UWAGA - przedświąteczne (?) kradzieże paliwa!

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
ODPOWIEDZ
Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Re: UWAGA - przedświąteczne (?) kradzieże paliwa!

Post 19 kwie 2011, o 16:59

esilon pisze: e tam, dulszczyzna jednak w innych kręgach rzondzi

Byłem ostatnio na rozmowie w szkole. Czterech młodzieńców urządziło sobie urodziny w ciągu lekcji i nie zaszczyciło szkoły swoją obecnością, było za to piwko, gierki na konsoli itp. 3 rodziców mówi wychowawczyni, że biorą to na klatę. Czwarty rodzic się upiera, że jego pociecha była w tym czasie u lekarza :giggle:

To był na pewno ateista :razz:

jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
Polubił: 83 razy
Polubione posty: 443 razy

Post 19 kwie 2011, o 17:12

Konto usunięte pisze: 3 rodziców mówi wychowawczyni, że biorą to na klatę. Czwarty rodzic się upiera, że jego pociecha była w tym czasie u lekarza
Też mogłeś to mężnie przyjąć :razz:

:mrgreen:

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Post 19 kwie 2011, o 17:44

vibowit pisze:To, że kradzież jest zła jest dla mnie oczywiste i proste. Jestem katolikiem, wiec wiem, że Pan powiedział "nie kradnij" i już. Nie muszę szukać innych wytłumaczeń. 8-) :mrgreen:

Niewierzący mają większy problem, bo muszą sobie wytłumaczyć, że to niemoralne (co to znaczy??), że może jak okradną złego, to dobrze, itd., itd. Same problemy. :evilgrin:
Vibovit czyli gdyby nie dekalog byś nie wiedział czy można zabijać, kraść...? Czyli przed powstaniem dekalogu nie było moralności, dopiero przykazania spisane dość późno stały się ostoją dobra?
Muszę przyznać, że teraz czuję się zagubiony, bo jako niewierzący i NIEOCHRZSZCZONY! w ogóle nie mam pojęcia gdzie dobra a gdzie zło.
Takie stanowisko drogi vibovicie prowadzi wprost do palenia na stosie i wojen religijnych. TYLKO NASZ DEKALOG DOBREM JEST. WYTŁUC INDIAN BO NIE WIEDZĄ CO DOBRE! - strach się bać.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: szkoda

Post 19 kwie 2011, o 18:00

Arno, głupiś. :-p
Napisałem ino, że mi jest łatwiej. Inni też mogą dojść do tego co dobre, a co złe, ale trochę bardziej zawiłą drogą. :cofee:

EDIT. Nikt mi też nigdy nie mówił, a przynajmniej nigdy nie odebrałem tak nauk, jakie mi wkładano, że innowierców, czy też złych ludzi mam wytłuc. Przeciwnie, kazali mi ich kochać.
czarne jest piękne...

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 245 razy
Polubione posty: 526 razy

Post 19 kwie 2011, o 18:09

vibowit pisze: Przeciwnie, kazali mi ich kochać

Noszkurde mezalians :mrgreen:
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 19 kwie 2011, o 18:10

vibovit, ale to jest pederastia. W dodatku z innowiercą! To grozi ekskomuniką.
Zobacz o ile łatwiej mają muzułmanie - tam otwarcie mówią, że innowiercę ciach.
Zresztą co do chrześcijaństwa to ono też ma pewne zasługi na tym polu. Do niedawna w konstytucji norweskiej bylo napisane że każdego żyda i księdza katolickiego powiesic przy próbie przekroczenia granicy.
W ogóle to focha strzelam jako niewierzący boś mnie obraził.

jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
Polubił: 83 razy
Polubione posty: 443 razy

Post 19 kwie 2011, o 18:35

vibowit pisze:ale trochę bardziej zawiłą drogą.
O. I to mi się podoba.
To tak jak: Puławską to każdy potrafi pojechać, ale takim Jodłownikiem....

Czuję się moralnie doceniony ;-)

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Forester turbo, zwany Yetim
Polubił: 3 razy
Polubione posty: 2 razy

Post 19 kwie 2011, o 18:44

vibowit pisze: ale WiS też jest chrześcijaninem
Na tyle nietypowym, że się właściwie nie liczy 8-)
vibowit pisze: mi się wydaje, że to nie nauka Kościoła wypacza ludzi, tylko ludzie wypaczają naukę Kościoła
:o Zgadzam się z rzymskim katolikem :o - wypadałoby się z tego wyspowiadać i przyjąć pokutę ;-)
To żeby nie było zbyt miło, to tylko dodam, że ta "nauka Kościoła", wedle pewnych bynajmniej nie marginalnych koncepcji i podejrzeń, niecałkiem jest styczna z "nauką Boga", którą przekazał w swym nauczaniu Jezus. Przynajmniej o tyle, o ile było to na rękę III-V wiecznym politykom, plus niektórzy późniejsi papieże, ich sponsorzy i ich dwory. Ten i ów manuskrypt się zniszczył, tamten napisano od nowa, tamten stosownie przetłumaczono...
Acz przyznam, niezależnie od tego, że jako teoretyczny zestaw wskazań etycznych jest bardzo OK.
esilon pisze: nażre sie taki jeden z drugim mięsa w piątek i potem cyk spuszczac z baku paliwo
Jeśli czyta to pewien użytkownik grafitowego Legacy kombi na ropę, Zbigniew Z., to jak w banku mamy w nowym programie PiS taki oto punkt: "zakazać ustawowo jedzenia mięsa w piątek, pod karą ciężkich robót lub aresztu (za wędliny i mięsa o zawartości mięsa w mięsie pow. 50%) lub grzywny (za przetwory mniejmięsne), z zamianą na wywieszenie fotki na osiedlowej Tablicy Hańby (za parówkę)".
I od razu skala kradzieży zmaleje do Zera :giggle:
Konto usunięte pisze: cały ten wątek jest tylko biciem piany
Fakt, to razi na tym forum :mrgreen:
remek pisze: czyli mamy albo katolika który rypnął paliwo, albo ateiste, albo Żyda,
Rzeczywiście, Żydzi masowo wyjeżdżają do rodzin na Wielkanoc, więc też współtworzą ten okresowy popyt na tanią wachą rozlewaną u pana Zenka ;-)
Arno pisze: Vibovit czyli gdyby nie dekalog byś nie wiedział czy można zabijać, kraść...? (...) Takie stanowisko drogi vibovicie prowadzi wprost do palenia na stosie i wojen religijnych. TYLKO NASZ DEKALOG DOBREM JEST. WYTŁUC INDIAN BO NIE WIEDZĄ CO DOBRE! - strach się bać.

Toś teraz Pan nadinterpretował :-d
vibowit pisze: nigdy nie odebrałem tak nauk, jakie mi wkładano, że innowierców, czy też złych ludzi mam wytłuc. Przeciwnie, kazali mi ich kochać.
Ty nie możesz być prawdziwy ;-)
Arno pisze: łatwiej mają muzułmanie - tam otwarcie mówią, że innowiercę ciach.
Bez przesady, tak to tylko ichnie Radio Maryja. Mainstream (zarówno teologów, jak i tzw. zwykłych ludzi) jest akurat dosyć tolerancyjny religijnie.
Arno pisze: Do niedawna w konstytucji norweskiej bylo napisane że każdego żyda i księdza katolickiego powiesic przy próbie przekroczenia granicy.
W konstytucji chyba nie, i nie w samej Norwegii tylko w Szwecji połączonej z Norwegią unią, ale przepis faktycznie był, coś słyszałem. Cóż, ci pragmatyczni Skandynawowie... ;-)
Arno pisze: W ogóle to focha strzelam jako niewierzący boś mnie obraził.
Może i niewierzący, ale i tak prawdziwy sarmata :thumb:

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 19 kwie 2011, o 18:53

sarmata nie sarmata może strzelać do brata.

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: die Pflaume

Post 19 kwie 2011, o 19:24

WiS pisze: Rzeczywiście, Żydzi masowo wyjeżdżają do rodzin na Wielkanoc, więc też współtworzą ten okresowy popyt na tanią wachą rozlewaną u pana Zenka ;-)
A Pesach to co? I macę trzeba z czegoś i na czymś upiec...

:>

r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.

esilon
6 gwiazdek
Auto: mat
Polubił: 1 raz
Polubione posty: 4 razy

Post 19 kwie 2011, o 19:27

WiS pisze: Rzeczywiście, Żydzi masowo wyjeżdżają do rodzin na Wielkanoc, więc też współtworzą ten okresowy popyt na tanią wachą rozlewaną u pana Zenka

a wystarczyło w pierwszym wpisie napisać wprost że złoczyńcy żerują na katolickich świetach i nie byłoby niczego ;-)

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Forester turbo, zwany Yetim
Polubił: 3 razy
Polubione posty: 2 razy

Post 19 kwie 2011, o 19:28

ky pisze: I macę trzeba z czegoś i na czymś upiec...
A co, ukradli Ci ostatnio jakieś dziecko...? ;-)
esilon pisze: wystarczyło w pierwszym wpisie napisać wprost że złoczyńcy żerują na katolickich świetach i nie byłoby niczego
Próbowałem.
Może następnym razem uda mi się lepiej...
Bajdełej, podobna ta benzyna "u pana Zenka" chodzi po około 2 złote za litr. Ci którzy to kupują, zapewne absolutnie nie zdają sobie sprawy, że to kradzione.

esilon
6 gwiazdek

Post 19 kwie 2011, o 19:38

WiS pisze: Ci którzy to kupują

zapewne robią to w .........dobrej wierze

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 19 kwie 2011, o 20:27

Arno pisze: Vibovit czyli gdyby nie dekalog byś nie wiedział czy można zabijać, kraść...? Czyli przed powstaniem dekalogu nie było moralności, dopiero przykazania spisane dość późno stały się ostoją dobra?
Muszę przyznać, że teraz czuję się zagubiony, bo jako niewierzący i NIEOCHRZSZCZONY! w ogóle nie mam pojęcia gdzie dobra a gdzie zło.
Takie stanowisko drogi vibovicie prowadzi wprost do palenia na stosie i wojen religijnych. TYLKO NASZ DEKALOG DOBREM JEST. WYTŁUC INDIAN BO NIE WIEDZĄ CO DOBRE! - strach się bać.

Arno, opowiedz nam na jakich zasadach bazujesz w życiu i skąd o nich wiesz? Zgaduję, że część zasad przekazali Ci rodzice, część szkoła, część wyczytałeś w książkach, a o części opowiedziała Ci Twoja babcia.

A więc Twój dekalog jest nieco bardziej rozproszony i może ma więcej, albo mniej punktów. Dekalog katolików jest spisany w jednym miejscu. Dużo łatwiej go nauczać. Inną rzeczą jest sposób wdrażania tych zasad przez Kościół na przestrzeni lat. Ale ostatnio chyba nie było jakichś szczególnych nadużyć na tym obszarze. Jeśli już, to były problemy z ich przestrzeganiem.

Też jestem niewierzący i nieochrzczony, ale żeby robić z tego jakiś ekshibicjonizm... :-p

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 19 kwie 2011, o 20:50

WiS pisze: Rzeczywiście, Żydzi masowo wyjeżdżają do rodzin na Wielkanoc, więc też współtworzą ten okresowy popyt na tanią wachą rozlewaną u pana Zenka ;-)
dlatego ja tam ponadawałem 'albo', bo ja nie wiem kto. I mnie mało z resztą obchodzi. Złodziej jest złodziej. ;-)
Arno pisze: vibovit, ale to jest pederastia. W dodatku z innowiercą! To grozi ekskomuniką.
nie wiem gdzieś to wyczytał, ale mnie podobnie jak i vibka nikt nie uczył nienawiści. Może dlatego teraz spokojnie jadam niedzielne obiadki w dość hmmm zróżnicowanym gronie. I mi całkowicie smakuje :p

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: szkoda

Post 19 kwie 2011, o 21:31

jarmaj pisze:
vibowit pisze:ale trochę bardziej zawiłą drogą.
O. I to mi się podoba.
To tak jak: Puławską to każdy potrafi pojechać, ale takim Jodłownikiem....

Czuję się moralnie doceniony ;-)
Ależ to dokładnie o to chodzi. Są ludzie, którzy sobie sami poradzą, ale zdecydowaną większość trzeba poprowadzić za rękę i to bardzo prostą drogą.
czarne jest piękne...

maf1
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Impreza 2,0GX (czarna!!!)

Post 19 kwie 2011, o 21:47

A mnie prze życie prowadzili księża katoliccy, Świadkowie Jehowy, różne inne opcje metafizyczne a najwięcej jednak nauczyło mnie życie. I IMO ludzie (jak wielokrotnie to powtarzałem) dzielą się na dobrych i złych. Innych podziałów nie ma.

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: die Pflaume

Post 19 kwie 2011, o 22:05

WiS pisze: A co, ukradli Ci ostatnio jakieś dziecko...? ;-)
I tam ukradli... Gdzieś się zapodziało. Ale maca... przepyszna!

;)

r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 19 kwie 2011, o 22:13

Fido_, nie jest to ekshibicjonizm, tylko to samo co reszta towarzystwa mowiaco o tym, ze jest wierzaca, prawda? I o tym, że oni są dobrzy, bo dekalog ich wychował.

Ilu Fido_ znasz niechrzszczonych?? No bo ja naprawde niewielu, nawet nie pamietam czy znam kogokolwiek. Terraz jak widze jest jeszcze jeden. Ale cie ostrzegam - zawsze jest wielkie prawdopodobienstwo, że ktoś nas ohcrzcił z wody. A wtedy - o matko jedyna, piekło i sztany.

esilon
6 gwiazdek

Post 19 kwie 2011, o 22:41

Konto usunięte pisze: Też jestem niewierzący i nieochrzczony, ale żeby robić z tego jakiś ekshibicjonizm...

tego sie po Tobie__ nie spodziewałem

:giggle:
maf1 pisze: Innych podziałów nie ma.
terefere, włącz radio jak nie wierzysz :-p

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 19 kwie 2011, o 23:22

esilon pisze:
Konto usunięte pisze: Też jestem niewierzący i nieochrzczony, ale żeby robić z tego jakiś ekshibicjonizm...

tego sie po Tobie__ nie spodziewałem

:giggle:
No widzę właśnie he he :mrgreen:
esilon na PW pisze:dobry wieczór,

definitywnie odpadam z wyścigu po hondę

pozdrawiam

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Post 20 kwie 2011, o 00:00

WiS pisze:
Bajdełej, podobna ta benzyna "u pana Zenka" chodzi po około 2 złote za litr

WiS, dasz mi numer telefonu do Pana Zenka :?: Chetnie kupie z 1000litrow :mrgreen:
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

vicu
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: OBK

Post 20 kwie 2011, o 00:45

Kruszyn pisze:
WiS pisze:
Bajdełej, podobna ta benzyna "u pana Zenka" chodzi po około 2 złote za litr

WiS, dasz mi numer telefonu do Pana Zenka :?: Chetnie kupie z 1000litrow :mrgreen:
Widać, że absolutnie nie zdajesz sobie sprawy, że to kradzione :razz:
Obrazek

"Speed never killed anyone, suddenly becoming stationary, that's what gets you." - J. Clarkson

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Post 20 kwie 2011, o 00:55

vicu pisze: Widać, że absolutnie nie zdajesz sobie sprawy, że to kradzione :razz:
O Jezu jak kradzione to 2000 litrów bierę od razu :mrgreen:
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

Grzegorz
5 gwiazdek
Auto: Leon
Polubił: 21 razy
Polubione posty: 35 razy

Post 20 kwie 2011, o 06:52

Arno pisze: Fido_, nie jest to ekshibicjonizm, tylko to samo co reszta towarzystwa mowiaco o tym, ze jest wierzaca, prawda? I o tym, że oni są dobrzy, bo dekalog ich wychował.
Arno gdzieś ty wyczytał, że ktoś deklarujący się katolikiem czuje się lepszy ze względu na dekalog hmm ? Prawdziwy katolik nie może tak czuć, gdyż nie byłby prawdziwym katolikiem, pycha jest największym grzechem ;-)
pozdrawiam
Grzegorz

ODPOWIEDZ