Wskaźniki śnią mi sie po nocach

Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa ;-)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
freediver
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Auto: WRX 01' pogromca owadów :)
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Re: Wskaźniki śnią mi sie po nocach

Post 18 lis 2010, o 16:05

Raczej nie bywam na Pn ale dzięki za propozycję. Jestem z wawki. Tak jak pisałem, dla mnie wskaźniki to bardziej fajny gadżet niż coś bez czego nie mogę się obejść przy normalnej eksploatacji samochodu.
Dzięki za wasze porady.

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 18 lis 2010, o 16:13

Bergen pisze: Grzegorz, ongiś, za czasów jeszcze jednego forum, wskazania zegarów Autogauge były porównywane do wskazań zegarów dużo droższych (w tym np. "boost" do legalizowanego manometru) i te wskazania się nie różniły.

Atomowy dokładnie pamiętam ten wątek ;-) Zapominasz tylko wspomnieć, że te "stare" AG trzeba było inicjalnie wytarować, czyli skorygować ustawienia fabryczne, był w tamtym wątku nawet opis, jak to zrobić.
Żeby była pełna jasność, sam używam od około dwóch lat AG ale w wersji SM, czyli z silniczkami korkowymi i na te budziki nie dam złego słowa powiedzieć, są i dokładne (w booście jedynie trzeba wymienić seryjny wężyk ciśnieniowy gdyż w związku ze swoją plastycznością powoduje przekłamania wskazań, szczególnie przy skrajnie niskich/wysokich temperaturach) i tanie i tfu, tfu niezawodne. Polecam. :thumb:

Kupowanie obecnie Defi (są po prostu pieruńsko drogie) uważam za wydatek więcej niż chory. Niech se Defi na czole te kawiory zamontuje :x

Wskaźnik AFR podłączony pod zwykłą lambdę można se w buty wsadzić. Nic rozsądnego, zwłaszcza w pełnym zakresie obciążeń, nie pokaże.
Generalnie - wskaźniki bez warninga są trochę o kant dupy potłuc - nie wyobrażam sobie butować i jednocześnie zglądać w zegarki. A warning nie raz i nie dwa się przydał, noga z gazu i już lepiej a potem dochodzenie dlaczego ;-)

Pozdrawiam
Grzegorz
Brak podpisu.

drout
1 gwiazdka
Auto: Był Galant 2,5 V6 jest Forek 2,5XT

Post 19 gru 2010, o 00:08

No i zamontowałem AG SM Boost tylko mam takie 2 pytania: ile powinno ładowac turbo w forku 2,5 my05 i drugie czy wy tez słyszycie wskazowke jak sie rusza?? A moze to mrozy??

Virus12
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Auto: JDM WRX MY97

Post 19 gru 2010, o 00:19

słychać słychać. Zmień wydech na głośniejszy to zagłuszy :D
Sprzedam przerobione cewki z WRXów 02-06
pasujące do GT/WRX/STi 92-96
Obrazek
http://www.forum-subaru.pl/bb3/viewtopic.php?t=15191

drout
1 gwiazdka

Post 19 gru 2010, o 00:21

Zmieniony, własnie zalozylem fujitsubo legalis r ale myslalem ze bedzie glosniejszy plusem jest to ze roczna corcia nadal bedzie mogla spac. A na zewnatrz juz fajnie slychac :-p

drout
1 gwiazdka

Post 19 gru 2010, o 00:25

Myslalem tez nad HS ale balem sie ze zona pożegna mnie machając z tarasu widokowego :razz:

ODPOWIEDZ