Chce kupic Subaru,doradzcie...

Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa ;-)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Bergen
Awatar użytkownika
Moderator
Polubił: 0
Polubione posty: 1 raz

Re: Chce kupic Subaru,doradzcie...

Post 27 maja 2011, o 22:02

Konto usunięte pisze: Ochłoń, prześpij się i wróć do tematu jutro.
Będę brutalnie szczery. paweloZpy, jeśli chcesz kupić ten samochód, to pierdolnij się czymś twardym w łeb. Wsadzisz 11 tysięcy psu w dupę, jak mawiała księżniczka z "Kapitana Bomby".

Ale Twój wybór.

paweloZpy
0 gwiazdek
Auto: Chcem własnie kupic Subaru(KTMlc620)
Polubione posty: 0

Post 27 maja 2011, o 22:07

Wiem ze dobrze doradzacie dzieki bardzo,ale czy nie da sie gdzies w jakims warsztacie zrobic ogledzin ktore stwierdza obecny stan silnika,nie wiem cisnienie,kompresje,i to czy jest autem powypadkowym.

Bergen
Awatar użytkownika
Moderator

Post 27 maja 2011, o 22:09

paweloZpy, przeczytaj jeszcze raz co napisałem. do ciężkiej kurwynędzy.

TEN PARCH JEST AUTEM POWYPADKOWYM

szkoda na niego Twojego czasu. zapomnij. koniec tematu.

inquiz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: pojazd wolnobieżny
Polubił: 421 razy
Polubione posty: 361 razy

Post 27 maja 2011, o 22:14

paweloZpy, jak chcesz koniecznie turbo i awd to może lepiej kupić stare legacy turbo, w tych pieniądzach coś się da znaleźć w forumowych ogłoszeniach. masz blisko granicę, może lepiej ściągnąć coś z Niemiec np z lekką przygodą blacharską i powoli robić jak od Turka nie kupisz.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!

paweloZpy
0 gwiazdek

Post 27 maja 2011, o 22:38

OK przekonaliscie mnie,ale nie zaprzestam poszukiwan,obecnie jjestem w niemczech rozgladam sie za Subaru ale w tych rejonach gdzie jestem mozna powiedziec ze jest ich bardzo mało,ale jak juz jakis spotkam to przewznie wersja STI:) tylko człowieka doprowadza do zagotowania ze nie mozna sobie jeszcze pozwolic na taki egzemplaz.to jaka jest regula ile musiałbym miec kasiory zeby kupic taki model,nie koniecznie kombi ale zeby nie czekał go na dziendobry remont.pozdrawiam

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka

Post 27 maja 2011, o 22:42

paweloZpy, chcesz turbo to za tą kasę szukaj tak jak mówi inquiz, Imprezę sobie z głowy wybij bo kupisz sobie ładny kwietnik za 11tysi :cofee:
Albo jak ma być konkretnie impreza to2.0 wolny ssak w granicach 99-00 będzie cię stać i jeszcze tak jak mówią zostanie ci co nieco kasy
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

inquiz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 27 maja 2011, o 23:54

dokładnie, wolnym ssakiem też się da jechać zwłaszcza w zimie. jak kupisz kombi to będzie z reduktorem a to troszkę pomaga. tylko wersja 2.0, niższe pojemności nie jadą.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 28 maja 2011, o 13:30

paweloZpy pisze: to jaka jest regula ile musiałbym miec kasiory zeby kupic taki model,nie koniecznie kombi ale zeby nie czekał go na dziendobry remont.pozdrawiam
gotówka na auto + w razie draki możliwość włożenia w nie 15k. Ja osobiście bym kupił imprezę gt w dobrym stanie z zarżniętym motorem (lub po udokumentowanym niedawnym remoncie).

barton
6 gwiazdek
Polubione posty: 2 razy

Post 28 maja 2011, o 15:17

a może coś z rodziny Foresterów?? Myślę, że łatwiej będzie znaleźć coś rozsądnego w przewidzianym zakresie finansowym i nie będącego śmietnikiem...
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 310 razy
Polubione posty: 60 razy

Post 28 maja 2011, o 15:18

paweloZpy, może RX'a?
Np. takiego: http://forum-subaru.pl/bb3/viewtopic.ph ... ead#unread

paweloZpy
0 gwiazdek

Post 30 maja 2011, o 15:59

Rx-a to moze byc to,auto na ktore mnie stac i w miare pryzwoicie jezdzi.A propo kupna to jak lepiej u nas w polsce szukac czy sciagnac z niemiec?,przegladałem niemieckie ogłoszenia i odnosze wrazenie ,raczej napewno ze auta sa drozsze jak u nas w polsce,plus do tego oplaty.ale to Was zmotoryzowani koledzy zapytac chce jaka opcje wybrac? mam 17000zl

paweloZpy
0 gwiazdek

Post 30 maja 2011, o 16:17

Jak mam szukac RX-a na alegro wyskoczyły tylko 2 egzaemplaze?

zofija
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 30 maja 2011, o 16:22

paweloZpy, w poście wyżej So What! zalinkował Ci ogłoszenie z naszego forum np.

A tu masz linka do tematu z opisem auta z działu Nasze Subaru :arrow: http://forum-subaru.pl/bb3/viewtopic.ph ... &sk=t&sd=a
Czarownica prawdę Ci powie :D

neef
0 gwiazdek
Auto: 205 gti/Forester MY03 2.0 N/A

Post 31 maja 2011, o 10:19

paweloZpy, widzę, że budżet Ci trochę wzrósł, więc ja ze swej strony doradzę Ci taką "oczywistą oczywistość",
która czasami może umknąć w przypływie euforii zakupowej ;-) (piszę z autopsji...)

Nie wydawaj całej swojej kasy na używany samochód, zostaw sobie coś na pakiet startowy i ewentualne niespodzianki, które
zawsze mogą się pojawić (i pojawiają się :wall: ).
Oszczędza to trochę nerwów i pozwala się cieszyć nowym nabytkiem.
Powodzenia w poszukiwaniach :-)

paweloZpy
0 gwiazdek

Post 1 cze 2011, o 19:37

Czesc wszystkim wiadomo jakiej marki uzytkownikom:) ktorzy sladza moje podchody kupna Subaru,jestem obecnie w niemczech i przegladam ogłoszenia Mobile de... mam kilka pozycji ktore zwróciły moja uwage ,no i co do ceny :) Moze jak podam linki: http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... abNumber=2 http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... abNumber=2 http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... abNumber=2 czy ktores tych aut uwazacie warte obejzenia ,ktos wczesniej wsponiał o aucie zeby sciagna z niemiec i tak mysle ze to moze nie bedzie głupi pomysł,ale moze Wy mi pomozecie dokonac wyboru.Wiem ze matacze w tym wszystkim z kupnem i wogole ,ale Pawły tak maja :) i do tego to letnie przesilenie .pozdrawiam :-)

paweloZpy
0 gwiazdek

Post 1 cze 2011, o 19:39

paweloZpy
0 gwiazdek

Post 1 cze 2011, o 19:49

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 1 cze 2011, o 20:23

paweloZpy, jedź , zobacz, pomacaj , przejedź się autem i będziesz wiedział czy to jest to :idea:

inquiz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 1 cze 2011, o 21:11

paweloZpy, jak nie obejrzysz to się nie dowiesz, ze zdjęć to można wróżyć zazwyczaj. Ale szukając bugeye kombi masz dużo większe szanse trafić na normalnie używany egzemplarz.
Živela Jugoslavija!

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 247 razy
Polubione posty: 528 razy

Post 1 cze 2011, o 21:17

Zaczynam mieć podejrzenia, że syn WiSa zalogował się na forum :giggle:
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 1 cze 2011, o 21:30

Chłopak się nie zna, uzbierał kasę i nie chce jej stracić na durny zakup. To dobrze, że pyta. A jak więcej osób zerknie na ogłoszenie, to zawsze coś zauważy. Jakieś lusterko nie od tego modelu, czy cuś...

paweloZpy, ważny jest rozrząd, przeglądy w książce, podobno dobrze jest kupować od niemieckiego niemca, a nie od tureckiego, bo ci drudzy to podobnie jak my... :wall:

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 247 razy
Polubione posty: 528 razy

Post 1 cze 2011, o 21:34

Konto usunięte, gorzej niż my.

paweloZpy, jest jakis nowy GL na forum do kupienia. Zerknij może http://forum-subaru.pl/bb3/viewtopic.php?f=5&t=6487
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

Sławek
3 gwiazdki
Auto: Forester 2.0XT,Justy G3,Outback H6
Polubił: 2 razy

Post 2 cze 2011, o 23:44

Nie kupuj w Polsce bo za te pieniądze nic nie kupisz i zastanów się czemu sprowadzane auta z Niemiec są u nas tańsze niż w Niemczech. Odpowiedź jest jedna - nie sa sprowadzane samochody dobre ale ruiny które po wstępnej reanimacji sa pchane frajerom. Szukaj w Niemczech , im dalej od Polski tym większy wybór (zachód jest bogatszy niż wschód Niemiec). Powodzenia.

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 2 cze 2011, o 23:49

Sławek, mądrze prawi :idea:

paweloZpy
0 gwiazdek

Post 3 cze 2011, o 13:13

Dzieki za słowa o tuchy,w przyszłym tygodniu moze w pracy troche sie zluzuje to jde obejzec kilka aut.Po powrocie opisze,co tam zastałem:) pozdrawiam

ODPOWIEDZ