Przymierzyłem się do 2006 2.5XT i...
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Re: Przymierzyłem się do 2006 2.5XT i...
So What!, a jakie spalanie Twojego egzemparza w mieście ? ile już przejechałeś ?
aaa...esilon pisze:realizujesz się w innych dziedzinach
przypomniałem sobie. w biesiadowaniu

a wracając do baranów:
alu, ja się na samochodach za bardzo nie znam, ale z tego co słyszałem/czytałem, to So Was, może mieć rację. chodzi o te wysokokręcąe silniki Hondy, które dają wrażenie - przenośnia - włączenia dopalacza w silniku odrzutowym, jak się druga faza, czy cóś włączy. mądrzejsi ode mnie napisali: zmierz gdzieś czasy. myślę, że mają rację. nawet dużo racji. jednym zdaniem: jak chcesz poczuć przyspieszenie, to nitro. nic, tylko nitro. albo szkoła w Dęblinie. a jeśli ma być szybko, nie nachalnie i w rozsądnych pieniądzach, to Leśnik turbo jest akurat.
poza tym, Leśnik ma jedną baaardzo istotną zaletę: nawierzchnie w polskich miastach nie robią na nim wrażenia. to jest o tyle ważne, że jak masz nie doinwestowane miasto, to turbo leśnik jest w stanie objechać 99% tego, co się u nas po drogach porusza. trzeba tylko odpowiedni kawałek miasta znaleźć (w Wa-wie polecam: start z M1 w Markach, meta za nowym wiaduktem, na małej obwodnicy (dawna esownica) )

-
jmiciuk
- 2 gwiazdki
- Auto: Narazie jezdzę rowerem :)
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
To h6 nie ma wskaznika temperatury ? Tylko dioda jak w yarisie ? Biednie. Ale to nic, i tak jak będę stary i będzie mnie stać to se takiego sprawię :) Narazie wolę forka, forek to moja miłość :D
So What! pisze: Tak jakoś 8,5-10 l/50 km
na jak ECO to ECO nie ma lipy

wskaźnik tez jest ?tak ? a rrosiak tez ma w OBK wskaźnik ?
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 310 razy
- Polubione posty: 60 razy
Mam dużo różnych wskaźnikówesilon pisze:
wskaźnik tez jest ?tak ? a rrosiak tez ma w OBK wskaźnik ?

So What! pisze: alu napisał(a):
-Jest szybki, ale nie wciskało tak w fotel jak myślałem.
Takie odczucie może wynikać z tego, że po pierwsze samochód przyśpiesza stabilnie (nie ma walki o przyczepność, szarpania kierownicą itp.). Po drugie zaś moc jest rozwijana dość równomiernie - nie ma gwałtownego szarpnięcia.
Dokładnie, tak jak pisze REMEK - to charakterystyka pracy 2.5T. Podobne odczucia miałem po przejechaniu się prawie 300-konnym STI 2.0T i później 2.5 litrowym lanosem STI. Lanos też ma 300KM i pewnie porównywalne osiągi z tym mapowanym STI, ale subiektywne wrażenie z jazdy szczerze mówiąc nie powaliło - najlepszy dowód na to, że odczucia bywają mylne.
Liga rządzi, liga radzi, liga nigdy Cię nie zdradzi!!!
-
Boombastic
- 4 gwiazdki
- Auto: Forester 2,5 XT MY2008 z 2007 r. już sprzedany
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
geebee pisze: Dokładnie, tak jak pisze REMEK - to charakterystyka pracy 2.5T. Podobne odczucia miałem po przejechaniu się prawie 300-konnym STI 2.0T i później 2.5 litrowym lanosem STI. Lanos też ma 300KM i pewnie porównywalne osiągi z tym mapowanym STI, ale subiektywne wrażenie z jazdy szczerze mówiąc nie powaliło - najlepszy dowód na to, że odczucia bywają mylne.
To jest brak wyczuwalnej turbodziury w 2,5T. Jednym się to podoba, innym nie. Mi się to akurat podoba. Jak wsadzisz turbinę jak wiadro to auto będzie miało o wiele bardziej wyczuwalne kopnięcie.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 67 razy
- Polubione posty: 74 razy
nie masz podobne odchyły do moichdamaz pisze:a to ja mam takie pytanie na kozetkę:alu pisze:esilon, 99% przebiegu robię w mieście. Dlatego szukam sprintera. Ale nie rzucającego się w oczy.![]()
jeśli mi Leśnik 2.0 wolny ssak z redukcją zupełnie do miasta (podkreślam: do miasta) wystarcza, to jestem dziwny, stary, chory, czy powinienem kupić kapelusz???

a tu coś w temacie 2,5 XT ---> http://forum.subaru.pl/viewtopic.php?f=22
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Odchyły? Raczej jest do bólu nuuuuudny i przewidywalny
p.s. ja też lubię forka wolnossącego

p.s. ja też lubię forka wolnossącego

Re: Re: Przymierzyłem się do 2006 2.5XT i...
Wybrany watek nie istnieje.a tu coś w temacie 2,5 XT ---> http://forum.subaru.pl/viewtopic.php?f=22
Sent from my GT-I9000 using Tapatalk
- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 199 razy
esilon pisze: a rrosiak tez ma w OBK wskaźnik ?
Niejeden

Od temperatury też jest, dopiero w MY'10 zastapili go ekonometrem, który u mnie też jest .... nie wiem po co.
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 67 razy
- Polubione posty: 74 razy
Re: Re: Przymierzyłem się do 2006 2.5XT i...
szybko tam działająalu pisze:Wybrany watek nie istnieje.a tu coś w temacie 2,5 XT ---> http://forum.subaru.pl/viewtopic.php?f=22

Cóż takiego tam było? A na pewno wkleiłeś poprawny link?Konto usunięte pisze: szybko tam działają
EDIT:
znalazłem:
http://forum.subaru.pl/viewtopic.php?f=22&t=140519