Targ niewolników, czyli "pracę dam, pracy szukam"
Re: Targ niewolników, czyli "pracę dam, pracy szukam"
rzadko tu bywam ale wtrące swoje 3gr jako było nie było pracodawca. Ważniejsze od listu jest dobrze napisane CV - przyjmując mgr inż. do biura projektów kompletnie mnie nie obchodzi, że między 1 a 2 rokiem studiów był na truskawkach w Szwecji a rok później dorwał fuche pomywacza w smażalni w Giżycku. Miałem też koleszke, który wpisał 2 miejsce w turnieju w jakąś grę typu Fifa czy coś - co to ma do rzeczy? Tyle, że już się nawet nie chce rozmawiać z takim gościem.
Natomiast jak CV jest bez zarzutu to list może powiedzieć więcej
Natomiast jak CV jest bez zarzutu to list może powiedzieć więcej
Zawsze ma. Ale jak nie wiesz co, to pipa z Ciebie a nie pracodawcastiff pisze: co to ma do rzeczy?

stiff pisze: kompletnie mnie nie obchodzi, że między 1 a 2 rokiem studiów był na truskawkach w Szwecji a rok później dorwał fuche pomywacza w smażalni w Giżycku

to przeciez bardzo wiele mówi o człowieku (młodym), że zaradny, że ma chęci, że nie boi sie wysiłku, że korony nie nosi więc mu nie spadnie ,itd itd
moim zdaniem to ważne informacje w "młodym" CV szczególnie jak doświadczenie związane z docelowym zawodem jeszcze niewielkie
Cholera. To teraz nie wiem czy wpisywać z czasów licealnych wakacyjną pracę w sklepie, czy nie

barbie pisze: teraz nie wiem czy wpisywać z czasów licealnych wakacyjną pracę w sklepie, czy nie
a to zależy czy masz "młode" CV i gdzie się starasz o pracę
zapewne kandydat na prezesa zarządu będzie zabawny z chwaleniem sie truskawkami

CV mam z kategorii "za długie" i się na szczęście nie staram (TFU!). Sklep był z kosmetykami, a obecnie pracuję w branży internetowo-reklamowej, to chyba pozostaje sprawdzić czy szefem jest kobietaesilon pisze:barbie pisze: teraz nie wiem czy wpisywać z czasów licealnych wakacyjną pracę w sklepie, czy nie
a to zależy czy masz "młode" CV i gdzie się starasz o pracę

no to skoro nie wpisałaś sklepu z liceum a i tak jest praca to chyba oznacza że nie było potrzebybarbie pisze: obecnie pracuję w branży internetowo-reklamowej

nigdy nie miałem w pracy kobiety szefa ( była tylko Bardzo Ważna Żona prezesawłaściciela), w sumie ciekawe jak to jestbarbie pisze: chyba pozostaje sprawdzić czy szefem jest kobieta

czepiłem się tych truskawek bo............ w firmie dłuuugo szukalismy pracownika, zaangazowanego!, przychodzili i pracowali rózni ludzie z róznym doświadczeniem (im "większe" było tym trudniej się rozmawiało współpracowało),
po nieciekawych doświadczeniach zaryzykowalismy młokosa który miał kiepskie CV (zero doświadczenia) ale rokował, walczył o tą pracę,................. w trakcie rozmowy okazało się że od dzieciństwa zarabiał na wakacyjne wyjazdy własną praca czyli między innymi zbieraniem truskawek

jakie to miało dla nas znaczenie? ano takie że w pracownika młokosa trzeba zainwestować i zawsze jest ryzyko ale im bardziej pracowity człowiek tym mniejsza szansa porazki i te "truskawki" były kropelką przeważającą szale

taka oczywista oczywistość że co stanowisko i firma to inne wymagania inne potrzeby ale nigdy do końca nie jest pewne co zdecyduje o "sukcesie" bo CV czytają różni ludzie, o.
mówie o firmie"prywatnej" gdzie właściciel decyduje a nie o korporejszynach bo tam to pewnie jak przecinek w CV źle postawiony to HR czy coś tam innego mówi od razu : kosz

Ostatnio zmieniony 24 sty 2011, o 14:01 przez esilon, łącznie zmieniany 1 raz.
- Gump
- 5 gwiazdek
- Auto: Spec + Legacy i wszystko cacy
- Polubił: 29 razy
- Polubione posty: 85 razy
A co to jest to CV bo u nas na wsi to nie ma czegoś takiegostiff pisze: Ważniejsze od listu jest dobrze napisane CV

Legio Patria Nostra
"Jeżeli myślisz, że jesteś mężczyzną, boś spłodził syna, posadził drzewo i wybudował dom, to jesteś w błędzie. Spróbuj przebiec
Rzeźnika "
"Jeżeli myślisz, że jesteś mężczyzną, boś spłodził syna, posadził drzewo i wybudował dom, to jesteś w błędzie. Spróbuj przebiec
Rzeźnika "
W sumie bywało ciekawie.esilon pisze:nigdy nie miałem w pracy kobiety szefa, w sumie ciekawe jak to jest![]()

czarne jest piękne...
vibowit pisze: W sumie bywało ciekawie
i tyle ?
napisz więcej

pisz, bądź odważnyvibowit pisze: W sumie bywało ciekawie.![]()

Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
Nie chcę wyjść na szowinistyczną świnię. 

czarne jest piękne...
Ja też nie, ale powiem (oczekując na linczvibowit pisze:Nie chcę wyjść na szowinistyczną świnię.

- Bagażnik nigdy nie jest wystarczająco duży /by Bilex/
Szefa kobiety nigdy nie miałam, za to bywałam szefem
Ale z doświadczeń "poziomych" - zgadzam się z liwit. Kobiety bardzo często są trudniejsze we współpracy, bo biorą wszystko do siebie. Myślę, że wynika to po części z natury kobiet, a po części z tego, że nie czują się zbyt pewnie - kobiet szefów jest zdecydowanie mniej i są inaczej traktowane. Inny opieprz, inna odpowiedzialność itd. Chociaż nie to że zawsze, ale często.

Ale z doświadczeń "poziomych" - zgadzam się z liwit. Kobiety bardzo często są trudniejsze we współpracy, bo biorą wszystko do siebie. Myślę, że wynika to po części z natury kobiet, a po części z tego, że nie czują się zbyt pewnie - kobiet szefów jest zdecydowanie mniej i są inaczej traktowane. Inny opieprz, inna odpowiedzialność itd. Chociaż nie to że zawsze, ale często.
Well, imho ksobność jest cechą osobowości a nie płci. Pytanie czemu się ta cecha pojawia i jaki fragment mózgu należy wyciąć żeby się jej pozbyć 

dobre pytanie, szczególnie na rozmowę rekrutacyjnąBergen pisze: Pytanie czemu się ta cecha pojawia i jaki fragment mózgu należy wyciąć żeby się jej pozbyć

czy w życiu prywatnym to działa identycznie ?*barbie pisze: Kobiety bardzo często są trudniejsze we współpracy, bo biorą wszystko do siebie.

*chyba retoryczne

-
Grzegorz
- 5 gwiazdek
- Auto: Leon
- Polubił: 21 razy
- Polubione posty: 35 razy
ja mam w pracy kobiete- szefa i zauważam że o wiele gorzej traktuje kobiety niż mężczyzn; trudno powiedzieć dlaczego...
pozdrawiam
Grzegorz
Grzegorz
Problemem nie jest pleć, tylko psychika... 

Dolce far niente 

Nie mam pojęcia, w życiu nie miałam żonyesilon pisze:czy w życiu prywatnym to działa identycznie ?*barbie pisze: Kobiety bardzo często są trudniejsze we współpracy, bo biorą wszystko do siebie.![]()
*chyba retoryczne![]()

barbie pisze: Nie mam pojęcia, w życiu nie miałam żony
no cóż moge powiedzieć z własnego doświadczenia...................żałuj

esilon, ładnie tak pic od poniedziałkuesilon pisze: no cóż moge powiedzieć z własnego doświadczenia...................żałuj![]()

Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
Rekrutuję, proszę Państwa.
Własnymi słowami - poszukiwany kumaty internetowo osobnik do obsługi klienta wewnętrznego i zewnętrznego, robienia prezentacji, prowadzenia projektów i takie tam.
Słowami bełkotu ogłoszeniowego:
Agencja Ciszewski Public Relations poszukuje osoby na stanowisko:
JUNIOR ACCOUNT EXECUTIVE w DZIALE INTERNET
Oferujemy:
- pracę przy bardzo ciekawych projektach dla polskich i międzynarodowych firm
- pracę w znakomitej atmosferze z zespołem doskonałych specjalistów
- możliwość rozwoju zawodowego
- program teoretycznych oraz praktycznych szkoleń wewnętrznych
Wymagania:
- zamiłowanie do Internetu,
- umiejętność zarządzania sobą i projektem w czasie,
- obycie w Internecie, zwłaszcza Social Media,
- łatwość pisania, redagowania tekstów i wypowiadania się w j. polskim
- kreatywność i umiejętność rozwiązywania problemów
- bardzo dobra znajomość oprogramowania biurowego (minimum MS Word, Excel, PowerPoint)
- bardzo dobra znajomość języka angielskiego,
- wysoki poziom motywacji i odpowiedzialności,
- umiejętność nawiązywania relacji i pracy w grupie
Zakres obowiązków:
- bieżąca współpraca przy projektach realizowanych dla klientów działu Internet
- udział w procesie planowania i prowadzenia kampanii reklamowych
- przygotowywanie prezentacji ofertowych
- komunikacja z klientem wewnętrznym i zewnętrznym
Dodatkowym atutem będzie:
- wyższe wykształcenie lub student ostatnich lat studiów,
- doświadczenie w pracy z Internetem
http://www.proto.pl/ogloszenia/praca/info?itemId=93308
Własnymi słowami - poszukiwany kumaty internetowo osobnik do obsługi klienta wewnętrznego i zewnętrznego, robienia prezentacji, prowadzenia projektów i takie tam.
Słowami bełkotu ogłoszeniowego:
Agencja Ciszewski Public Relations poszukuje osoby na stanowisko:
JUNIOR ACCOUNT EXECUTIVE w DZIALE INTERNET
Oferujemy:
- pracę przy bardzo ciekawych projektach dla polskich i międzynarodowych firm
- pracę w znakomitej atmosferze z zespołem doskonałych specjalistów
- możliwość rozwoju zawodowego
- program teoretycznych oraz praktycznych szkoleń wewnętrznych
Wymagania:
- zamiłowanie do Internetu,
- umiejętność zarządzania sobą i projektem w czasie,
- obycie w Internecie, zwłaszcza Social Media,
- łatwość pisania, redagowania tekstów i wypowiadania się w j. polskim
- kreatywność i umiejętność rozwiązywania problemów
- bardzo dobra znajomość oprogramowania biurowego (minimum MS Word, Excel, PowerPoint)
- bardzo dobra znajomość języka angielskiego,
- wysoki poziom motywacji i odpowiedzialności,
- umiejętność nawiązywania relacji i pracy w grupie
Zakres obowiązków:
- bieżąca współpraca przy projektach realizowanych dla klientów działu Internet
- udział w procesie planowania i prowadzenia kampanii reklamowych
- przygotowywanie prezentacji ofertowych
- komunikacja z klientem wewnętrznym i zewnętrznym
Dodatkowym atutem będzie:
- wyższe wykształcenie lub student ostatnich lat studiów,
- doświadczenie w pracy z Internetem
http://www.proto.pl/ogloszenia/praca/info?itemId=93308
- Grzesiek_67
- 6 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
barbie pisze: poszukiwany kumaty internetowo osobnik do obsługi klienta wewnętrznego i zewnętrznego, robienia prezentacji, prowadzenia projektów i takie tam.
Chlor chyba czegoś szukał...

Pozdrawiam
Grzegorz
Brak podpisu.
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 245 razy
- Polubione posty: 526 razy
Grzesiek_67, Chlor znalazł 

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
- Grzesiek_67
- 6 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Chloru pisze: Grzesiek_67, Chlor znalazł
O żeszTy