? Jak chcesz przywioze Ci sztuke z mojego profi kpl. , przymierzysz sobie

Life is a Joke !
@lbert pisze: zaciskiem GT98 ( wrx )
To GT98 czy WRX ? Chyba że WRX 98 japoński?
ja wyjeżdżam zatem gdzieś koło 13.30, ale muszę jeszcze po drodze na budowę wpaść
@lbert, dojazdówkę mam 17.... Ale jak by tak 4 sztuki założyć, bo ona strasznie wąska jest... tylko te 4atm ciśnienia
czy ktoś mi w końcu powie, co to są te gumy monte carlo, o których Arti wspominał?
czy ktoś mi w końcu powie, co to są te gumy monte carlo, o których Arti wspominał?
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy