Forumowe śluby - zapraszamy
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Ostrzeżenia: 1
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 244 razy
- Polubione posty: 523 razy
Re: Forumowe śluby - zapraszamy
Azrael, no w Twoim przypadku to byloby wyjatkowo skomplikowane 

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
rzekłbym nawet, że zawiłe 

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
Jak ja nie lubię podwójnych nazwisk, wybacz Zośka.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
Kuba też ma Ci wybaczyć? ;)))inquiz pisze: Jak ja nie lubię podwójnych nazwisk
r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.
w sumie racja, zapomniałem o nim. Ale ponieważ nie znam okoliczności powzięcia to się nie wypowiadam.ky pisze: Kuba też ma Ci wybaczyć? ;)))
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
Wiesz dziś tego nie widujemy z oczywistych względów, ale większość ludzi z herbami albo zawołanami rycerskimi miała takie.
Wiem i dlatego (pomijając np lekarki po dyplomie) tworzenie często na siłę podwójnych nazwisk nie brzmi dobrze. Kiedyś respektowano pewne zasady a teraz jest lipa. I wychodzą takie kwiatki jaki kiedyś znalazła moja (na pieczątce Wolna-Niechciał). Ale taki offtop wyszedł w sumie tutaj niepotrzebny.Azrael pisze: Wiesz dziś tego nie widujemy z oczywistych względów, ale większość ludzi z herbami albo zawołanami rycerskimi miała takie.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
Azrael pisze:Good. Nieznoszę tego całego cyrku z koleżankami które się nagle inaczej nazywają. Zmienianiu nazwisk (całkiem) mówię nie.
Spox, ja się nie obrażam. Pozostawienie, bądź nie, panieńskiego nazwiska nie ma jakiegokolwiek związku z moją lub czyjąkolwiek wygodą.inquiz pisze:Jak ja nie lubię podwójnych nazwisk, wybacz Zośka.
Ja uważam, że nazwisko to część mojej tożsamości, a biorąc ślub się jej nie wyzbywam, dlatego nie widzę powodu dla którego miałabym się wyzbyć nazwiska. Nie ważne czy je lubię, czy nie - jest moje i w jakimś stopniu mnie określa. Dlatego zostaje.
Ale, ale
Prośba do tych, którzy się chcą przyłączyć do wieczornego browara. Najpóźniejsza godzina na jaką mogliśmy zrobić rezerwację to 20:00. Później knajpa nie jest wstanie zapewnić utrzymania rezerwacji, bo tłum napiera na każde wolne miejsce. Dlatego prośba do Was, żebyście byli tam o 20:00. My prawdopodobnie złapiemy niewielki poślizg.
Tylko nie spijcie się przed naszym przybyciem

Czarownica prawdę Ci powie :D
Azrael pisze:Wiesz dziś tego nie widujemy z oczywistych względów, ale większość ludzi z herbami albo zawołanami rycerskimi miała takie.
Nie jest to prawda.
g.
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 442 razy
Czy mogę poprosić, by zainteresowani dyskusją założyli sobie osobny wątek n/t genezy nazwisk?
Dziękuję
Dziękuję

ocho... jarmaj pilnuje wątku jak Arti swoich zimowych 

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
Po co?jarmaj pisze:Czy mogę poprosić, by zainteresowani dyskusją założyli sobie osobny wątek n/t genezy nazwisk?
Dziękuję

Ja tam uważam, że rodzina to powinna się tak samo nazywać

- Bagażnik nigdy nie jest wystarczająco duży /by Bilex/
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
Alan, Alan, Alan!liwit pisze: Ja tam uważam, że rodzina to powinna się tak samo nazywać

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
zofija pisze: Ja uważam, że nazwisko to część mojej tożsamości, a biorąc ślub się jej nie wyzbywam, dlatego nie widzę powodu dla którego miałabym się wyzbyć nazwiska. Nie ważne czy je lubię, czy nie - jest moje i w jakimś stopniu mnie określa. Dlatego zostaje.
No chciałeś babę z charakterem Jarek, to masz.

A poważnie, to każdy pewnie to czuje indywidualnie. Bardziej ci ze sławnymi nazwiskami, mniej szaraczki. Ja mógłbym się nawet nazywać Psikuta, nie przeszkadzałoby to mojej tożsamości, najwyżej bym rządził na mieście

-
jarmaj
- 6 gwiazdek
A tak serio już całkiem....
....to mam gdzieś (by nie użyć słów "w d..."
) co się powinno, co się nie powinno, jak wypada, jak nie, itp itd.
Cokolwiek by zofija w temacie nazwisk nie wybrała, nawet przez myśl by mi nie przeszło w to ingerować. To przecież jej sprawa i każdy wybór jest dla mnie OK. To tylko i wyłącznie jej sprawa.
W ogóle nie wiem w czym tu problem....?
....to mam gdzieś (by nie użyć słów "w d..."

Cokolwiek by zofija w temacie nazwisk nie wybrała, nawet przez myśl by mi nie przeszło w to ingerować. To przecież jej sprawa i każdy wybór jest dla mnie OK. To tylko i wyłącznie jej sprawa.
W ogóle nie wiem w czym tu problem....?
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
nazwisko swoje
nazwisko nowe
nazwiska oba
bez nazwiska
jarmaj (mam to w d....)
ślub trzeba zamknąć
taką ankietę?

nazwisko nowe
nazwiska oba
bez nazwiska
jarmaj (mam to w d....)
ślub trzeba zamknąć
taką ankietę?

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Czy tam do tego Lolka to można jakoś wcześniej?
Bo tak się zastanawiam. Przejazd skończy się o 16, to może jakiś łącznik do tej 20 byśmy zrobili w oczekiwaniu na Państwa Młodych? Czy to już w podgrupach?
Bo tak się zastanawiam. Przejazd skończy się o 16, to może jakiś łącznik do tej 20 byśmy zrobili w oczekiwaniu na Państwa Młodych? Czy to już w podgrupach?
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
No to już zależy od potencjalnych chętnych.
Czy byłoby tylu chętnych, aby rezerwować miejsca, czy ktoś sam sobie indywidualnie przycupnie w kąciku?
Jakby coś, to możemy zarezerwować wcześniej.
Czy byłoby tylu chętnych, aby rezerwować miejsca, czy ktoś sam sobie indywidualnie przycupnie w kąciku?

Jakby coś, to możemy zarezerwować wcześniej.
- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 198 razy
jarmaj pisze: W ogóle nie wiem w czym tu problem....?
Dokładnie, w razie rozwodu nie trzeba nic odkręcać

"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

widać że wątek po ślubie nie umrze 

Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
Myślę że po ślubie społeczność lokalna pojedzie odstawić swoje bolidy do domów, ale potem słusznie, że nie ma na co czekać. Więc może tą rezerwację na 18 przesunąć?Konto usunięte pisze:Czy tam do tego Lolka to można jakoś wcześniej?
Uzgodniłam z Młodymi przesunięcie rezerwacji na 18.
Czyli
Lolek, od godz. 18.
rezerwacja na nazwisko Magdalena Zagrodzka
Pubie Lolek na Polu Mokotowskim.
Czyli
Lolek, od godz. 18.
rezerwacja na nazwisko Magdalena Zagrodzka
Pubie Lolek na Polu Mokotowskim.
- LORD VADER
- 4 gwiazdki
- Auto: 3TURBO
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Zofidza i Dzarmadz zycze Wam naj naj naj najlepsiejszego dobra wszelakiego na nowej drodze zycia - ja niestety jutro tyram jak mala mroweczka