Bo to Polska... nie elegancja Francja

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
ODPOWIEDZ
Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Re: Bo to Polska... nie elegancja Francja

Post 21 mar 2011, o 18:38

FUX, zeby zauwazyc zwiekszona zachorowalnosc, to musialaby byc prawie epidemia.
I pamietaj o zjawisku autosugestii - u lekarzy. Zreszta latwiej jest pacjentowi, czy rodzinie powiedziec, ze winny jest Czarnobyl...
Wtedy winny jest oczywisty... I w pewnym sensie zrozumiały.

Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.

Bergen
Awatar użytkownika
Moderator
Polubione posty: 1 raz

Post 21 mar 2011, o 21:05

Konto usunięte pisze: Dziwię się, że nie zostały tam wykorzystane roboty albo przynajmniej jakieś bezzałogowe śmigłowce.
Powiadasz?

http://www.newscientist.com/blogs/onepe ... -fuku.html

Unikaj bełkotu, drogi Konto usunięte, szukaj konkretów ;-)

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 22 mar 2011, o 10:27

Bergen pisze: Unikaj bełkotu, drogi Konto usunięte, szukaj konkretów ;-)

Trzeba wiedzieć gdzie szukać. Ja niestety nie wiem, ale dobrze, że mam kolegów ;-)

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 22 mar 2011, o 17:09

Fido_, przede wszystkiem zakładać, że większość informacji docierających do nas z mediów jest sterowana, zmieniana, obcinana, wzmacniana - w każdym razie jest nieprawdziwa, lub jest częściową prawdą. Eliminacja niektórych informacji sprawia, że reszta przekazu przestaje być prawdziwa... itede... Nie dotyczy to jedynie atomów, ale chyba wszystkiego na około.
Zmanipulowani jesteśmy

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 22 mar 2011, o 18:36

Arno, masz rację, ale komuś trzeba ufać, a przynajmniej wyciągać swoją część wspólną z różnych źródeł informacji. Bo te informacje z kręgów zbliżonych do lobby atomowego, też siłą rzeczy są manipulowane.

Dlatego mądrzy koledzy, którzy znają się na danej dziedzinie potrafią często lepiej wyjaśnić.

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 22 mar 2011, o 19:08

W Polsce lobby atomowe to kilka osob trudno mowic o lobby

Bergen
Awatar użytkownika
Moderator

Post 22 mar 2011, o 19:42

Arno pisze: W Polsce lobby atomowe
:-d
Ile wynosi wpisowe i gdzie złożyć podanie?

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 22 mar 2011, o 20:07

Bergen pisze: Ile wynosi wpisowe i gdzie złożyć podanie?
Wpisowe :!: to jakieś kilo materiałów rozszczepialnych :mrgreen:

jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
Polubił: 83 razy
Polubione posty: 443 razy

Post 25 mar 2011, o 21:35

jarmaj pisze:
Konto usunięte pisze:Nie wiedziałem gdzie wrzucić, postanowiłem ożywić wątek Bilex'a. U nas to by była abstrakcja.
Po lewej stronie japońska droga zniszczona trzęsieniem ziemi 11.03. Po prawej stronie ta sama droga 4 dni później.

Się dał nabrać :giggle:
Hmmmm, albo może raczej trzeba zwrócić honor.... :oops:

http://moto.wp.pl/kat,121,title,Niesamo ... omosc.html

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 25 mar 2011, o 21:41

Bergen pisze:
Arno pisze: W Polsce lobby atomowe
:-d
Ile wynosi wpisowe i gdzie złożyć podanie?
Podanie wiesz gdzie zlozyc

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 25 mar 2011, o 22:31

jarmaj pisze:Hmmmm, albo może raczej trzeba zwrócić honor.... :oops:

http://moto.wp.pl/kat,121,title,Niesamo ... omosc.html
Udałem, że tamtego nie zrozumiałem :razz: Ale zwrot chętnie przyjmę :-)
Tak czy siak jeśli to zrobili w takim tempie, to naprawdę szacun.

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 4 sie 2011, o 23:38

Tu chyba kiedyś gadaliśmy o wychowaniu...

Doszły mnie słuchy, że Wielka Brytania rozważa powrót kar cielesnych do szkół w związku z dramatycznym obniżeniem dyscypliny wśród uczniów.

Pytam się wujka googla czy to prawda i się okazuje, że coś jest na rzeczy...
http://praca.wp.pl/title,Brytyjscy-nauc ... caid=1cc8f

Azrael
6 gwiazdek
Polubione posty: 3 razy

Post 4 sie 2011, o 23:43

Stare wieści.

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 5 sie 2011, o 08:53

A tego to już nie wiem. Data w artykule jest dość świeża.

Ale tak czy siak oznacza to, że Anglicy zdali sobie wreszcie sprawę z tego, że doszli w politycznej poprawności do ściany i myślą o tym jak się od niej odbić. I to jest pozytywne.

damaz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Polubione posty: 97 razy

Post 5 sie 2011, o 09:48

moja pani przestała do obiadu i kolacji oglądać wiadomości (bo się źle trawi) tylko jakieś dziwne programy o zabarwieniu społecznym (tak jakby się lepiej przy tym trawiło :-/ ). no i ostatnio było kilka programów dot. właśnie brytoli. i ich młodzieży. no ja się nie dziwię, że myślą o karach cielesnych. oni tam nie tylko doszli do ściany. oni już się po niej osunęli w dół. ja wiem, że takie reportaże są tendencyjne, ale mimo wszystko. pijane 10 latki, 13 latki regularnie seksujące (obie płcie), zero wpływu rodziców...
Ostatnio zmieniony 5 sie 2011, o 14:36 przez damaz, łącznie zmieniany 1 raz.

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: szkoda

Post 5 sie 2011, o 12:38

damaz pisze:pijane 10 latki, 13 latki regularnie seksujące (obie płcie), zero wpływu rodziców...
Ale za to są bardzo świadome swoich praw. :wall:
czarne jest piękne...

damaz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Polubione posty: 97 razy

Post 10 sie 2011, o 14:01

a w międzyczasie, wspomniane wyżej, angielskie dzieciątka trochę podrosły. ciekawe, czy spalą cały Londyn, czy może jednak zostawią coś dla "drobnych inwestorów giełdowych" :whistle:

wygląda na to, że pomysł z karami cielesnymi w angielskich szkołach nie jest kontrowersyjny. jest spóźniony.

oby się ta "fala zachłyśnięcia wolnością" nie rozniosła poza wyspy...

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 67 razy
Polubione posty: 74 razy

Post 10 sie 2011, o 15:08

Anglia dziękuje kibolom! Fani bronią londyńskich ulic!

Kibice wyręczają policję w zaprowadzaniu porządku na ulicach miast, a lokalna społeczność widzi w chuligańskich bojówkach wyzwolicieli. Scenariusz filmu science-fiction? Nie. Takie rzeczy dzieją się na ulicach Londynu!

W stolicy Anglii od kilku dni trwają zamieszki, z którymi policja w żaden sposób nie potrafi sobie poradzić. Bandyci niszczą samochody, plądrują sklepy, zastraszają i okradają mieszkańców. Okazuje się, że tam, gdzie władza nie daje rady, doskonale odnajdują się... piłkarscy kibice! Chuligani dwóch londyńskich klubów, Millwall i Charltonu, obronili jedną z londyńskich ulic przed napierającymi zadymiarzami!

Jak podaje portal Anorak News, kibicowskie bojówki tych zespołów, uratowały od dewastacji jedną z londyńskich ulic, Eltham High Street, w której zlokalizowane są nie tylko mieszkania, ale i sklepy należące do części fanów.

Możecie pałać do nich nienawiścią, ale dzisiejszej nocy ich pokochacie! - zachwycają się akcją redaktorzy portalu.

Wyrazy wdzięczności kieruje w stronę chuliganów także lokalna społeczność, która dotychczas bała się wychodzić po zmroku na ulice. Chuligani Millwall zapowiedzieli już, że dopóki sytuacja w "ich" części miasta się nie unormuje, kibicowskie patrole będą stałym elementem ulic.

http://sport.gadu-gadu.pl/5639126684...dynskich-ulic1

:lol:

Doxa
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Polubił: 151 razy
Polubione posty: 121 razy

Post 11 sie 2011, o 02:32

Nadarzyła się okazja, by za akceptacją społeczną stłuc parę tyłków tym....no... afrobrtyjczykom, turkobrytyjczykom, arabobrytyjczykom ;-)
Konto usunięte pisze: W stolicy Anglii od kilku dni trwają zamieszki, z którymi policja w żaden sposób nie potrafi sobie poradzić.
Bo na pierwszym miejscu są te ich human rights, chcieli, to mają. Policja nie może używać siły wobec "demonstrantów" :? . Tak słyszałam :o .
Dopiero wczoraj premier David Cameron wydał zgodę na użycie broni.
Człowiek do kresu życia powinien się dotoczyć z kieliszkiem Chardonnay w jednej ręce,
tabliczką czekolady w drugiej, narąbany w trzy d..y, krzycząc : "ALE TO BYŁA JAZDA!"
:)

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 11 sie 2011, o 08:48

Wy tam siedzicie, to na pewno lepiej wiecie, jak to jest? W TV mówią o kolorowych emigrantach, a na migawkach ja widzę głównie białasów zadymiarzy. To w końcu kto tam rabuje?

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 67 razy
Polubione posty: 74 razy

Post 11 sie 2011, o 09:17

Konto usunięte pisze:Wy tam siedzicie, to na pewno lepiej wiecie, jak to jest? W TV mówią o kolorowych emigrantach, a na migawkach ja widzę głównie białasów zadymiarzy. To w końcu kto tam rabuje?
Fido włącz kolor w TV :lol:

Link: http://www.youtube.com/watch?v=EW0356br ... r_embedded

esilon
6 gwiazdek
Auto: mat
Polubił: 1 raz
Polubione posty: 4 razy

Post 12 sie 2011, o 12:36

Bilex pisze: piętnować albo pochwalać nasze polskie przywary, nawyki i mentalność.

własnie dzwoniła do firmy wdupe uprzejma Pani z Panoramy firm i zaoferowała cos drogo i akurat niepotrzebne, zdecydowalismy że zostajemy w opcji bezplatnej bo akurat ale tej firmy nazwa i nr tel wystarczy i okazuje sie że : jeżeli nie wykupisz nic dodatkowego to pod twoimi namiarami będzie przekierowanie do konkurencji :? , poprosilismy w takim razie o wykreslenie :arrow: nie nie, nie da sie

czy to jest polski marketing czy to jest uczciwa oferta? nie sprawdzałem jak faktycznie będzie ale metoda na "kuszenie" klienta na płatne usługi iście bandycka

przeciez samo to że jestesmy bezpłatnie nie tylko naszej firmie jest potrzebne, oni tez potrzebują bazy danych aby wogóle istnieć i oferowac płatne usługi, fuj

minimus
5 gwiazdek
Auto: kiedyś OBK MY06 2.5L

Post 12 sie 2011, o 13:35

esilon, wierzyć się nie chce. Co znaczy dokładnie "pod namiarami będzie przekierowanie do konkurencji"? Nazwa twojej firmy a pod spodem kolejna? Czy jak ktoś będzie klikał (to online??) to będzie przesyłało na inną stronę? Na to na pewno jest paragraf.

esilon
6 gwiazdek
Auto: mat
Polubił: 1 raz
Polubione posty: 4 razy

Post 12 sie 2011, o 13:58

to znaczy że jakieś okienko obok adresu przeznaczone na nasza opcje platna bedzie

ale po kliknieciu w nieoplacone przez nas okienko linka do konkurencji poprowadzi, tak powiedzial ta uprzejma pani, na moje "oburzenie" zareagowała: tak zrobi system , to nie ona

AMI
5 gwiazdek

Post 12 sie 2011, o 14:07

Mysle, ze jakis urzad, nie wiem, moze ochrony konkurencji - bardzo chetnie sie takimi przypadkami zajmuje?
Jacek "AMI" Rudowski

ODPOWIEDZ