Jeśli ktoś zna egzemplarz, proszę o opinie.

kupię / sprzedam / zamienię / wymienię /dam / nie dam
Regulamin forum
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
ODPOWIEDZ
miro-san
0 gwiazdek
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Re: Jeśli ktoś zna egzemplarz, proszę o opinie.

Post 24 kwie 2011, o 13:39

Czy ktoś z Was zna ten egzemplarz?
http://allegro.pl/subaru-outback-2-5-z- ... 34884.html
nie chciałbym na darmo 600 km jechać...
pozdrawiam

jathek
0 gwiazdek
Auto: GT Nardi Torino

Post 2 maja 2011, o 17:09

hejka,

http://otomoto.pl/subaru-impreza-wrx-4x4-C18654294.html a moze ktos zna ta subarynke?
Po zdjeciach widze, ze uzytkownik mieszka niedaleko mojego rodzinnego osiedla :)
Zastanawiam sie nad efektywnoscia przekladki? :)
z gory dzieki za kazde info

g00di
0 gwiazdek
Auto: z buta :D

Post 17 maja 2011, o 21:46

Witam :)

Na razie wesoło sobie hasam z buta, ale przymierzam się do nabycia Subaru Imprezy '01 1.6 o tej:

http://otomoto.pl/subaru-impreza-1-6-4x ... 09047.html

Mam pytania:
1. Czy silnik bezkolizyjny ?
2. Jak reguluje się zawory w silniku ?
3. Co jest takiego nietypowego w silniku boxer, trudność wymiany świec ?
4. Po co jest ta wajcha przy drążku zmiany biegów?
5. Może być jakaś trudność w gazem w tym modelu ?

Jak widać jestem kompletnie zielony, proszę o pomoc 8).

Potrzebuje jedynie bezawaryjnego nietuzinkowego auta. Jak nie to, to będę skazany na fabie albo astrę, help :D

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 17 maja 2011, o 22:58

g00di, a czemu chcesz kupić 1,6 :?: To auto nie jedzie ,jest niebezpieczne przy wyprzedzaniu , pali tyle co 2.0 :idea: Nie lepiej poszukać 2.0 , którym się jeździ bardzo fajnie . Wielu forumowiczów posiada takie i są bardzo zadowoleni :idea:

g00di
0 gwiazdek

Post 17 maja 2011, o 23:02

Piter 35 pisze: g00di, a czemu chcesz kupić 1,6 To auto nie jedzie ,jest niebezpieczne przy wyprzedzaniu , pali tyle co 2.0 Nie lepiej poszukać 2.0 , którym się jeździ bardzo fajnie . Wielu forumowiczów posiada takie i są bardzo zadowoleni
Wcześniej miałem Mazde z 88 KM i nie narzekałem :), 2,0 to ciut za duży silnik już niestety. 1600 co prawda też ale do przełknięcia.

Piter 35
6 gwiazdek

Post 17 maja 2011, o 23:07

g00di pisze: Wcześniej miałem Mazde z 88 KM i nie narzekałem :), 2,0 to ciut za duży silnik już niestety. 1600 co prawda też ale do przełknięcia
Impreza jest ciężkim samochodem i z tym silnikiem będzie dość ociężała , najlepiej to przejedź się jednym i drugim autem . Koszty utrzymanie będą takie same :idea:

g00di
0 gwiazdek

Post 17 maja 2011, o 23:19

Piter 35 pisze:
g00di pisze: Wcześniej miałem Mazde z 88 KM i nie narzekałem :), 2,0 to ciut za duży silnik już niestety. 1600 co prawda też ale do przełknięcia
Impreza jest ciężkim samochodem i z tym silnikiem będzie dość ociężała , najlepiej to przejedź się jednym i drugim autem . Koszty utrzymanie będą takie same :idea:

Wiesz w całym województwie nie ma nawet drugiego nawet podobnego Subaru nie mówiąc już o innych silnikach :) 1200kg to praktycznie tyle co w Maździe, zresztą naprawdę nie interesuje mnie moc tylko te pytania są istotne:) Ok. Już wiem po co ta wajcha tzn.reduktor :D

Żemol
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Auto: Impreza Classic`96 / Forester `99

Post 18 maja 2011, o 05:00

2,0 w górę i nie widzę innej opcji. Nie pakuj się w 1,6 choćby dlatego, że rynek części do 1,6 jest dużo uboższy niż do 2,0 , koszty utrzymania są takie same, dwujką da się już wyprzedzać jak napisał kolega przedmówca . I kolejna sprawa apetyt rośnie w miarę jedzenia, za pół roku 2,0 wolnossący będzie dla Ciebie niewystarczający ;) . Kolejna sprawa jak kupisz 1,6 i znudzi ci się, trudno będzie ci go sprzedać...
...zaś dnia ósmego, stworzył Awd i ubrał Ją w szatę SexownąTajemnicząintrygującą...
Obrazek
"Moim zdaniem to niczego nie jestem pewien, jednak widok Gwiazd sprawia, iż zaczynam marzyć" — Vincent van Gogh

g00di
0 gwiazdek

Post 18 maja 2011, o 09:06

Żemol pisze:2,0 w górę i nie widzę innej opcji. Nie pakuj się w 1,6 choćby dlatego, że rynek części do 1,6 jest dużo uboższy niż do 2,0 , koszty utrzymania są takie same, dwujką da się już wyprzedzać jak napisał kolega przedmówca . I kolejna sprawa apetyt rośnie w miarę jedzenia, za pół roku 2,0 wolnossący będzie dla Ciebie niewystarczający ;) . Kolejna sprawa jak kupisz 1,6 i znudzi ci się, trudno będzie ci go sprzedać...
Dzięki za pomoc przekonaliście mnie, jednak kupie Astre ;)

Piter 35
6 gwiazdek

Post 18 maja 2011, o 09:14

g00di pisze: Dzięki za pomoc przekonaliście mnie, jednak kupie Astre ;)
No ale 2.0 GSi :mrgreen:

g00di
0 gwiazdek

Post 18 maja 2011, o 09:24

Piter 35 pisze:
g00di pisze: Dzięki za pomoc przekonaliście mnie, jednak kupie Astre ;)
No ale 2.0 GSi :mrgreen:
nie 1.7 DTi

Żemol
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Auto: Impreza Classic`96 / Forester `99

Post 19 maja 2011, o 06:47

Hmmm ja wiem czy zimą Astra będzie przyjemniej się przemieszczać :evilgrin: przemyśl to :idea:
...zaś dnia ósmego, stworzył Awd i ubrał Ją w szatę SexownąTajemnicząintrygującą...
Obrazek
"Moim zdaniem to niczego nie jestem pewien, jednak widok Gwiazd sprawia, iż zaczynam marzyć" — Vincent van Gogh

Strud
0 gwiazdek
Auto: Outback H6 '06

Post 19 maja 2011, o 14:48

Panowie - czy ktoś może zna / oglądał któryś z tych H6?
Legacy
Outback

Przy okazji - czy 215k km to dużo dla tego silnika i skrzyni, czy jeszcze można bezpiecznie rozważać?

zukpio
0 gwiazdek

Post 25 maja 2011, o 14:17

Witam wszystkich, jestem nowym użytkownikiem forum i mam nadzieję że za kilka dni stanę się równiez posiadaczem Subaru.
Poszukiwaliśmy z koleżanką żoną bezpiecznego, dużego, rodzinnego samochodu.
No i stanęło na Subaru Outback. Cenę ustaliliśmy do 40000, jednak jak trafi się jakaś okazja to jesteśmy w stanie jeszcze dołożyć kilka stówek.
Proszę o ewentualne opinie o tym subaru:

http://kupuzywane.moto.onet.pl/subaru-o ... 25930.html

czy cena za ten rocznik nie jest podejrzanie niska?

Dziękuję z góry za opinie

rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Duża Dacia :)
Polubił: 129 razy
Polubione posty: 198 razy

Post 25 maja 2011, o 14:30

zukpio, to amerykaniec, a w opisie nie ma słowa o bezwypadkowości, więc sprzedający ma zapewne świadomość, że na podstawie VIN mozna sprawdzić jego przeszłość w carfax. Cena chyba nie jest jakaś szczególnie niska, zwłaszcza gdy się okaże, że był mocno pokiereszowany.
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - :giggle:
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów. :idea:

inquiz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: pojazd wolnobieżny
Polubił: 421 razy
Polubione posty: 361 razy

Post 25 maja 2011, o 14:31

Dość tanio, na szczęście masz blisko kilka serwisów w których można auto sprawdzić. Może na kropce już się pojawił w analogicznym wątku?
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!

zukpio
0 gwiazdek

Post 25 maja 2011, o 15:48

Dziękuję Panowie za szybki odzew. Czy robi mi różnicę jako użytkownikowi oraz serwisowi który to auto będzie serwisował to że jest to auto ściągnięte z ameryki?
Czy jeśli okaże się że samochód nie uczestniczył w wypadku i nie jest pokiereszowany to warto się nim zainteresować?
A no i pewnie przebieg podany w milach!?
Może na kropce już się pojawił w analogicznym wątku?
możecie mi podpowiedzieć co to jest kropka ? :oops:

mizoo
Awatar użytkownika
Administrator
Auto: U r a bus (GT)

Post 25 maja 2011, o 16:10

zukpio, roznicy to serwisowi robic nie bedzie.
Plus, aczkolwiek czesto minus, tego, ze auto jest z USA, jest taki, ze mozna sprawdzic jego historie. Dowiedz sie jaki jest VIN i zapytaj o to na forum bezwypadkowy.net.

Przebieg czesto jest w milach. Ja sprzedaje teraz swojego WRX'a i podalem przegieg w kilometrach.

Kropka to bardziej oficjalne forum, w doslownym tego slowa znaczeniu. Zamien w adresie kreske na kropke i gotowe. ;)
Obrazek
Subaru - the source of wanderlust. || http://mizoo.pl - foto galeria

jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
Polubił: 83 razy
Polubione posty: 443 razy

Post 25 maja 2011, o 16:25

zukpio pisze: Czy jeśli okaże się że samochód nie uczestniczył w wypadku i nie jest pokiereszowany to warto się nim zainteresować?
Pamiętaj, że zdecydowana większość aut sprowadzanych z USA (i nie tylko) to rozbitki, naprawiane przez handlarzy w najtańszy możliwy sposób, byle tylko wcisnąc je potem "frajerowi".

Sprawdź dokładnie jak piszą koledzy powyżej.

zukpio
0 gwiazdek

Post 25 maja 2011, o 16:39

dzięki Panowie. Jutro jadę go obejrzeć więc spiszę VIN i sprawdzę.
Facet deklaruje się że można samochód sprawdzić w każdym serwisie. Podejrzewam że coś by tam znaleźli jak by był poskładany z dwóch części.

I już wiem co to jest kropka :) tam też się zalogowałem

Mam VIN: 4S4BP61C776322847

Jak to teraz odkodować, i gdzie sprawdzic ewentualną historię samochodu?

zukpio
0 gwiazdek

Post 27 maja 2011, o 09:19

Mieliście rację, samochód składany chyba z trzech. Nawet spawy nie były specjalnie zamaskowane. Na 90% był tez zatopiony.
Może huragan Katrina?

!!! Odradzam podróż w celu obejrzenia Subaru Outback w Górze Kalwarii !!!

inquiz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: pojazd wolnobieżny
Polubił: 421 razy
Polubione posty: 361 razy

Post 27 maja 2011, o 12:10

zukpio cudów nie ma po prostu. może warto kupić rocznikowo trochę starszy ale z pewną historią i z dobrej ręki, przeglądaj ogłoszenia tu i na kropce, na stronie SIP także są ogłoszenia komisowe aut używanych z sieci dealerskiej.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!

jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
Polubił: 83 razy
Polubione posty: 443 razy

Post 27 maja 2011, o 12:51

zukpio pisze:Mieliście rację, samochód składany chyba z trzech.
I przygotuj się, że tak będzie z większością samochodów sprowadzanych przez handlarzy.

Możesz napisać do naszego forumowego importera, Pitera 35. Pewnie nie będą u niego wielkie okazje cenowe (bo taki istnieją tylko u oszustów), ale może coś Ci znajdzie.

barteck
0 gwiazdek
Auto: Impreza STI Prodrive 2002

Post 31 maja 2011, o 03:50

Heja, co sadzicie o tym autku? Powinienem bac sie przebiegu i podobno bardziej awaryjnego 2.5T? Czy nie bede mial problemu ze sprzedaza za 2-3 lata autka z >300kkm na szafie?
Ma historie serwisowa i uzytkowana przez forumowicza :)
http://www.subaru.pl/forum/viewtopic.ph ... ead#unread

Mam budzet do 40k zl, tutaj dostaje nowszy rocznik niz ten w ktory celowalem. Osobiscie bardziej podoba mi sie blob (i stara kierownica :P), ale to chyba jedno z ciekawszych ogloszen tego miesiaca dla mnie... Tylko nie chcialbym sie wpakowac w koszty bo nagle wszystko zacznie padac...

Help!

Dzieki z gory :)

jaremy
0 gwiazdek
Auto: szukam outbacka z rocznika 1999-2002

Panie i Panowie pomóżcie podjąć decyzję

Post 3 cze 2011, o 16:03

Witam Panie i Panowie. Jako , że jestem zmuszony znaleźć nowe auto proszę powiedzcie co sądzicie o tym cudzie - jak możecie powiedzcie czy ten model miał problem z uszczelką pod głowicą.
A może któryś z forumowiczów mieszka gdzieś blisko i mógłóby zerknąć (odwdzięczę się )

http://allegro.pl/show_item.php?item=1641553443
Ostatnio zmieniony 3 cze 2011, o 19:08 przez jaremy, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ