O.Z. SuperTurismo renowacja pytania

Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa ;-)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
ODPOWIEDZ
megabart
0 gwiazdek
Auto: subaru impreza 2.0 125 PS
Polubił: 0
Polubione posty: 0

O.Z. SuperTurismo renowacja pytania

Post 15 sty 2011, o 15:07

Witam

Mam pytania do tych którzy się bawili w odświeżanie felg. Ja zacząłem od sprawdzenia czy są proste, no i są idealne, także pierwszy etap zaliczony ;)

1 Jakie są mniej więcej koszty renowacji z malowaniem?
2 Czy da radę się samemu pobawić z rantami, a zapłacić tylko za malowanie? ( jeden z mechaniorów zasugerował mi zabawę z drobnym papierkiem ściernym na mokro i mówił, że można osiągnąć całkiem zadowalajacy efekt, bo nie ma dużych ubytków aluminium )
3 Czy w grę wchodzi tylko malowanie proszkowe? Bo jeśli nie to mam w rodzinie lakiernika, który mógłby mi to za friko zrobic :)
4 Zastanawiam się nad pomalowaniem na biało tylko nie wiem jak to będzie wyglądało ze srebrną karoserią. Może ktoś ma zdjęcia swojego srebrnego subaraka z białymi felgami?

Tak wyglądają teraz

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

mały 5150
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Czarne Zło
Polubił: 0
Polubione posty: 1 raz

Re: O.Z. SuperTurismo renowacja pytania

Post 16 sty 2011, o 04:06

megabart, felgi masz jak widze strasznie porezane na rantach. Daj do piaskowania z malowaniem albo sam pomalujesz. Proszkowe malowanie też wchodzi w grę sam pomalowałem tak już 2 rodzaje felg. Jeżeli chodzi o malowanie na biało to po pierwsze kwestia gustu, po drugie zważ, że masz w tych OZ'tach trochę ramion :mrgreen: także czyszczenie tego to lekki zajob ale jak masz zacięcie to jedziesz na biało i się nie przejmujesz ;-)
Kiedyś miałem żonę... teraz mam Subaru :-d

ODPOWIEDZ