Jeśli ktoś zna egzemplarz, proszę o opinie.

kupię / sprzedam / zamienię / wymienię /dam / nie dam
Regulamin forum
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
ODPOWIEDZ
useROnion
0 gwiazdek
Auto: Honda Civic 5D '99/Subaru Forester 2.0XT SG
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Re: Potrzebuję porady

Post 31 sty 2011, o 13:29

Dzięki! Spiknę z nim tak jak zalecacie.
Czas abym i ja stał się jednym z Was - szczęśliwym kierowcą z uśmiechem wychodzącym poza obrys twarzy delikatnie muskając kącikami ust listki pod uszami...
Pozdrówka dla Was!

inquiz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: pojazd wolnobieżny
Polubił: 421 razy
Polubione posty: 361 razy

Re: Jeśli ktoś zna egzemplarz, proszę o opinie.

Post 1 lut 2011, o 00:51

mam wrażenie że to nie nasz Piter sprzedaje
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!

john_00
0 gwiazdek
Auto: WRX 02'

Post 1 lut 2011, o 00:55

http://otomoto.pl/subaru-impreza-gt-tur ... 50721.html

UWAGA NA SUBARU IMPREZA GT (RZESZÓW - KRASNE)
To subaru GT to kompletny złom. Nie polecam. Musiało przyjechać do Polski ze Szwajcarii bardzo rozbite i zostało naprawione po taniości .Na tym samochodzie jest więcej szpachli niż zdrowej blachy. Nawet gołym okiem widać nierówności po szpachli. Zderzaki, progi poprzykręcane wkrętami budowlanymi bez żadnych podkładek. Zderzak z przodu tani laminatowy. Przód generalnie słabo spasowany. Felgi strasznie poniszczone (nawet do 1cm ubytku aluminium na rantach). Opony stare i łyse. Tłumik od pomalowany spreyem na srebrno, a tak naprawdę nadawał się tylko do wyrzucenia(rozwarstwiał się, wypalony). Podwozie auta też odpicowane np. pomalowane na czarno wahacze, na srebrno dyfer. Książka srevisowa coś podejrzanie „nowa”. Tarcze z przodu po pary tysiącach km (nie nowe , jak w opisie), klocki w połowie zużyte. Po spytaniu o powypadkową przeszłość samochodu, sprzedający wpadł w furię, zaczął krzyczeć, przeklinać i w tej mało pogodnej opuściłem komis…

UWAGA NA TYCH KRĘTACZY.
Subaru z stoi w komisie:

AUTOHANDEL, AUTOKOMIS ALFA
Krasne 16 36-007 RZESZÓW - KRASNE
adres strony: http://autokomis-alfa.otomoto.pl/
Załączniki
schowek7.jpg

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 1 lut 2011, o 18:09

Piotruś by raczej nie napisał, że forek ma regulowaną wysokość podwozia ;-)

mizoo
Awatar użytkownika
Administrator
Auto: U r a bus (GT)

Post 1 lut 2011, o 19:29

Obrazek
Subaru - the source of wanderlust. || http://mizoo.pl - foto galeria

inquiz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: pojazd wolnobieżny
Polubił: 421 razy
Polubione posty: 361 razy

Post 1 lut 2011, o 20:36

mizoo duże szanse że ktoś już go sprawdzał u carfita więc może wystarczy jeden telefon.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!

QbaM
Awatar użytkownika
1 gwiazdka
Auto: Fabian/Forek 98' 2.0 AT

Post 1 lut 2011, o 21:26

ten forek to na 99%nie Pitera tylko tego "handlarza" z jeleniej raczej taki cwaniaczek. Gdzieś na tym albo na kropce było kilka takich negatywnych opinii o nim

siuks
0 gwiazdek
Auto: Subaru Legacy OUTBACK 2000 r.

Post 2 lut 2011, o 09:31

Subaru Legacy GT 2.5 INSTALACJA GAZOWA - zna ktoś ? http://otomoto.pl/subaru-legacy-gt-2-5- ... 54933.html
w sumie mam 100 km tam ale jak byk toś go już oglądał z forum to Ciekawy jestem opinii.
Józek

komtur II
0 gwiazdek
Auto: wkrótce legaś teraz madzia
Polubił: 3 razy
Polubione posty: 5 razy

Post 2 lut 2011, o 14:12

Witam, może to nie ten wątek ale wybaczcie...
Czy ktoś sprowadzał subaraka przez http://eurobrokers.pl/ i jaką ma opinię o tej firmie?

jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
Polubił: 83 razy
Polubione posty: 443 razy

Post 2 lut 2011, o 15:11

inquiz pisze:mizoo duże szanse że ktoś już go sprawdzał u carfita więc może wystarczy jeden telefon.
"Historia
(...)
Serwisowany w CARFIT"

Z całą pewnością wystarczy ;-)

Jak egzemplarz OK, to brać. Rocznik 2005, prawdopodobnie najlepsze STi ever. ;-)

I już z pewnością lepsze nie powstanie.

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 2 lut 2011, o 15:44

jarmaj pisze: Z całą pewnością wystarczy
Zadzwonić do Edwina... ;-)
Dolce far niente ;-)

rutek111
Awatar użytkownika
1 gwiazdka
Auto: WRX US 06' for 2,0 D

Post 2 lut 2011, o 20:03

komtur II pisze:Witam, może to nie ten wątek ale wybaczcie...
Czy ktoś sprowadzał subaraka przez http://eurobrokers.pl/ i jaką ma opinię o tej firmie?
Ja sprowadzałem mojego Forka D zamówiłem we wrzesniu 08' auto otrzymałem pod koniec listopada (początek produkcji For D 0 auto kupiłem za 24,500 tys Euro! (4,500 Euro taniej niż w pl) a za Euro płaciłem w leasingu 3,55 :-) Samochód był zamawiany w Estonii.
Jestem b. zadowolony.
Więcej info na PW

esilon
6 gwiazdek
Auto: mat
Polubił: 1 raz
Polubione posty: 4 razy

Post 2 lut 2011, o 20:15

mizoo pisze:Cze :)

Zna ktos to cacko?
http://sprzedamgo.pl/oferta_1041_subaru ... 005r_.html
chcwile juz jest ogłaszany i nawet cenka chyba lekko spadła o ile nie pomyliły mi sie ogłoszenia z podobnym WRXem ;-)

jaremy
0 gwiazdek
Auto: szukam outbacka z rocznika 1999-2002

Post 3 lut 2011, o 21:29

Panowie zerknijcie i powiedzcie co o tym myślicie. Może ktoś jest z okolic i może zerknąć.

http://otomoto.pl/subaru-legacy-jedyny- ... 17966.html

dragoon
0 gwiazdek

Post 6 lut 2011, o 20:18

witam wszystkich
jestem nowy na forum , niedawno sprzedałem Civica Type-r i szukam fajnego wrx-a 07-09r.
może mi ktoś pomóc i powiedzieć coś więcej o tym autku?

http://otomoto.pl/subaru-impreza-wrx-C16178161.html
http://moto.allegro.pl/subaru-impreza-w ... 14256.html

skąd może być taka różnica w $$$ ?

pozdrawiam :)

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 245 razy
Polubione posty: 526 razy

Post 6 lut 2011, o 20:20

dragoon pisze: szukam fajnego wrx-a 07-09r.

W tych rocznikach takie nie występowały :giggle: :mrgreen:
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

dragoon
0 gwiazdek

Post 6 lut 2011, o 20:25

Chloru, wiem wiem, chyba znam "wasze" opinie o "lanosie" :) ale może ktoś zna to autko

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 6 lut 2011, o 20:53

Ktoś niedawno sprzedawał na forum; czyżbyś był jego nabywcą?
Dolce far niente ;-)

dragoon
0 gwiazdek

Post 6 lut 2011, o 20:58

nie nie, zamierzam zakupić dopiero lub ewentualnie już "nie lanosa" z 07r

j33mbo
5 gwiazdek

Post 6 lut 2011, o 22:02

dragoon pisze: skąd może być taka różnica w $$$ ?

no to rzeczywiście ciekawostka, 85k za to auto to duuużo kasy, może koleś nie chce sprzedać, a żona kazała? :giggle:

dragoon
0 gwiazdek

Post 6 lut 2011, o 22:10

hihihi też tak myślałem :)

useROnion
0 gwiazdek
Auto: Honda Civic 5D '99/Subaru Forester 2.0XT SG

Re: Potrzebuję porady

Post 7 lut 2011, o 23:20

useROnion pisze:Witam! Zamierzam się z zakupem poniższego:

http://otomoto.pl/subaru-forester-2-0-x ... 23871.html

Możecie mi doradzić, czy warto? Może ktoś z Was jest z tamtych okolic i pomógłby mi go obejrzeć, bo ja mechanikiem nie jestem a nie chciałbym żałować zakupu.... Być może przez przypadek znacie już ten samochód (bo i tak bywa)?
Z góry dziękuję za wszelkie porady!
Odnośnie powyższego - kupiłem i jestem szczęśliwy jak cholera!!! Dziś jest już po wymianie rozrządu i chyba wszelkich olejów jakie można gdzieś wlać w to auto...
Po ostatecznym przeglądzie wygląda na to, że trafiłem na naprawdę dobry egzemplarz, w którym wszystko się potwierdziło zgodnie z "zapowiedziami" sprzedającego :o . Jutro czeka mnie rejestracja, więc dopiero wtedy wydam ostateczną ocenę firmy handlowo-usługowej Pana Mirosława Z. z Jeleniej Góry. Ale póki co to już mogę napisać parę słów o sprzedającym - nie sprawiał żadnych problemów z udostępnieniem samochodu do wszelkich przeglądów (ba, nawet zgodził się na zawiezienie lawetą auta do wskazanej przeze mnie stacji diagnostycznej i tam przetrzepanie go od kół po szyberdach), poczuł się do przygotowania wszelkich formalności w przeciągu kilku dni, gdy tak mi obiecał (dokumenty są w pełnym komplecie włącznie z tłumaczeniami, chociaż nie są ponoć potrzebne oraz opłatą recyklingową :thumb: ) a na dodatek sama formalność przekazania dokumentów, pieniędzy i odbiór auta przebiegły w naprawdę miłej atmosferze i bez najmniejszych problemów (no i potargowaliśmy się troszkę :-) ). Póki co - szczerze polecam! I obym nie musiał jutro tego odwoływać, bo jak wspomniałem - jutro okaże się czy profesjonalnie przygotowana dokumentacja nie ma jednak jakichś braków. Dodam jeszcze, że samochód był dziś robiony przez fachowca z Piaseczna (dokładniej z Zalesia Dolnego przy ulicy 11 listopada), o którym była już wzmianka na tym forum. Od siebie napiszę, że facet wie co robi i pomimo, że troszkę kasy u niego dziś zostawiłem, to wygląda na to, że było warto. Zawsze wychodziłem z założenia, że na niektórych rzeczach nie należy oszczędzać i raczej unikam zamienników, ale dzięki profesjonalizmowi jakim się wykazał wspomniany fachowiec i tak miałem do wyboru, czy zastosować części oryginalne, czy też nie. Przy każdym wyborze zostałem dokładnie poinformowany czym skutkuje użycie każde z przedstawionych przez niego części. Na życzenie wyrażał też swoje zdanie. Nie przekreślał też niektórych zamienników, które ponoć się już sprawdziły we wcześniej remontowanych autach. Po pierwszej wizycie w tym warsztacie wydaję jak najbardziej pozytywną opinię i z czystym sumieniem polecam każdemu właścicielowi maszyny spod znaku "gwieździstej dzikiej świnki". I to zarówno z okolic Piaseczna/Wwy jak i spoza. Dodatkowo mile mnie zaskoczyło podejście do przyjmowanego do zrobienia w tym warsztacie samochodu - umawiany jest dokładnie zakres robót i robiony jest on w taki sposób, żeby jeszcze tego samego dnia można nim było wrócić do domu! Bo najczęściej widuje się sytuacje, gdzie dziesiątki samochodów stoi rozłożonych na czynniki pierwsze i są one "robione" po kawałku w tym samym czasie i żaden nie jest w efekcie na czas. Potem smętnie stoi taka maszyna i czeka w nadziei na swoją kolej kolejny już dzień ;-( . Tutaj nie ma na szczęście czegoś takiego :-( . Więc jeszcze raz polecam! :thumb:

niuniek
4 gwiazdki
Auto: impka

Post 8 lut 2011, o 21:56

dragoon, było o tym egzempl. na forum.subaru.pl, ogólnie nie polecali tego auta.
Obrazek

dragoon
0 gwiazdek

Post 8 lut 2011, o 22:04

niuniek, a to sory, nie doczytałem widocznie

ODPOWIEDZ