Jak dobrze kupic subaru impreze gt??

Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa ;-)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Arti
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: GT Rally Car & STI GH
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Re: Jak dobrze kupic subaru impreze gt??

Post 25 lut 2011, o 16:14

W moim GT nie ma ani jednej istotnej rzeczy, która jest seryjna i ma tyle lat ile jest wpisane w dowodzie. Zawieszenie, silnik, tubrbo, intercooler, hamulce, elementy nadwozia i wnętrza. Można powiedzieć, że to nie jest już GT 95?

Obrazek

jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
Polubił: 83 razy
Polubione posty: 443 razy

Post 25 lut 2011, o 16:17

Powiedzieć można cokolwiek, najważniejsze ile to wszystko sumarycznie kosztowało? ;-)

I o takim włożeniu w stare auto wielokrotności jego wartości mówiłem właśnie. Dobrze że są jeszcze takie sztuki :-)

Arek M
1 gwiazdka
Auto: GT MY99

Post 27 lut 2011, o 11:57

A ja myślę, że nie ma co liczyć ile się wydało, bo można dostać wylewu :mrgreen: .
W końcu, jeśli posiadacz Gietka, ładuje w niego kasę, to po to, żeby auto wróciło/nadal było w stanie jak z fabryki.
A przecież nowe GT nie kosztowało mało. Wiadomo, że gdyby składać auto z części, kosztowałoby sporo więcej niż całe :whistle: .

Pasji nie powinno się przeliczać na złotówki, bo to odziera pasję z całej przyjemności :oops:

kuzi69
Awatar użytkownika
0 gwiazdek

Post 4 mar 2011, o 18:32

AMI pisze: No, chyba, ze kupujemy naprawde znany egzemplarz. Ale nie na zasadzie, ze od forumowicza - bo nawet taki potrafi zaskoczyc awaria.
Święte słowa, to że auto z forum to nie oznacza, że będzie lepsze niż inne. Kupiłem w lutym "forumową igłę" myślałem, że bardziej zadbane bo zachwalane było przez innych na forum więc i więcej kasy wyłożyłem. Nie pojeździłem nawet jednego dnia... Też proponuje kupić coś tańszego i zostawić sobie 8-10k
Pozdro

hogi
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Kona Stinky
Polubione posty: 1 raz

Post 7 mar 2011, o 04:27

kuzi69 pisze: Święte słowa, to że auto z forum to nie oznacza, że będzie lepsze niż inne. Kupiłem w lutym "forumową igłę" myślałem, że bardziej zadbane bo zachwalane było przez innych na forum więc i więcej kasy wyłożyłem. Nie pojeździłem nawet jednego dnia... Też proponuje kupić coś tańszego i zostawić sobie 8-10k
Pozdro
Czemu wszyscy myślą, że jak kupią auto 10 letnie to nie dołożą ani złotówki?
Kupiłeś auto krzywe, zajeżdżone?
Doradca Finansowy
http://www.greatpe.pl

lokiee
Awatar użytkownika
1 gwiazdka
Auto: Impreza WRX 03 blob kombi; TA650

Post 8 mar 2011, o 11:04

hogi pisze: Czemu wszyscy myślą, że jak kupią auto 10 letnie to nie dołożą ani złotówki?
Podejrzewam że nikt tak nie myśli ;) Ale wieść gminna niesie że na forum trafić można bardziej zdrową sztukę, za którą trzeba zapłacić
trochę więcej. Jak ktoś tak kupi a potem się okaże jakiś grubszy remont to raczej słabo :roll: To tak ogólnie ;-)
pozdro
jarek

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 8 mar 2011, o 13:27

kuzi69 pisze:
AMI pisze: No, chyba, ze kupujemy naprawde znany egzemplarz. Ale nie na zasadzie, ze od forumowicza - bo nawet taki potrafi zaskoczyc awaria.
Święte słowa, to że auto z forum to nie oznacza, że będzie lepsze niż inne. Kupiłem w lutym "forumową igłę" myślałem, że bardziej zadbane bo zachwalane było przez innych na forum więc i więcej kasy wyłożyłem. Nie pojeździłem nawet jednego dnia... Też proponuje kupić coś tańszego i zostawić sobie 8-10k
Pozdro
Ktoś tu kiedyś opowiadał o podobnym przypadku. Jednak poprzedni właściciel się poczuł i dołożył do remontu. Kupowanie forumowej igły, która pierwszego dnia u nowego właściciela wywala uszczelki jest dość hmmmm... wątpliwe.

AMI
5 gwiazdek
Polubione posty: 1 raz

Post 8 mar 2011, o 13:54

Konto usunięte watpliwe, czy nie watpliwe - problem w tym, ze w starym aucie wszystkiego przewidziec nie sposob.
Czasem wystarczy zwyczajny pech.
Jacek "AMI" Rudowski

ODPOWIEDZ