Telefony, telefony...
Re: Telefony, telefony...
FUX, mnie Pani z Ery też najzwyczajniej w świecie chciała orżnąć i dlatego cztery lata temu podziękowałem za współpracę i przeszedłem do Playa i jestem bardzo zadowolony. A co do telefonów to dla mnie ważne jest za ile rozmawiam , a nie czy mój telefon krawaty wiąże i usuwa ciąże ale co komu potrzebne 

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

burat, zasada jest taka.
Chcąc nie byc orżniętym w ŻADNEJ dzidzinie, należy się choc trochę do rozmowy przygotować.
Taka panna miała widocznie wtedy nad Toba przewagę, więc takie wrażenie odniosleś....
Chcąc nie byc orżniętym w ŻADNEJ dzidzinie, należy się choc trochę do rozmowy przygotować.
Taka panna miała widocznie wtedy nad Toba przewagę, więc takie wrażenie odniosleś....
Dolce far niente 

FUX, albo się chce utrzymać klienta i myśli się albo chce się go naciąć na raz i to w głupi sposób który jest łatwy do sprawdzenia i wtedy firma wygląda jak wygląda ,a głupie wrażenie zostaje już na zawsze 

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 198 razy
marcyś, po kilku telefonach od przedstawiciela operatora zachęcających do przedłużenia umowy, udało się wynegocjować satysfakcjonująca ofertę (telefon za 150PLN, abonament 70PLN brutto - pierwsze 6 m-cy za pół ceny czyli 35 PLN, 250MB danych w abonamencie).
Podczas ostatniej rozmowy, miła Pani czytała dokładnie warunki umowy (ponoć wszystko nagrywane), a ja akceptowałem poszczególne punkty. Dziś przyjechał kurier, ja w dobrej wierze odebrałem przesyłkę i podpisałem umowę (nie będę przecież trzymał kuriera, a umowa teoretycznie (właśnie
) jest odpowiednikiem umowy ustnej). Kurier wyszedł, a ja przystapiłem do lektury (w większości firm pewnie nikt tego nie robi) i mnie krew zalała.
Abonament 78PLN od początku i usługa E-mail BOX Exchange 40 PLN netto miesięcznie czyli łącznie 118PLN zamiast 70PLN. Dzwonię więc do Orange i informuję, że chcę odstąpić od takiej umowy (bo podpisana poza siedzibą operatora), a niunia na infolinii mówi, że w przypadku klientów biznesowych przepis nie obowiązuje i jest już za późno, co najwyżej może przyjąć reklamację, którą łaskawcy rozpatrzą w ciągu 30 dni. No to powiedziałem jej, żeby się bujała i zapomniała o jakimkolwiek przedłużeniu umowy, bo ja ją unieważnię.
Szybki telefon do firmy kurierskiej, kontakt do kuriera i pytanie gdzie go mogę złapać. Pan kurier okazał się być bardzo sympatyczny i wyrozumiały, wiec przyjechał drugi raz i odkręciliśmy sprawe, a na podpisanym egzemplarzu umowy zamazałem podpis i na czerwono dopisałem, żeby się cmoknęli w dupę. Koniec.
Podczas ostatniej rozmowy, miła Pani czytała dokładnie warunki umowy (ponoć wszystko nagrywane), a ja akceptowałem poszczególne punkty. Dziś przyjechał kurier, ja w dobrej wierze odebrałem przesyłkę i podpisałem umowę (nie będę przecież trzymał kuriera, a umowa teoretycznie (właśnie

Abonament 78PLN od początku i usługa E-mail BOX Exchange 40 PLN netto miesięcznie czyli łącznie 118PLN zamiast 70PLN. Dzwonię więc do Orange i informuję, że chcę odstąpić od takiej umowy (bo podpisana poza siedzibą operatora), a niunia na infolinii mówi, że w przypadku klientów biznesowych przepis nie obowiązuje i jest już za późno, co najwyżej może przyjąć reklamację, którą łaskawcy rozpatrzą w ciągu 30 dni. No to powiedziałem jej, żeby się bujała i zapomniała o jakimkolwiek przedłużeniu umowy, bo ja ją unieważnię.
Szybki telefon do firmy kurierskiej, kontakt do kuriera i pytanie gdzie go mogę złapać. Pan kurier okazał się być bardzo sympatyczny i wyrozumiały, wiec przyjechał drugi raz i odkręciliśmy sprawe, a na podpisanym egzemplarzu umowy zamazałem podpis i na czerwono dopisałem, żeby się cmoknęli w dupę. Koniec.
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

rrosiak,
zaimponowałeś mi
, tą akcją z kurierem.
A że nadmiernie ufny zawsze jestem, to dzięki za przestrogę.
Dotychczas ilekroć mi coś dyktowali przez telefon to prosiłem o potwierdzenie mailem (bardziej z lenistwa, bo nie wszystko notowałem) i OCZYWIŚCIE nigdy nie mogłem go otrzymać.
Całkiem możliwe, że zupełnym fartem parę złotych utrzymało się w kieszeni...
zaimponowałeś mi

A że nadmiernie ufny zawsze jestem, to dzięki za przestrogę.
Dotychczas ilekroć mi coś dyktowali przez telefon to prosiłem o potwierdzenie mailem (bardziej z lenistwa, bo nie wszystko notowałem) i OCZYWIŚCIE nigdy nie mogłem go otrzymać.
Całkiem możliwe, że zupełnym fartem parę złotych utrzymało się w kieszeni...
Nie ma w naszym kraju naprawde pozytywnie wyrózniających sie operatorów GSM.
Przede wszystkim szwankuje pokrycie sygnałem.
Przez kilka lat korzystałem z Ery.
Wszystko było super. Niskie koszty. Miły serwis.
Co z tego, skoro musiałem wychodzic z domu, żeby zadzwonić.
To samo u sąsiadów.
A nasz felerny rejon był w środku miasta, nie gdzieś w lesie.
Zwracaliśmy się do Ery w tej sprawie - bez efektu.
Sprawdziłem więc sygnał u innych operatorów.
Najlepszy był w Orange.
Przenosłem wszystkie telefony i karty w laptopach.
Płacę drożej. Obsługa klienta jest gorsza.
Ale za to sygnał mam super.
A Internet chodzi prawie zawsze na ponad 3 Mbit/s - wielokrotnie szybciej, niż miałem w Erze.
To oczywiście przypadek, ze u mnie jest tak fajnie, bo znam wiele miejsce, gdzie z sygnałem Orange mają jeszcze większe problemy, niż ja miałem z Erą.
To mnie chyba najbardziej zadziwia - niby tak konkurują o klientów, a tak mało robią dla poprawy pokrycia sygnałem, szybkosi transmisji danych itd...
Kilka lat temu, pamiętam gdzies w górach Hiszpanii, na odludziu, Internet mi chodził w laptopie szybciej niż w Krakowie na usłudze blueconnect, którą Era wówczas intensywnie reklamowała jako najszybszy bezprzewodowy Internet.
Przede wszystkim szwankuje pokrycie sygnałem.
Przez kilka lat korzystałem z Ery.
Wszystko było super. Niskie koszty. Miły serwis.
Co z tego, skoro musiałem wychodzic z domu, żeby zadzwonić.
To samo u sąsiadów.
A nasz felerny rejon był w środku miasta, nie gdzieś w lesie.
Zwracaliśmy się do Ery w tej sprawie - bez efektu.
Sprawdziłem więc sygnał u innych operatorów.
Najlepszy był w Orange.
Przenosłem wszystkie telefony i karty w laptopach.
Płacę drożej. Obsługa klienta jest gorsza.
Ale za to sygnał mam super.
A Internet chodzi prawie zawsze na ponad 3 Mbit/s - wielokrotnie szybciej, niż miałem w Erze.
To oczywiście przypadek, ze u mnie jest tak fajnie, bo znam wiele miejsce, gdzie z sygnałem Orange mają jeszcze większe problemy, niż ja miałem z Erą.
To mnie chyba najbardziej zadziwia - niby tak konkurują o klientów, a tak mało robią dla poprawy pokrycia sygnałem, szybkosi transmisji danych itd...
Kilka lat temu, pamiętam gdzies w górach Hiszpanii, na odludziu, Internet mi chodził w laptopie szybciej niż w Krakowie na usłudze blueconnect, którą Era wówczas intensywnie reklamowała jako najszybszy bezprzewodowy Internet.

rrosiak,
stała bajka telefonicznych handlowców, pół roku odkręcałem barbarzyńskie warunki, na których UPC chciało przedłużyć umowę, po wcześniejszym ustaleniu bardzo korzystnych dla mnie przez telefon
stała bajka telefonicznych handlowców, pół roku odkręcałem barbarzyńskie warunki, na których UPC chciało przedłużyć umowę, po wcześniejszym ustaleniu bardzo korzystnych dla mnie przez telefon
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Stało się, muszę kupić telefon licealiście 
Doradźcie coś, bo kompletnie nie znam się na tych androidach i innych samsungach
Ma być:
- niedrogi (wykluczone są zabaweczki powyżej 400, absolutne max to 467 zł
)
- mieć WiFi
- mieć małego jacka na słuchawki i slot na kartę (mniemam, że do mp3)
- ekran dotykowy niekonieczny, acz dopuszczalny
- mieć baterię, której nie trzeba ładować codziennie
najlepiej jakby był pancerny, bo w rękach młodego wszystko się rozpada

Doradźcie coś, bo kompletnie nie znam się na tych androidach i innych samsungach

Ma być:
- niedrogi (wykluczone są zabaweczki powyżej 400, absolutne max to 467 zł

- mieć WiFi
- mieć małego jacka na słuchawki i slot na kartę (mniemam, że do mp3)
- ekran dotykowy niekonieczny, acz dopuszczalny
- mieć baterię, której nie trzeba ładować codziennie
najlepiej jakby był pancerny, bo w rękach młodego wszystko się rozpada
Konto usunięte, zapytaj młodego jaki chce i po kłopocie 

Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Konto usunięte pisze: podobnie jak mnie nie kręcą go gadżety![]()

dorzuć parę złotych, sobie odliczysz
http://allegro.pl/nowy-samsung-solid-b2 ... 86101.html
http://allegro.pl/nowy-samsung-solid-b2 ... 86101.html
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
Kruszyn, co się śmiejesz? Takie czasy.Konto usunięte pisze:On nie wie, podobnie jak mnie nie kręcą go gadżety
Mnie też nie kręcą.

czarne jest piękne...
vibowit, to jeszcze z klubu nie odmeldował się So What 

Fido, E51 daje radę ;) Z ciekawostek - E52, BT włączony cały czas, tryb 2G, godzina rozmów dziennie - ładowanie telefonu co 8 dni. :)
Biuro pomocy poszkodowanym w wypadkach drogowych RES - http://www.odszkodowania-res.pl
Taaaa.. E51, albo E52.
Tylko, że skoro ma być WiFi to znaczy, że pewnie młody chciałby czasami jakąś stronę obejrzeć. Wiem, że się teoretycznie da, ale... dziękuję postoję. No i pokażcie mi w tych nokiach jacka 3,5mm.
E52 to świetny telefon, ale raczej nastolatkowie nie są jego grupą docelową.
Tylko, że skoro ma być WiFi to znaczy, że pewnie młody chciałby czasami jakąś stronę obejrzeć. Wiem, że się teoretycznie da, ale... dziękuję postoję. No i pokażcie mi w tych nokiach jacka 3,5mm.

E52 to świetny telefon, ale raczej nastolatkowie nie są jego grupą docelową.
czarne jest piękne...
Konto usunięte, LG P500 jest IMHO całkiem fajny:
http://allegro.pl/lg-p500-99990
l_ewy może więcej napisać.
http://allegro.pl/lg-p500-99990
l_ewy może więcej napisać.
Konto usunięte, jeżeli ma byc tanio i z androidem to mało tego na rynku. Brałem pod uwagę dwa LG GT 540 i P500. W gre wchodził jeszcze ZTE Blade, ale ze względu na słaba baterię sobie odpuściłem. Ostatecznie kupiłem LG P500 i jestem zadowolony.
Nowy, zapakowany, dwa lata gwarancji http://cardsplitter.pl/lg-p500-swift-pl ... -1159.html
Nowy, zapakowany, dwa lata gwarancji http://cardsplitter.pl/lg-p500-swift-pl ... -1159.html
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
Nie jestem fanem gadżetów. Nawet maski nie przywiozłem z ostatnich wakacjiKruszyn pisze: vibowit, to jeszcze z klubu nie odmeldował się So What![]()

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
So What!, nie odróżniasz pamiątki od gadżetu 
p.s. dzięki wszystkim za wskazówki, dałem młodemu kierunek poszukiwań, niech sobie sam znajdzie

p.s. dzięki wszystkim za wskazówki, dałem młodemu kierunek poszukiwań, niech sobie sam znajdzie
- rrosiak
- 6 gwiazdek
Odebrałem dziś Szajsunga Galaxy S II. Interfejs zupełnie mi nie pasuje, ale szybkość działania miażdży.
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 

- rrosiak
- 6 gwiazdek
FUX nie mam i4 do porównania, ale Ci którzy to robili twierdzą, że tak.FUX pisze:Szybszy od i4?