Potrzebny zawodowiec z Orange

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
ODPOWIEDZ
Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Potrzebny zawodowiec z Orange

Post 6 maja 2011, o 18:25

Czy może ktoś z Forumowiczów wie jak zdjąć simlocka z telefonu Samsung Galaxy S ,a konkretnie pracuje w orange i zna jakiś kod do tej usługi .
Nie chce mi się jechać do Wrocławia tylko po to by to zrobić , strata czasu :evil: . A tylko najbliżej tam można to zrobić :!:
HiLFE ;-(

vicu
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: OBK
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Re: Potrzebny zawodowiec z Orange

Post 6 maja 2011, o 20:57

Piter 35, jeśli masz Froyo 2.2 zobacz to:

Link: http://www.youtube.com/watch?v=Swe5O5pC ... feature=iv
Obrazek

"Speed never killed anyone, suddenly becoming stationary, that's what gets you." - J. Clarkson

vicu
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 8 maja 2011, o 16:03

i co, działa ten sposób? (w opisie filmiku jest krok po kroku)
Obrazek

"Speed never killed anyone, suddenly becoming stationary, that's what gets you." - J. Clarkson

siewcu
5 gwiazdek
Polubione posty: 1 raz

Post 8 maja 2011, o 18:46

Nie zapominajcie o tym, że zrootowanie telefonu wiąże się z utratą gwarancji !! Myślę, że będzie to miało znaczenie !!
Biuro pomocy poszkodowanym w wypadkach drogowych RES - http://www.odszkodowania-res.pl

vicu
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Re:

Post 8 maja 2011, o 19:14

siewcu pisze:Nie zapominajcie o tym, że zrootowanie telefonu wiąże się z utratą gwarancji !! Myślę, że będzie to miało znaczenie !!
Ten root pokazany tutaj to nie jest permanentny root z tego co się orientuję, jedynie tymczasowy na potrzeby uzyskania dostępu do niektórych plików.
Obrazek

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 8 maja 2011, o 21:35

siewcu, dobrze prawi , obawiam się iż ten sposób pozbawi mnie jednak gwarancji :idea:

vicu
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 8 maja 2011, o 21:38

Piter 35, tam w tym programie jest opcja "unroot"...
Obrazek

siewcu
5 gwiazdek
Polubione posty: 1 raz

Post 9 maja 2011, o 11:32

Co nie znaczy, że modyfikacja będzie niewykrywalna - w końcu simlock zostanie zdjęty...
Biuro pomocy poszkodowanym w wypadkach drogowych RES - http://www.odszkodowania-res.pl

vicu
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 9 maja 2011, o 14:46

Myślałem, że właśnie o to chodzi? ;-)

A tak na marginesie usunięcie sim-locka bez roota nie powoduje utraty gwarancji. Czyli jeśli telefon zostanie przywrócony do stanu sprzed roota nie powinno być najmniejszego problemu z gwarancją. :mrgreen:

Sent from my Legend using Tapatalk
Obrazek

ODPOWIEDZ