Wszystko przez WiS-a.....
Re: Wszystko przez WiS-a.....
Jechałem V70 AWD 2.5T (manual
) i niedługo najdejdzie czas pożegnania z Subaru...

Rzeźnik zbereźnik:)
Spieszmy się kochać subaru,Rzeznik pisze:Jechałem V70 AWD 2.5T (manual) i niedługo najdejdzie czas pożegnania z Subaru...
tak szybko odstają od reszty.....
Spora grupka kochających inaczej sie zapowiada...

No ale platforma fajnych ludzi, mam nadzieję, zostanie...

Dolce far niente 

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
I lepiej jechało niż outback???Rzeznik pisze:Jechałem V70 AWD 2.5T (manual) i niedługo najdejdzie czas pożegnania z Subaru...
FUX pisze: Spora grupka kochających inaczej sie zapowiada...
no to pierwsze poważne paski polecą chyba.........

esilon pisze:FUX pisze: Spora grupka kochających inaczej sie zapowiada...
no to pierwsze poważne paski polecą chyba.........

Dolce far niente 

Mam podobną przesiadkę mniej wiecej - do dwóch tygodni z łezką w oku pożegnam Legasia i w jego miejsce XC70 D5. Zwariowałem, nie dośc, że dizel to jeszcze na Haldexie - normalnie paździeżRzeznik pisze:Jechałem V70 AWD 2.5T (manual) i niedługo najdejdzie czas pożegnania z Subaru...

- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
esilon pisze: podobno gdzieś było o kupowaniu WiSubaru .
A bo to raz...?

I jeszcze zapewne będzie. Szołmast gołon.

Michal B pisze: Zwariowałem, nie dośc, że dizel to jeszcze na Haldexie - normalnie paździeż
A nie...? Czyżbym coś przeoczył i Volvo znienacka udoskonaliło dizla oraz haldeksa, nie informując mnie o tym?

FUX pisze: Spieszmy się kochać subaru,
tak szybko odstają od reszty.....
Kochać będę Subaru zawsze. Jak Polę Raksę.
FUX pisze: Spora grupka kochających inaczej sie zapowiada...

Tego haldexa ver. 2 to nawet niejaki Mati wychwalał w swoim czasie, to ja już sam nie wiem co mam myśleć...
- WiS
- 6 gwiazdek
Nie wiem, czy dwa czy jeden - ale miałem do czynienia z Volvo na haldeksie, egzemplarz był chyba MY'04 albo 05 - i działało nadal paskudnie, jak w starej Octavii.
Jeśli poprawili, to zapewne dopiero po tym roczniku...
A co do diesla, nawet w nowych Volvo terkocze okrutnie. Co do parametrów jazdy, nie wiem. I nie wiem, czy koniecznie chcę wiedzieć... Wystarczy mi już szok związany z BMW
Jeśli poprawili, to zapewne dopiero po tym roczniku...
A co do diesla, nawet w nowych Volvo terkocze okrutnie. Co do parametrów jazdy, nie wiem. I nie wiem, czy koniecznie chcę wiedzieć... Wystarczy mi już szok związany z BMW

Michal B pisze: Też bym wziął 2,5T ale do XC70 już nie dają tego silnika a szkoda.
pracuje jak szlifierka
(600km jako pasażer)
Tego haldexa od tego czasu to juz ze dwa razy poprawili, włacza sie teraz w około dziesieć razy krótszym czasie niż w małych czterołapkach Suzuki tak dla porównania tylko. Testowałem go na lodzie i w kopnym śniegu, działało to bez zarzutu. A czy dyszel terkorał - pewnie tak ale ja to w środku siedziałem więc niewiele było z tego słychać. Co do 2,5T - kolega ma - bardzo zacnie to jeździ, czy brzmi jak szlifierka to nie wiem - nie studiowałem obróbki-skrawania a jak praktyki w zawodówce mieliśmy to ja chory byłem.
Niestety, ale tak. IMHO:Konto usunięte pisze: I lepiej jechało niż outback???
1. Więcej miejsca w środku
2. Silnik z turbiną niskociśnieniową - słabo odczuwalna turbo dziura
3. 4x4 - gorsze od Subaru, ale dla mnie jako laika różnica przy mojej jeździe nie odczuwalna
4. NIE AUTOMAT - zbyt dynamicznie poruszam się OBK, a ten automat do tego się nie nadaje i zbyt szybko się rozwala - temperatura
5. Servotronic - bajka
Ma też wady (np. fatalna średnica zawracania)
Hmmm.....esilon pisze: pracuje jak szlifierka
Mam wrażenie, że Subaru stanęło w miejscu w rozwoju samochodów, a konkurencja poszła mocno do przodu.FUX pisze: Spora grupka kochających inaczej sie zapowiada...
ponieważ odniosłem wrażenie, że frakcja volvo sie irytowac zaczęła lekko
to dodam, że 2,5 T brzmiący jak szlifierka był w XC90 podkręcony czipkiem z 210 na 250 koni i na wysokich obrotach (inaczej brakowało ) szlifierką dźwiek zajeżdżał

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
No to akurat zawsze jest mocną stroną volvo.Rzeznik pisze:Niestety, ale tak. IMHO:Konto usunięte pisze: I lepiej jechało niż outback???
1. Więcej miejsca w środku
Wydawało mi się, że outbackowy 3.0 bez turbiny jest bardziej komfortowy. Ile KM ma ten volvowski turbo? 200?Rzeznik pisze:2. Silnik z turbiną niskociśnieniową - słabo odczuwalna turbo dziura
ciekawe co powiesz zimą, albo w deszczuRzeznik pisze:3. 4x4 - gorsze od Subaru, ale dla mnie jako laika różnica przy mojej jeździe nie odczuwalna

no ale to było wiadomo na początku. Trzeba było brać legacy 3.0 z 6MT.Rzeznik pisze:4. NIE AUTOMAT - zbyt dynamicznie poruszam się OBK, a ten automat do tego się nie nadaje i zbyt szybko się rozwala - temperatura
A jak prześwit?Rzeznik pisze:5. Servotronic - bajka
Ma też wady (np. fatalna średnica zawracania)
Ma 210 KM i około 8 do 100 - wysatrczy do normalnej jazdy.Konto usunięte pisze: Wydawało mi się, że outbackowy 3.0 bez turbiny jest bardziej komfortowy. Ile KM ma ten volvowski turbo? 200?
Nic nie powiem. Jeździłem wcześniej z napędem na 1 ośkę (przód) i nie miałem problemów, bo starałem się dostosować prędkość do warunków. Być może będzie taka sytuacja, ale gdyby każdy w ten sposób podchodził do zakupu samochodu to po dorgach jeździłyby same 4x4.Konto usunięte pisze: ciekawe co powiesz zimą, albo w deszczu
Miałem okazję jeździć 3.0 AT przed zakupem, ale mankamenty tej skrzyni wychodzą dopiero po dłuższym użytkowaniu.Konto usunięte pisze: no ale to było wiadomo na początku. Trzeba było brać legacy 3.0 z 6MT.
Konto usunięte pisze: A jak prześwit?
Ma chyba około 14-15 cm.
- WiS
- 6 gwiazdek
No właśnie tak się zastanawiam, na cholerę mi tak naprawdę AWD. A zwłaszcza - Najlepsze, Symetryczne AWD (wszech)Świata.Konto usunięte pisze: co powiesz zimą, albo w deszczu
Takie cudo w polskich warunkach klimatycznych i przy moim sposobie używania auta (jak zasypie i zawieje trochę - to umiem dojechać do pracy i ośką, a jak zasypie i zawieje bardzo, to i tak dziekan odwoła zajęcia) ma szanse przydać mi się dwa razy na rok lub raz na dwa lata.
Tymczasem na urodę deski rozdzielczej patrzy się za każdym razem, tankuje średnio raz w tygodniu...

WiS pisze: No właśnie tak się zastanawiam, na cholerę mi tak naprawdę AWD. A zwłaszcza - Najlepsze, Symetryczne AWD (wszech)Świata.
WiS, oni , tam, na kropce ,
to mieli niezłego nosa chyba

Świat się kończy
No dobra..., przyznawać się Panowie, który ma ochotę na jakieś fajne sportowe cabrio? Najlepiej czerwone

No dobra..., przyznawać się Panowie, który ma ochotę na jakieś fajne sportowe cabrio? Najlepiej czerwone

Człowiek do kresu życia powinien się dotoczyć z kieliszkiem Chardonnay w jednej ręce,
tabliczką czekolady w drugiej, narąbany w trzy d..y, krzycząc : "ALE TO BYŁA JAZDA!"
:)
tabliczką czekolady w drugiej, narąbany w trzy d..y, krzycząc : "ALE TO BYŁA JAZDA!"
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 245 razy
- Polubione posty: 526 razy
Doxa pisze: No dobra..., przyznawać się Panowie, który ma ochotę na jakieś fajne sportowe cabrio? Najlepiej czerwone![]()
Jeżeli to ma być zadbana Miata to ja chętnie... ky też kiedyś chorował... a może mu nawet do dziś zostało ;)
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
Tiaaa..., a mój małżonek choruje na BMW 850. Czy powinnam czuć się zaniepokojona Droga Redakcjo? 

Człowiek do kresu życia powinien się dotoczyć z kieliszkiem Chardonnay w jednej ręce,
Rozmów jeszcze na kropce na temat przewag napedu subarowego było pewnie pierdylion. Jestem wielkim zwolennikiem tego napędu ale prosta jego apoteoza mnie lekko męczy. Nieliczni wskazywali na tendencję wśród miłośników Subaru na lekceważenie innych rozwiązań i z góry wrzucanie ich do worka z napisem "dziadostwo". Gdzieś jednak testujący rózne inne rozwiązania ze zdziwieniem pisywali, że to jednak daje radę, no może nie jak Subaru ale daje. Może to rzeczywiście rozwiązanie jedynie słuszne a może li tylko słuszniejsze. W sumie nie kazdy upala na szutrach czy też każdy odcinek szosy bez wzgledu na warunki traktuje jak os. Przez ostatnie półtora roku przetestowałem bardzo dużo aut 4x4 - większośc naprawdę daje radę, chyba nawet każdym da sie dojechać dalej niż do marketu, mokra nawiezchnia ich nie przeraża, ze śniegu sie wykopują a i na śliskim tez jadą powyżej oczekiwań.
A kabriolet sportowy tylko czarny - bo czrne wyszczula
PS. Co do tego BMW 850- czuj sie zaniepokojona jeśli choruje na takie auto w kolorze czerwonym, jeśli w innym to wszystko w porzadku.
A kabriolet sportowy tylko czarny - bo czrne wyszczula

PS. Co do tego BMW 850- czuj sie zaniepokojona jeśli choruje na takie auto w kolorze czerwonym, jeśli w innym to wszystko w porzadku.