Opony letnie
- kupiłemimprezeGT
- 2 gwiazdki
- Auto: IMPREZA GT
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Re: Opony letnie
Ja mam Dunlop SPSport 9000 ale jeszcze nie wiele na nich jak i w ogóle całym sprzętem przejechałem.
Na tą chwilę moje zdanie jest na +
Na tą chwilę moje zdanie jest na +
- kupiłemimprezeGT
- 2 gwiazdki
Dodam jeszcze że te opony sp 9000 które mam to są Run Flaty (czy jakoś tak) o czym się wczoraj dowiedziałem podczas wizyty w zakł. wulan. pan szybko wytłumaczył mi co to takiego spuszczając do zera powietrze z jednego z kół w samochodzie. Opona prawie się nie ugięła.
-
lukass
- 5 gwiazdek
- Auto: Proto WRC'17 i 4 razy 4x4 - czyli w sumie 5 razy 4x4
- Polubił: 8 razy
- Polubione posty: 146 razy
Opony tego typu powinny być stosowane razem czujnikami cisnieniakupiłemimprezeGT pisze:Dodam jeszcze że te opony sp 9000 które mam to są Run Flaty (czy jakoś tak) o czym się wczoraj dowiedziałem podczas wizyty w zakł. wulan. pan szybko wytłumaczył mi co to takiego spuszczając do zera powietrze z jednego z kół w samochodzie. Opona prawie się nie ugięła.

był WRX powered by Jako & PB98 i STi MY'05 EU DCCD
- kupiłemimprezeGT
- 2 gwiazdki
Pewnie powinny (z wiadomego względu) ale ja nie mam i opon na pewno nie będę zmieniał.
Na lato mam BARUM BRAVURIS 2 205/55R16 91 W
Są dobre, nie drogie i świetnie trzymają się mokrej nawierzchni. Co prawda to już 2 sezon na nich będzie, jeszcze jeden i pewnie zmienię na coś innego. Może coś z tych UNIROYAL RainExpert 205/55R16 91 V
Są dobre, nie drogie i świetnie trzymają się mokrej nawierzchni. Co prawda to już 2 sezon na nich będzie, jeszcze jeden i pewnie zmienię na coś innego. Może coś z tych UNIROYAL RainExpert 205/55R16 91 V
A ja bym poprosił o opinie Michelin Primacy hp 215/50/17 , jak się sprawuje na foresterze 
ktoś mi je zgarną z allegro,były 4szt z przebiegiem 200km za 1200pln, czajić inną okazje czy kupować nowe klasy średniej a nie premium
,chciał bym przeznaczyć nie więcej jak te 1200 ,święta idą a foryś w tym miesiącu już dostał prezent w postaci przedniej szyby i lusterko 

A co sądzicie o:
Dunlop Sport MAXX
Dunlop Sport MAXX TT - producent na swojej stronie stawia je wyżej od modelu bez literk TT, użytkownicy i testy twierdzą co innego.
Continental SPORTCONTACT 2 - nie znalazlem o nich nic złego ale nie kumam dlaczego producent nie chwali się nimi na swojej stronie
?
Z tego co już wygooglowałem brałbym Bridgestona 050A ale żaden sprzedawca nie chwali się datą produkcji tej opony co oznacza że w najlepszym przypadku będą z 2009r.
Dunlop Sport MAXX
Dunlop Sport MAXX TT - producent na swojej stronie stawia je wyżej od modelu bez literk TT, użytkownicy i testy twierdzą co innego.
Continental SPORTCONTACT 2 - nie znalazlem o nich nic złego ale nie kumam dlaczego producent nie chwali się nimi na swojej stronie
?
Z tego co już wygooglowałem brałbym Bridgestona 050A ale żaden sprzedawca nie chwali się datą produkcji tej opony co oznacza że w najlepszym przypadku będą z 2009r.
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Ostrzeżenia: 1
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 242 razy
- Polubione posty: 522 razy
GT III, zdaniem specjalistów
podobna do Bridgestone RE050A jest Firestone SZ90. Jest też trochę tańsza.

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
-
Mistral
- 2 gwiazdki
- Auto: FORESTER 2,5 XT US spec. i Auris Padaczka...
Jak się dobrze orientuje, to jest już SPORTCONTACT 3 i to może być powód...GT III pisze:Continental SPORTCONTACT 2 - nie znalazlem o nich nic złego ale nie kumam dlaczego producent nie chwali się nimi na swojej stronie
?
Mistral
Hmm tego Firestona mają nawet u mnie na wiosce w rozsądnej cenie z 2010r ale tylko z literką V. Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie ale za każdym razem jak kupiłem opony z literką mniejszą niż W to były z nimi problemy.
Tylko że ten SPORTCONTACT 2 ma datę produkcji 2011. A SPORTCONTACT 3 nie jest produkowany w potrzebnym mi rozmiarze.Mistral pisze:Jak się dobrze orientuje, to jest już SPORTCONTACT 3 i to może być powód...GT III pisze:Continental SPORTCONTACT 2 - nie znalazlem o nich nic złego ale nie kumam dlaczego producent nie chwali się nimi na swojej stronie
?
Mistral
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 442 razy
A po co Ci "W"?GT III pisze:Hmm tego Firestona mają nawet u mnie na wiosce w rozsądnej cenie z 2010r ale tylko z literką V. Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie ale za każdym razem jak kupiłem opony z literką mniejszą niż W to były z nimi problemy.
Czy "AWD 1,6 and Lanos 2,0 N/A" znacząco przekraczają 270 km/h?

Tu nawet indeks V byłby mocno na wyrost, zupełnie wystarczający jest H.
GT III, porozmawiaj z użytkownikiem lukass z "kropki" http://forum.subaru.pl/memberlist.php?m ... ile&u=5409, kupowałem SZ90 u niego, wyszło dużo taniej w porównaniu do cen "z Internetu".
To taka teoria spiskowa im większa literka tym mniejsze prawdopodobieństwo że opony będą miały jakieś wady. Jak narazie się sprawdzajarmaj pisze:A po co Ci "W"?

- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
GT III, poczekamy aż zaczniesz szukać zimówek w stylu 175/70/13 

chociaż ta oferta jest kusząca http://allegro.onet.pl/nowa-nokian-z-la ... 37131.html
Ostatnio zmieniony 8 mar 2011, o 22:07 przez woo79, łącznie zmieniany 1 raz.
Pojezdzilem przez dwa lata na toyo t1r i prawde mowiac chyba wyprobowalbym jednak inne opony.
Na mokrym mi sie za bardzo nie podobaly, trzymanie na boki tez takie raczej chyba srednie - przynajmiej jak dla mnie.
No i miekkie scianki .
Na mokrym mi sie za bardzo nie podobaly, trzymanie na boki tez takie raczej chyba srednie - przynajmiej jak dla mnie.
No i miekkie scianki .
Jacek "AMI" Rudowski
- Chloru
- 6 gwiazdek
WRC fan, z SZ-90 jestem zadowolony. Porównania do T1-R nie mam. 195/50/15 (taki AFAIR masz w Szprocie) jest tani jak barszcz.... może R1R? 

- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
- Polubił: 19 razy
- Polubione posty: 83 razy
Ja również. A porównanie mam tylko do Wanli i... jest troche lepiejChloru pisze: WRC fan, z SZ-90 jestem zadowolony.

Barki mają dość twarde, co przy moich 17 nieco pomaga oszczędzać felgi.
Muszę teraz kupić coś do Legasia i też się nad nimi zastanawiam. Zwłaszcza że mają dobrą cenę.
Wiem, miałem w poprzednim ClioChloru pisze: 195/50/15 (taki AFAIR masz w Szprocie) jest tani jak barszcz.

Za cienki $$$ jestemChloru pisze: może R1R?

Wal do lukassawoo79 pisze: czy ktoś rozgląda się już za oponami na lato 2011 i podzieli się info gdzie na dobrą gumę w dobrej cenie można wpaść ,sam już nie wiem co mam myśleć o oponach z allegro, po na trafieniu na ogłoszenie, w którym oponki były nówki sztuki tylko miały wywiercone małe dziurki w profilu bocznym i spokojnie nadają się do wulkanizacji
chociaż ta oferta jest kusząca http://allegro.onet.pl/nowa-nokian-z-la ... 37131.html
Ja już drugi komplet opon kupiłem od niego.
Teraz padło na Dunlopy sport maxx 215/45/17 . Wyszły coś koło 450 PLN za sztukę. (z fakturą)

Doradca Finansowy
http://www.greatpe.pl
http://www.greatpe.pl