Przyznam, że pod koniec zacząłem ziewać :)rrosiak pisze:Wczoraj było w telewizorni, warto obejrzeć![]()
r.
Przyznam, że pod koniec zacząłem ziewać :)rrosiak pisze:Wczoraj było w telewizorni, warto obejrzeć![]()
ky pisze:Przyznam, że pod koniec zacząłem ziewać :)rrosiak pisze:Wczoraj było w telewizorni, warto obejrzeć![]()
r.
Kiedyś rzecznik rządu Jerzy Urban wypowiadał się na konferencji prasowej, czy darliście "Trybunę Ludu" na koncercie, czy nie. Teraz rzecznik rządu nie interesuje się Dezerterem.
- Nie jesteśmy na horyzoncie oficjeli. Chyba że jest jakaś rocznica i chcą się z undergroundem zbratać.
Mieliśmy dylemat, czy w 2005 roku wystąpić 4 czerwca na koncercie "Od Solidarności do wolności". Reżyserował to nasz kolega, przekonał nas, że warto zagrać, żeby pokazać, że nie tylko Maanam, Perfect i Lombard walczyły z komuną.
Zwróć uwagę, jak się historia zaciera i zakłamuje. Lombard w IPN-ie nawet płytę wydał i grają koncerty dla PiS-u. Zespoły popowe, które w latach 80. miały żniwa na listach przebojów, teraz uchodzą za te, które z reżimem walczyły. Był taki koncert w Sopocie, wszystkie te dinozaury występowały i opowiadały, jak były prześladowane.
A nie były? Cenzura im też ingerowała w teksty, Maanam miał zakaz koncertów przez jakiś czas...
- My mieliśmy zakaz koncertów w zasadzie przez cały czas. Trochę więcej prawdy by się przydało. A nie bajki, że jak Kora zakładała czarne okulary, to wszyscy wiedzieli, że "Nocny patrol" jest o stanie wojennym. A Perfect śpiewał "Chcemy bić ZOMO". Może i walczyli, ale byli na rynku, zarabiali.
Trudno się z tym nie zgodzić.ky pisze: Do tego męcząca była realizacja: tego idiotę, co nakładał napisy na pstrokate tło należałoby za jajca (nawet jeśli nie były potrzebne, to i tak przyciągały wzrok).
ky pisze: Martyrologia pokazana w trochę inny sposób.
oficjalna premiera "Beats of Freedom - Zew wolności" miała miejsce w marcu 2010eMTi pisze:a film ma raptem kilka lat...
Jednym ?eMTi pisze:kolejna częśćZ jednym pomysłem przegięli totalnie pałę
![]()
...