Rajdy 2011
Re: Rajdy 2011
Barthol, nie ukrywajmy S2000 jest szybsze od N gr. Pamiętaj, że S2000 to tak prawde powiedziawszy rajdówka budowana od zera. Kajto, swoimi umiejętnościami walczył z S2000.
Budżetowo, wiadomo ciężko ale z tytułem mistrza myślałem, że łatwiej mu będzie o sponsorów.
Budżetowo, wiadomo ciężko ale z tytułem mistrza myślałem, że łatwiej mu będzie o sponsorów.
Ciekawe posunięcie, zwłaszcza, że jeśli chodzi o koszty to takie auto w top specu jest pewnie porównywalne ze współczesnymi topowymi rajdówkami.Barthol pisze: A QHR wsiada w historyczne Evo 5 Ciekawe co z tego wyjdzie, tym bardziej że historyki chyba są klasyfikowane w generalce rajdu
słyszałem ,że w góry 

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

z tego co widać na fejsie: Audi w góry a sezon rsmp pod znakiem zapytania... W sumie to w górach idzie mu lepiej niż w rajdachWRC fan pisze:niuniek, ale w góry czy rsmp ?
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"
Kubica miał poważny wypadek na Rajdzie Ronde di Andora, jest w szpitalu :
http://rallyonline.pl/index.php?1&modex=pnews&&s=30862
http://rallyonline.pl/index.php?1&modex=pnews&&s=30862
Podobno troche połamany więc ciekaw jestem jak będzie wyglądał początek sezonu w Lotusie Renault. 

Jeszcze nie było żadnego potwierdzenia plotek o złamaniach. I oby ich nie było, bo 2011 pójdzie się...
r.
r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.
Uuuuu. To niefart; oby na potłuczeniach się skończyło; do staru miesiąc. 

Dolce far niente 

FUX: testy nie będą czekać miesiąca. Jak wytestują, tak pojadą w sezonie.
r.
r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.
Kurcze trochę rozsądku , miesiąc do początku sezonu a oni go puszczają do rajdów. Moim zdaniem debilny pomysł. Ciekawe co będzie jak się okaże ,że mają dobry bolid ,który może zamieszać w stawce 

Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
jakby to miały być potłuczenia, to chyba nie byłoby aż takiej potrzeby wzywania helikoptera... Ale z drugiej strony może to tylko przezorność.. Oby wszystko było ok!!!
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
agencja ANSA : Kubica ciężko ranny... 

Taaak, wg plotek miał już złamany: obojczyk/rękę/nadgarstek/miednicę/biodro/kość udową/nogę ogólnie/grozi mu apmutcja/nic mu nie jest
WRC fan, oby mu się tylko fryzura zepsuła pod kaskiem 

Kruszyn, wg mnie im bardziej tragiczna hipoteza, tym szybciej się rozchodzi i tym bardziej sama nabiera niekontrolowanego rozpędu.. Poczekajmy na oficjalne ogłoszenie..
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
Niestety, plotki się potwierdziły
zmiażdżona dłoń, wielopunktowo złamana ręka i noga, liczne obrażenia wewn., płuca uszkodzone, stracił ok.6-7 l krwi, operacja 7 godzin, wprowadzony w stan śpiączki farmakologicznej, dziś już stan stabilny, jest już przytomny ale długa rehabilitacja przed nim i sezon przepadnie 

Dido pisze: , stracił ok.6-7 l krwi
O ile mnie pamiec nie myli, to przecietny zdrowy czlowiek ma tyle krwi ogolnie w organizmie, wiec to albo jakas bujda, albo niescislosc typu, ze np. przetoczono mu w efekcie tyle litrow krwi albo cos w tym stylu.
Jacek "AMI" Rudowski
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Ostrzeżenia: 1
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 244 razy
- Polubione posty: 524 razy
Zaczął się Rajd Szwecji 2011. Klasyfikacja rajdu (po 4 OS) wygląda ciekawie.
1. Ostberg - Fiesta WRC
2. Hirvonen - Fiesta WRC
3. Solbert - Citroen DS3 WRC
Loeb gdzieś dalej na 9 miejscu... Czyżby wprowadzenie nowego sprzetu wpłynie na obalenie hegemonii Seba i w końcu będzie można popatrzyć na roszady w tabelkach?
1. Ostberg - Fiesta WRC
2. Hirvonen - Fiesta WRC
3. Solbert - Citroen DS3 WRC
Loeb gdzieś dalej na 9 miejscu... Czyżby wprowadzenie nowego sprzetu wpłynie na obalenie hegemonii Seba i w końcu będzie można popatrzyć na roszady w tabelkach?

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Co więcej, na czołowe miejsca wbijają się też kierowcy z poza dawnej szpicy wrc jadąc s2000.
Liczę że będzie to bardzo ciekawy sezon. A wtedy będzie to znaczyło, że zmiana przepisów była słusznym posunięciem.
Może by tak zacząć knuć jakiś wyjazd? Może na Finkę w tym roku?
Liczę że będzie to bardzo ciekawy sezon. A wtedy będzie to znaczyło, że zmiana przepisów była słusznym posunięciem.
Może by tak zacząć knuć jakiś wyjazd? Może na Finkę w tym roku?