Raczej nie bywam na Pn ale dzięki za propozycję. Jestem z wawki. Tak jak pisałem, dla mnie wskaźniki to bardziej fajny gadżet niż coś bez czego nie mogę się obejść przy normalnej eksploatacji samochodu.
Dzięki za wasze porady.
Wskaźniki śnią mi sie po nocach
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
- Grzesiek_67
- 6 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Re: Wskaźniki śnią mi sie po nocach
Bergen pisze: Grzegorz, ongiś, za czasów jeszcze jednego forum, wskazania zegarów Autogauge były porównywane do wskazań zegarów dużo droższych (w tym np. "boost" do legalizowanego manometru) i te wskazania się nie różniły.
Atomowy dokładnie pamiętam ten wątek

Żeby była pełna jasność, sam używam od około dwóch lat AG ale w wersji SM, czyli z silniczkami korkowymi i na te budziki nie dam złego słowa powiedzieć, są i dokładne (w booście jedynie trzeba wymienić seryjny wężyk ciśnieniowy gdyż w związku ze swoją plastycznością powoduje przekłamania wskazań, szczególnie przy skrajnie niskich/wysokich temperaturach) i tanie i tfu, tfu niezawodne. Polecam.

Kupowanie obecnie Defi (są po prostu pieruńsko drogie) uważam za wydatek więcej niż chory. Niech se Defi na czole te kawiory zamontuje

Wskaźnik AFR podłączony pod zwykłą lambdę można se w buty wsadzić. Nic rozsądnego, zwłaszcza w pełnym zakresie obciążeń, nie pokaże.
Generalnie - wskaźniki bez warninga są trochę o kant dupy potłuc - nie wyobrażam sobie butować i jednocześnie zglądać w zegarki. A warning nie raz i nie dwa się przydał, noga z gazu i już lepiej a potem dochodzenie dlaczego

Pozdrawiam
Grzegorz
Brak podpisu.
-
drout
- 1 gwiazdka
- Auto: Był Galant 2,5 V6 jest Forek 2,5XT
No i zamontowałem AG SM Boost tylko mam takie 2 pytania: ile powinno ładowac turbo w forku 2,5 my05 i drugie czy wy tez słyszycie wskazowke jak sie rusza?? A moze to mrozy??
słychać słychać. Zmień wydech na głośniejszy to zagłuszy :D
Sprzedam przerobione cewki z WRXów 02-06
pasujące do GT/WRX/STi 92-96

http://www.forum-subaru.pl/bb3/viewtopic.php?t=15191
pasujące do GT/WRX/STi 92-96

http://www.forum-subaru.pl/bb3/viewtopic.php?t=15191
-
drout
- 1 gwiazdka
Zmieniony, własnie zalozylem fujitsubo legalis r ale myslalem ze bedzie glosniejszy plusem jest to ze roczna corcia nadal bedzie mogla spac. A na zewnatrz juz fajnie slychac 

-
drout
- 1 gwiazdka
Myslalem tez nad HS ale balem sie ze zona pożegna mnie machając z tarasu widokowego