W kolejce do kina
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 245 razy
- Polubione posty: 526 razy
Re: W kolejce do kina
Doxa, to wino macie chyba w butelkach odkręcanych bo to tradycyjne zazwyczaj robi "pop" jak się je otwiera ;)
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
Chloru, oczywiście, tylko takie wchodzą w rachubę
KUBA, ale z solą i cytryną?

KUBA, ale z solą i cytryną?

Człowiek do kresu życia powinien się dotoczyć z kieliszkiem Chardonnay w jednej ręce,
tabliczką czekolady w drugiej, narąbany w trzy d..y, krzycząc : "ALE TO BYŁA JAZDA!"
:)
tabliczką czekolady w drugiej, narąbany w trzy d..y, krzycząc : "ALE TO BYŁA JAZDA!"
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
LouCyphre, jeszcze pewnie biorą ze sobą seksowną tajkę i jedzą z niej sushi 

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
Ty to masz wyobraźnięChloru pisze:LouCyphre, jeszcze pewnie biorą ze sobą seksowną tajkę i jedzą z niej sushi

Człowiek do kresu życia powinien się dotoczyć z kieliszkiem Chardonnay w jednej ręce,
- Chloru
- 6 gwiazdek
Doxa, specjalnie dla Ciebie
Siedziałem dziś w pociągu naprzeciw naprawdę seksownej Tajki.
Powtarzałem w myślach:"Proszę, nie dostań erekcji, proszę, nie dostań erekcji!"
Niestety dostała...

Siedziałem dziś w pociągu naprzeciw naprawdę seksownej Tajki.
Powtarzałem w myślach:"Proszę, nie dostań erekcji, proszę, nie dostań erekcji!"
Niestety dostała...
z kubeczkami..... raz nawet bez, ale wtedy jakoś szybko się zawartość butelki skończyła i nie pamiętam za bardzo o czym był filmDoxa pisze: KUBA, ale z solą i cytryną?![]()
ale my zawsze cicho jesteśmy i wybieramy seanse gdzie nie ma za dużo rezerwacji

Polecam obejrzeć "Gasland" (nie wiem czy jest już w polskich kinach), dokument nominowany w tym roku do Oskara (nagroda w Sundance), zwłaszcza w kontekście huraoptymizmu dotyczącego złóż gazu łupkowego w Polsce, i informacji jakoby jedynie Amerykanie dysponowali odpowiednią technologią wydobycia (zbyt wiele o tej technologii się u nas nie mówiło). Włos się jeży na głowie widząc co kompanie gazowe fundują ogromnej liczbie obywateli amerykańskich
Film polecam, bo na szczęście nie ma w nim agresywnego oszołomstwa w stylu Michaela Moore'a.

Film polecam, bo na szczęście nie ma w nim agresywnego oszołomstwa w stylu Michaela Moore'a.
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Niedawno zostałem podstępem wywleczony na "Polowanie na czarownice". Fajna bajeczka (uwaga, wbrew opisowi to nie jest żaden thriller ani tym bardziej film historyczny, tylko normalny, poczciwy horrorek).
Delikatne poczucie humoru (od czasu do czasu) i fajny gotycki nastrój (cały czas), łamany przez (o dziwo!) bliskie prawdy historycznej szczegóły obyczajowo/kostiumologiczno/militarne.
Jeden z niewielu filmów, w których - i to już na samym początku - dumni i szlachetni krzyżowcy nie szarżują na nikczemnych i dzikich Saracenów konno i w lśniących zbrojach. Od razu mnie to dobrze nastawiło do ciągu dalszego
Uwaga, momentami turpistyczne. Ale tamten świat taki był. Albo i bardziej.
Na "Króla" się wybiorę, tylko niech się z kin wywali pierwsza fala kinomanów, wraz z ich popcornami i napojami. Lubię oglądać na pustej sali.
Delikatne poczucie humoru (od czasu do czasu) i fajny gotycki nastrój (cały czas), łamany przez (o dziwo!) bliskie prawdy historycznej szczegóły obyczajowo/kostiumologiczno/militarne.
Jeden z niewielu filmów, w których - i to już na samym początku - dumni i szlachetni krzyżowcy nie szarżują na nikczemnych i dzikich Saracenów konno i w lśniących zbrojach. Od razu mnie to dobrze nastawiło do ciągu dalszego

Uwaga, momentami turpistyczne. Ale tamten świat taki był. Albo i bardziej.
Na "Króla" się wybiorę, tylko niech się z kin wywali pierwsza fala kinomanów, wraz z ich popcornami i napojami. Lubię oglądać na pustej sali.

WiS, a czytałeś tryligię - "Krzyżowców"? Ew. widziałeś dwucześciowy Szwedzki film na podstawie? (W naszych kinach była wersja skrócona do jednego filmu co jest kompletnym idiotyzmem.) To jest naprawdę ładne i dość zgodne z historią (chociaż tu książki są znacznei lepsze). Jest dostępny w odcinkach na youtube.
Obejrzyj początek bo ładny :)
Obejrzyj początek bo ładny :)
Azrael, ostatnio oglądałem go w n-ce. Fajny.
Faktycznie była jedna część ok. 2h. Nie wiedziałem nawet, że to było pocięte.
Faktycznie była jedna część ok. 2h. Nie wiedziałem nawet, że to było pocięte.
czarne jest piękne...
vibowit, są dwa filmy, a i tak jest mega pocięte względem ksiązki. Może z 40% ksiązki zostało w wersji dwufilmowej.
- WiS
- 6 gwiazdek
Nie znam, ani filmu ani książki. Obejrzałem kawałek - rzeczywiście, zapowiada się miło.Azrael pisze: Obejrzyj początek
WiS, książkę mogę pożyczyć, niedawno wróciła do mnie. Jak chcesz to Ci wyślę bo sądzę że warto.
- WiS
- 6 gwiazdek
Na razie nie, bo chwilowo mam do przeczytania jakieś fafdziesiąt ton czego innego, niestety na przedwczoraj. Ale dzięki za ofertę, będę pamiętał - i w jakimś luźniejszym czasie się przypomnęAzrael pisze: Jak chcesz to Ci wyślę

to ja mogę pocztą jakiś cyklotronik czy inny zderzaczyk podesłać żeby zagiąć trochę czwartego wymiaruWiS pisze: na przedwczoraj
(i żeby było zgodnie z trendami światowymi, dołączę jeden mały zagięty kluczyk imbusowy i instrukcję składania na płachcie formatu A1)
ja chętnie kiedyś przy okazji.Azrael pisze: książkę mogę pożyczyć, niedawno wróciła do mnie.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
Kto moze polecic jakis POLSKI film w kinie?
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
Jak zostać Królem w dubingu...
... jeżeli jest.
Resztę sobie odpuść.

... jeżeli jest.
Resztę sobie odpuść.
Dolce far niente 

Król jest genialny.
Istotnie.
Istotnie.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
Znajomi kazali mi dzisiaj zameldowac się w moim gminnym kinie.Arno pisze:Kto moze polecic jakis POLSKI film w kinie?
Na miejscu dowiedziałem się, że to produkcja Czarka pt. Weekend.

Powiem tak.
Gdyby mniej kurew i innych przecinków latało, film byłby zjadliwszy...
Zakończenie filmu jednak nie pozostawia złudzeń, że będzie dokrętka...

Generalnie jest momentami bardzo śmiesznie, lecz szału nie ma...
Co ciekawe; kino na full.
Dolce far niente 

Ekhm.
Obejrzałam film pt. " Wyspa tajemnic" ("Shutter Island") z DiCaprio. I to 2 razy
Czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć, czy główny bohater był wariatem, czy dopiero z niego wariata zrobiono tam, na wyspie?
Bo nie rozumiem
Obejrzałam film pt. " Wyspa tajemnic" ("Shutter Island") z DiCaprio. I to 2 razy

Czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć, czy główny bohater był wariatem, czy dopiero z niego wariata zrobiono tam, na wyspie?

Bo nie rozumiem