Witam!
Mam pytanie rdzewieje mi klapa w turbowannie i jak już malować to raczej inną nową , na rynku sporo używek są od kombiaków z i bez lotek . Swojej jeszcze nie rozbierałem ale tak sobie patrze że jak kupie gołą z wersji bez lotek to owszem
dolny spojler damy rade dziurki będzie szablon ze starej ok .ALE jak u licha trzyma się ten górny widze na aukcjach klapy
już bez lotek górnych i coś tam na szybie zostało (na mojej też oczywiście pewnie jest ) Jak są przyczepione te uchwyty
do szyby do których moujemy lotkę ? Czy ja mam szansze je odzyskać ze swojej klapy (nie wycinająć szyby) i użyć do nowej czy
trzeba szukać klapy z lotkami lub z mocowaniami lotek ?
Pozdrawiam
lotka na klapie w GF8 - jak to się trzyma ?
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
- Matiz
- 4 gwiazdki
- Auto: Impreza RX '00 A.K.A. KombiHorror
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Re: lotka na klapie w GF8 - jak to się trzyma ?
U mnie w RX na lotce są zaślepki co ewidentnie wskazuje śruby, ale też sie nie zastanawiałem co pod spodem 
Zapewne są jakieś plastikowe gwinty przyklejone na klej do szyb.

Zapewne są jakieś plastikowe gwinty przyklejone na klej do szyb.

Pod zaślepkami na lotce są śróbki które mocuja ją do blaszek przyklejonych na kleju do szyby po bokach. Natomiast na srodku jest jeszcze jedna blaszka na kołek do lotki też przyklejona do szyby
Centrum-Subaru
Już sprawdziłem , szkoda miałem do wyboru kilka idealnych nagich klap od ''ssaków'' ale ze względu na dość wątpliwą szanse
odzyskania tych blaszek z szyby musiałem kupic całkiem niezłą już taką co miała te lotki (obie ) - się pomaluje bedzie git , ciekawe
jak bedzie walczył lakiernik z tymi literkami z klapy ? ale to jego problem :)
odzyskania tych blaszek z szyby musiałem kupic całkiem niezłą już taką co miała te lotki (obie ) - się pomaluje bedzie git , ciekawe
jak bedzie walczył lakiernik z tymi literkami z klapy ? ale to jego problem :)
i tak bedzie je odkrecał, a na literki jest kilka sposobów
Centrum-Subaru