Dobrze, żeś nie zszedł...
Coś niedobrego
- fitush
- 2 gwiazdki
- Auto: wrx 01 tuned by MRT/S&J , rex gt'96 jdm
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Re: Coś niedobrego
ja nie straszylem tylko sie zatrzymalem na minutke ;)
" A REX THAT CAN PULL JESUS OFF THE CROSS" (c) T.H.
fitush
Jak chciałeś sobie zrobić mały off to trzeba było wyciągnąć nogi na kanapie i złapać pilota do TV!
Chłopaku..poszalałeś.
Jak chciałeś sobie zrobić mały off to trzeba było wyciągnąć nogi na kanapie i złapać pilota do TV!
Chłopaku..poszalałeś.
- fitush
- 2 gwiazdki
hm poprostu musialem odpoczac a tv nie lubie ;)
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
fitush, qrna, powiem szczerze, że robi wrażenie ten wykresik. Dobrze, że nie znalazłeś światełka. Jakie masz zalecenia? Będzie dobrze?
- fitush
- 2 gwiazdki
hm, zalecenia to rozrusznik, ale watpie zeby byl tuned by sti ;) ...swiatelka nie ma, to tylko plotki :PKonto usunięte pisze:fitush, qrna, powiem szczerze, że robi wrażenie ten wykresik. Dobrze, że nie znalazłeś światełka. Jakie masz zalecenia? Będzie dobrze?
ta musi byc dobrze ja zawsze laduje AWD ;)
Załamek T na tym ekg masz przepotężny. Zawał jak w mordę strzelił.
fitush, cycu, sportem się zajmij. I nie strasz ziomów swoich
- fitush
- 2 gwiazdki
hm, raczej przeciwienstwo zawalu, zwalnialo az sie zatrzymaloBergen pisze:Załamek T na tym ekg masz przepotężny. Zawał jak w mordę strzelił.
na szczescie fajki, kawa, alkohol ...wszystko co podnosi cisnienie i przyspiesza bicie serca jak najbardziej wskazanevicu pisze:Bye, bye papierosom?
Sent from my Legend using Tapatalk
teraz to dopiero zaczne dawac po garach
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
fitush pisze: na szczescie fajki, kawa, alkohol ...wszystko co podnosi cisnienie i przyspiesza bicie serca jak najbardziej wskazane
teraz to dopiero zaczne dawac po garach![]()
Przypomniał mi się film "Adrenalina"
Sport do tego wszystkiego też pasujefitush pisze: na szczescie fajki, kawa, alkohol ...wszystko co podnosi cisnienie i przyspiesza bicie serca jak najbardziej wskazane
teraz to dopiero zaczne dawac po garach
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Do fajek, kawy i alkoholu (dobrego) to przede wszystkim brydż. Ewentualnie ruletka, poker i może jeszcze spacery po krawędzi balkonu na czas. A dla zaawansowanych - strzelanie z pistoletu do trofeów myśliwskich i portretów przodków na ścianach...Bergen pisze: Sport do tego wszystkiego też pasuje
a przede wszystkim strzelania z małego kalibru do stada żubrów tudzież do rodzinki dzików 
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
Robilem Narodowy Test Bezpieczenstwa.
Teraz chyba odwiesze kluczyki na hak. "Twoj wynik to 6 punktow" ( na 25 ).
Najbardziej zaskoczylo mnie pytanie o nadsterownosc, to ze kontra to wiadomo ale odjac gazu ?? Przeciez nie od dzis wiadomo ze trzeba wciskac "gaz, gaz, ku... gaz "
Nie wiem, jak udalo mi sie cala zime przejezdzic
Teraz chyba odwiesze kluczyki na hak. "Twoj wynik to 6 punktow" ( na 25 ).
Najbardziej zaskoczylo mnie pytanie o nadsterownosc, to ze kontra to wiadomo ale odjac gazu ?? Przeciez nie od dzis wiadomo ze trzeba wciskac "gaz, gaz, ku... gaz "
Nie wiem, jak udalo mi sie cala zime przejezdzic
Life is a Joke !
bo ten debilny test zakłada, że cała ludzkość jeździ FWD
Za takie pytania powinni za jaja powiesić, bo ktoś sobie wkuje to do łba i potem wyląduje na drzewie, jak się okaże, że ma inny napęd, albo że trzeba było 50 rzeczy więcej zrobić.. 
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
@lbert, bardzo mnie ciekawi jak odpowiedziałeś na pytanie:
Hamując przed skrzyżowaniem:
A. powinniśmy wykonać jak najpóźniej, aby zachować możliwie wysoką płynność ruchu
B. w miarę możliwości powinniśmy unikać niewielkich nierówności asfaltu (tzw. tarkę czyli dużą ilość wgłębień po oponach samochodów
C. samochodem wyposażonym w system ABS, może on się włączyć nawet podczas lekkiego hamowania na suchym asfalcie
D. juz na samym jego początku wciskamy sprzęgło (samochody z manualną skrzynią biegów)
Szczerze mówiąc to chyba autor miał dwóję z polskiego....
A. powinniśmy wykonać jak najpóźniej, aby zachować możliwie wysoką płynność ruchu
B. w miarę możliwości powinniśmy unikać niewielkich nierówności asfaltu (tzw. tarkę czyli dużą ilość wgłębień po oponach samochodów
C. samochodem wyposażonym w system ABS, może on się włączyć nawet podczas lekkiego hamowania na suchym asfalcie
D. juz na samym jego początku wciskamy sprzęgło (samochody z manualną skrzynią biegów)
Szczerze mówiąc to chyba autor miał dwóję z polskiego....
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 257 razy
- Polubione posty: 533 razy
eMTi, w FWD też się dodaje gazu w przypadku nadsterownosci.
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
no właśnie i tak, i nie, nie da się tego jednoznacznie określić, bo wszystko zależy od miliona czynników.. W sumie to najbezpieczniej po prostu ani nie odejmować, ani nie dodawać, tylko skontrować.. To chyba najbardziej uniwersalne rozwiązanie.. Dlatego uważam, że to debilne pytanie...
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 257 razy
- Polubione posty: 533 razy
eMTi, od jakich czynników ;)? Bo generalnie to należy założyć kontrę i dociążyć tył
Aby dociążyć tył masz generalnie 2 opcje (na równej drodze): dodać gazu lub przestać hamować. That's all.
Oczywiście jeżeli jest ślisko to trzeba też myśleć o tym, że jak odwiniemy to może zerwać przyczepność z przodu i takie tam. Nie zmienia to jednak generalnej reguły - kontra i łycha.
Z całą pewnością nie odejmowanie, jeżeli chcemy odprostować auto.
Oczywiście jeżeli jest ślisko to trzeba też myśleć o tym, że jak odwiniemy to może zerwać przyczepność z przodu i takie tam. Nie zmienia to jednak generalnej reguły - kontra i łycha.
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński
- Polubił: 86 razy
- Polubione posty: 443 razy
eMTi pisze:bo ten debilny test zakłada, że cała ludzkość jeździ FWD![]()
A mimo to uparcie każe lepsze opony dawać na tył.
Powodzenia, mam nadzieję że nigdy wyznawca tych bzdur nie wpadnie na mnie zimą....
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Nie sądzę. Teraz wszyscy mają piątki, analfabeci i idioci też.Konto usunięte pisze: Szczerze mówiąc to chyba autor miał dwóję z polskiego....
No, ewentualnie, jeśli ktoś złośliwie nie trafia w klucz - to 4, a jesli w dodatku podpadnie pani za fryzurę albo pyskatość - to 3...
Fizyki autor testu najwyraźniej też nie pojął, widać dlatego musiał zostać pracownikiem GDDKiA albo KG Policji (bo zdaje się, że to arcydzieło sensu pt. "Narodowy Test Bezpieczeństwa" powstało głównie gdzieś pomiędzy tymi zacnymi instytucjami).@lbert pisze: zaskoczylo mnie pytanie o nadsterownosc, to ze kontra to wiadomo ale odjac gazu ??
Zaznaczylem B,C. Choc z ABS'u nie korzystam, znam zasade jego (nie)dzialania.Konto usunięte pisze: @lbert, bardzo mnie ciekawi jak odpowiedziałeś na pytanie:
Zawsze mysle o plynnosci ruchu ale jak hamuje pozno, to widze przerazenie w oczach kierowcy za mna
Life is a Joke !