Makowy pręgierz / Hejt Line - tutaj szydzimy z Apple
Re: Makowy pręgierz / Hejt Line - tutaj szydzimy z Apple
ech... w sumie to podobna akcja, jak w nowym GT-R... ograniczenie prędkości dezaktywuje się autmoatycznie, jak nadajnik GPS wykryje, czy wjechałeś właśnie na tor wyścigowy...
to jest ciekawe:
http://myapple.pl/content/1659-apple-mo ... esnie.html
to jest ciekawe:
http://myapple.pl/content/1659-apple-mo ... esnie.html
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
Przesadzasz z tym wielkim bratem. Po prostu Jobs wytwarza sobie nowe źródło dochodów: legalne bootlegi ;)))
r.
r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Ja bym proponował Jobsowi, żeby wprowadził taką funkcjonalność, że jeśli nie zapłaciłeś abonamentu RTV to nie możesz dzwonić ze SWOJEGO telefonu. A z narodowymi nadawcami niech się ugada tak, że abonament będzie się płacić przez zakup widgetu
w iTunes 

Zapewniam Cię, że jeśli TVP pójdzie w ręce jabłkowitych, to tak się stanie ;>
r.
r.
Apple wypuściło ostatnią aktualizację systemu (10.6.8) przed wydaniem "Liona". Patrząc na listę zgłaszanych problemów chyba się nie przyłożyli. Niektóre rozwalają na łopatki... jak zmniejszyć jasność ekranu?
Ale przecież Apple tworzy najlepsiejsze rzeczy i pewnie wie lepiej, jak ma być - nawet, gdy monitor świeci jak latarka.
Wdałem się kiedyś w dyskusję na "." o wyższości Apple nad wszystkim, co nie wyszło spod drobnych rączek ich chińskich podwykonawców, teraz nie zaryzykuję postowania tam.
Ale przecież Apple tworzy najlepsiejsze rzeczy i pewnie wie lepiej, jak ma być - nawet, gdy monitor świeci jak latarka.

Wdałem się kiedyś w dyskusję na "." o wyższości Apple nad wszystkim, co nie wyszło spod drobnych rączek ich chińskich podwykonawców, teraz nie zaryzykuję postowania tam.
Przecie wiadomo, że jest jedyna słuszna, najergonomiczniejsza jasność ekranu!
r.
r.
o, to dobrze, że nie akutalizowałem
ech ta mafia...

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
No jak to jak? Guzikiem.citan pisze: jak zmniejszyć jasność ekranu?

Death ain't nothin' but a heartbeat away...
Mam pytanko.
Podłączam sobie kabel HDMI poprzez przejściówkę japko do TV.
Można sobie oglądać to samo, co na ekranie kompa, w TV. Minus jeden, że muzyczkę słychać tylko z kompa; brak fonii w TV.
Chciałbym sobie posłuchać stacji radiowych poprzez kino domowe. Jaki kabel jest potrzebny, przejściówka, etc.
Drogie bravo, co robić
Podłączam sobie kabel HDMI poprzez przejściówkę japko do TV.
Można sobie oglądać to samo, co na ekranie kompa, w TV. Minus jeden, że muzyczkę słychać tylko z kompa; brak fonii w TV.
Chciałbym sobie posłuchać stacji radiowych poprzez kino domowe. Jaki kabel jest potrzebny, przejściówka, etc.
Drogie bravo, co robić
Dolce far niente 

z tego co wiem, to w starszych macach mini displayport obsługiwał tylko wideo. W Twoim powinien obsługiwać już też audio. Jeśli tak, to nie możesz podłączać go do TV, tylko do amplitunera, a w amplitunerze ustawiasz sobie, że z danego wejścia hdmi ma pobierać obraz oraz dźwięk, lub tylko dźwięk w miarę potrzeb. Jeśli chcesz tylko i wyłącznie dźwięk, to nie ma nic prostszego - podłączasz kabel, który z jednej strony ma minijacka, a z drugiej strony dowolną wtyczkę w zależności od tego, co obsługuje Twój amplituner.. Najczęściej są to cinche. I po problemie... Czyli robisz dokładnie tak, jakbyś podłączał słuchawki, albo zewnętrzne głośniki komputerowe... as simple as that
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
FUX pisze: Podłączam sobie kabel HDMI poprzez przejściówkę japko do TV.
Mam to samo ze zwykłym lapkiem nie-macowym. Też chętnie się dowiem czemu tak jest
ale masz brak fonii w TV czy w kinie domowym?
Konto usunięte, napij się Ouzo lub Yeni Raki z lodem; weekend się zaczął i tak się nie dowiesz... 

Dolce far niente 

- Chloru
- 6 gwiazdek
- Ostrzeżenia: 1
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 244 razy
- Polubione posty: 524 razy
Konto usunięte, trzeba powiedzieć komputerowi, że domyślne urządzenie audio to HDMI Output. U mnie to sie nazywa ATI HDMI Output. Jak kiedyś wpadniesz w odwiedziny
to Ci pokażę 

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Re:
Wiesz jak jest, jak przychodzisz do domu, to na pewno nie czytasz Kodeksu Cywilnego dla rozrywkiSo What! pisze:Konto usunięte, jak widzę, nie radzi sobie z komputerami

Mnie się po prostu nie chce. Chlorowi też przejdzie, jak zacznie codziennie podłogi myć i uważać, żeby opuścić deskę

- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Konto usunięte, ja po prostu podłączyłem laptopa do amplitunera i przestawiłem co trzeba Było to dla mnie tak samo naturalne jak opuszczanie deski. Trochę mi przykro, że takie proste rzeczy wymagająa u Ciebie wyrabiania nawyków 

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
na 90% jest tak jak napisał Chloru. Komputerowi trzeba powiedzieć, którędy ma audio puścić. Nie wiem jak Applowi. TV też je przecież dźwięk.
Amplituner zwykle sam wybierze najlepszy sygnał dla urządzenia. A jeżeli nie to niektóre pozwalają dowolnie to konfigurować.
A najlepiej dobrać jakiś media playerek, który potrafi także odtwarzać radio internetowe i mieć spokój z noszeniem laptoków, płyt CD czy DVD.
Amplituner zwykle sam wybierze najlepszy sygnał dla urządzenia. A jeżeli nie to niektóre pozwalają dowolnie to konfigurować.
A najlepiej dobrać jakiś media playerek, który potrafi także odtwarzać radio internetowe i mieć spokój z noszeniem laptoków, płyt CD czy DVD.
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
Chloru, ekhm. Ale plejaka to se nie podłączyłeś już dobrze leniu. 

- Chloru
- 6 gwiazdek
Alan, Alan, Alan!, podlaczylem dobrze, tylko ustawilem źle