Chce kupic Subaru,doradzcie...
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Chce kupic Subaru,doradzcie...
Witam wszystkich mołośników marki Subaru,maniaków i niedzielnych kierowców:) juz od dawna przymiezam sie do kupna auta,ale zawsze cos wypadało,teraz odłozyłem troche funduszy i tez znalazłem bumbuma ale nie wiem czy to bedzie dobry wybór dlatego prosze was o pomoc przy zakupie,abyscie mi doradzili.Wyszukałem ten model i naprawde sie napaliłem.Z gory dzieki bardzo
Re: Chce kupic Subaru,doradzcie...
fajnie tylko jaki to model bo coś nie dopisałeś 

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 310 razy
- Polubione posty: 60 razy
paweloZpy, żeby Ci coś doradzić musielibyśmy wiedzieć coś więcej. Jakiego rodzaju auta szukasz, czego oczekujesz od auta, gdzie i jak chcesz nim jeździć, jaki budżet itp. 

Na co mam zwrócic uwage przy zakupie,no i ta cena troche jest niska w porównaniu do tych samych modeli z tego rocznika
przepraszam ale emocje wzieły góre podje model http://rviking.otomoto.pl/subaru-imprez ... 92108.html
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 310 razy
- Polubione posty: 60 razy
paweloZpy, dalej niczego nie wiemy 
Może zacznij tutaj: http://forum-subaru.pl/bb3/viewtopic.php?f=3&t=42
Jednak pojawiły się jakieś informacje.

Może zacznij tutaj: http://forum-subaru.pl/bb3/viewtopic.php?f=3&t=42
Jednak pojawiły się jakieś informacje.
Ostatnio zmieniony 27 maja 2011, o 21:27 przez So What!, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeszcze raz podaje linka http://rviking.otomoto.pl/subaru-imprez ... 92108.html
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
To na zakup auta.paweloZpy pisze:Dysponuje 15tys pln zł,4tys eu
Myślę że co najmniej drugie tyle musisz przygotować na to, co trzeba będzie z nim zrobić.
Na zdjeciach auto wyglada ze jest w orginale nic nie przerabiane ,ale zdjecia silnika nie ma,jutro chcem zadzwonic i dowiedzic sie cos wiecej za nim wybiore sie obejzec,zobaczyc przejechac.ze szczecina do przemysla nie mam blisko wiec przez telefon chce uzyskac jak najwiecej informacji.o co mam zpytac sie?
- Grzesiek_67
- 6 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
jarmaj pisze: Myślę że co najmniej drugie tyle musisz przygotować na to, co trzeba będzie z nim zrobić.
Optymista. Niepoprawny optymista

Pozdrawiam
Grzegorz
Brak podpisu.
- Grzesiek_67
- 6 gwiazdek
paweloZpy,
to jest więcej niż pewne. Jeżeli te 15k PLN to krańcowa kwota, do której możesz się zamordować finansowo, to odpuść. Odpuść szczególnie doładowane Subaraki. Kupisz i za dwa miesiące ze łzami w oczach będziesz sprzedawał.
Pozdrawiam
Grzegorz
to jest więcej niż pewne. Jeżeli te 15k PLN to krańcowa kwota, do której możesz się zamordować finansowo, to odpuść. Odpuść szczególnie doładowane Subaraki. Kupisz i za dwa miesiące ze łzami w oczach będziesz sprzedawał.
Pozdrawiam
Grzegorz
Brak podpisu.
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
Tak, bardzo optymistycznie licząc...paweloZpy pisze:Z gory tak zakładasz,to jet pewne ? jeszcze raz tyle mowisz...
To bedzie moje pierwsze auto z taka mocą,z napedem na 4x no i nie ukrywam ze choruje na taki samochód.pisze i sie denrwuje bo nie wiem czy warto kupic ta Subakre czy sobie odpuscic???a jutro moze ktos mnie wyprzedzic ,kupic przede mna a w tej cenie ciezko znalesc ten model http://rviking.otomoto.pl/subaru-imprez ... 92108.html
Wczym tkwi sek ze nie powinienem kupowac tego auta skoro nie najgorzej wyglada i ludzie sobie chwala auta sciagniete ze szwajcarji,za dobry ich stan i ze ludzie tam dbaja o samochody:)
Obawiam się że przy Twoim stanie wiedzy, drogi paweloZpy, nie jesteś w stanie ocenić w jakim stanie jest ten samochód.
Ponieważ znakomita turbodoładowanych Imprez z okolic tego rocznika jest wyeksploatowana (szczególnie chodzi o silnik), istnieje duże prawdopodobieństwo że kupisz coś, co w niedługim czasie będzie wymagać remontu.
A remont generalny Imprezy to właśnie "drugie tyle".
Często się zdarza że ludzie nie rezygnują z zakupu auta jak już przejechali pół Polski. Poza tym Ty zachowujesz się jakbyś już kupił to auto.
A z ogłoszenia które podałeś już na pierwszy rzut oka widać, że auto było bite w przód.I albo całe malowane, albo bite także w tył.
Było całe malowane - brakuje plastików w środku.
Maska została ręcznie pocięta, aby pasowała do reflektorów z nowszego modelu. Grill też jest z innej parafii.
Ponieważ znakomita turbodoładowanych Imprez z okolic tego rocznika jest wyeksploatowana (szczególnie chodzi o silnik), istnieje duże prawdopodobieństwo że kupisz coś, co w niedługim czasie będzie wymagać remontu.
A remont generalny Imprezy to właśnie "drugie tyle".
Często się zdarza że ludzie nie rezygnują z zakupu auta jak już przejechali pół Polski. Poza tym Ty zachowujesz się jakbyś już kupił to auto.
A z ogłoszenia które podałeś już na pierwszy rzut oka widać, że auto było bite w przód.
Było całe malowane - brakuje plastików w środku.
Maska została ręcznie pocięta, aby pasowała do reflektorów z nowszego modelu. Grill też jest z innej parafii.
Doradzdzcie niech bedzie szczeze czarne na białym jakies propozycje,moze ze ta sama kwote ale inny model,mniejsz pojemnosc,ale pewniejsze auto.nie wiem czym sie sugerowac.help!
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
Jak nie masz w rezerwie pieniędzy w ilości jak napisano wyżej, lub więcej, to nawet nie myśl o Imprezie turbo.
Mając te naście tyś kup sobie wolnego ssaka z okolic roczników 99-2000 i zostatnie Ci parę zł na drobne naprawy.
Mając te naście tyś kup sobie wolnego ssaka z okolic roczników 99-2000 i zostatnie Ci parę zł na drobne naprawy.
paweloZpy, witaj na The Forum
Weź pod uwagę, że rozpatrujesz 15-letnie auto. A Subaru turbo to auto, które w 99% przypadków było użytkowane zgodnie z przeznaczeniem, czyli do upalania, więc to i wiek robi swoje
W takim samochodzie po prostu trzeba czasem (czasem częściej, czasem rzadziej) coś zainwestować.
Pytanie, czy ktoś upalał z głową i dbał o samochód, czy go katował.
Nie znam tego auta, ale uważaj, okazje się mszczą
Masz kawał drogi do zrobienia, przemyśl jeszcze raz, czy ten konkretny egzemplarz jest wart jechania taki kawał.
Tak czy inaczej powodzenia w poszukiwaniach

Weź pod uwagę, że rozpatrujesz 15-letnie auto. A Subaru turbo to auto, które w 99% przypadków było użytkowane zgodnie z przeznaczeniem, czyli do upalania, więc to i wiek robi swoje

W takim samochodzie po prostu trzeba czasem (czasem częściej, czasem rzadziej) coś zainwestować.
Pytanie, czy ktoś upalał z głową i dbał o samochód, czy go katował.
Czyli, że okazja?paweloZpy pisze: w tej cenie ciezko znalesc ten model

Nie znam tego auta, ale uważaj, okazje się mszczą

Masz kawał drogi do zrobienia, przemyśl jeszcze raz, czy ten konkretny egzemplarz jest wart jechania taki kawał.
Tak czy inaczej powodzenia w poszukiwaniach

Czarownica prawdę Ci powie :D
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
paweloZpy pisze: a jutro moze ktos mnie wyprzedzic
Stary, wrzuć na luz, nikt Cię nie wyprzedzi. Osiągnąłeś niezdrowy stan napalenia, który może Cię kosztować 11 tys wyrzucone w błoto. Ochłoń, prześpij się i wróć do tematu jutro.
rżnięcie maski się łapie pod katowanie?zofija pisze: czy go katował.

nie jest.zofija pisze: czy ten konkretny egzemplarz jest wart jechania taki kawał.
- Grzesiek_67
- 6 gwiazdek
Bergen pisze: rżnięcie maski się łapie pod katowanie?![]()
Tak. Generalnie

Brak podpisu.
Uuuu... teraz zobaczyłam, że to "szwajcar". Niby piszą, że gotowy do rejestracji, ale jak przyjdzie zapłacić jeszcze 18,6% akcyzy (import z poza UE), to już nie jest tak atrakcyjny
ale głupa na pewno

Maski? Nie wiemBergen pisze:rżnięcie maski się łapie pod katowanie?zofija pisze: czy go katował.

ale głupa na pewno

Czarownica prawdę Ci powie :D