HardkoreczkiemeMTi pisze: możesz być naszym hardkorkiem
Piękny dzień dziś mamy
- Gump
- 5 gwiazdek
- Auto: Spec + Legacy i wszystko cacy
- Polubił: 29 razy
- Polubione posty: 85 razy
Re: Piękny dzień dziś mamy
Fido, od Cisnej kije ratują życie bo nogi już bolą niemiłosiernie szczególnie na zbiegachKonto usunięte pisze:
Czemu kijki? Mimo, że to bieg i że ważą swoje, to ratują życie?
Jak poszło Arti,może przyjedziesz na jesień na Velo Carpathica do mnieArti pisze: Gump, szacun. Duży hardkor tyle godzin męki.Moje 6,5h wczorajszego maratonu szosowego w Górach Sowich wypada blado na tym tle
Dzięki wszystkim za te miłe słowa, nogi mnie znacznie mniej bolą jak sobie poczytałem wasze posty
Legio Patria Nostra
"Jeżeli myślisz, że jesteś mężczyzną, boś spłodził syna, posadził drzewo i wybudował dom, to jesteś w błędzie. Spróbuj przebiec
Rzeźnika "
"Jeżeli myślisz, że jesteś mężczyzną, boś spłodził syna, posadził drzewo i wybudował dom, to jesteś w błędzie. Spróbuj przebiec
Rzeźnika "
Gump pisze: nogi mnie znacznie mniej bolą jak sobie poczytałem wasze posty
o,kolejny dowód że wszystko zalezy do głowy
gratuluję wytrwałości Gumpie
ASO zgodnie z obietnicą zatelefonowało że sprowadziło niemieckie łozysko , następnie bezproblemowo je wymieniło w sobote i na moją wyraźna prośbe nie umyło samochodu, fajnie mieć auto na gwarancji
- Arti
- 6 gwiazdek
- Auto: GT Rally Car & STI GH
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Przejechałem.Gump pisze: Jak poszło Arti,może przyjedziesz na jesień na Velo Carpathica do mnie
Chętnie bym przyjechał do Ciebie na zawody ale będę musiał sobie sprawić jakąś szosówkę, bo na MTB ciężko wytrzymać tyle godzin w niewygodnej pozycji.

a od kiedy na szosówce jest wygodnie? 
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
- Arti
- 6 gwiazdek
- Auto: GT Rally Car & STI GH
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Spróbuj sobie utrzymać aerodynamiczną pozycję na górskim i na szosowym to będziesz wiedział co jest wygodniejsze.eMTi pisze:a od kiedy na szosówce jest wygodnie?

w takim założeniu to jasne, czepiłem się tej "wygody", bo z wygodą to wiele wspólnego nie ma.. Wygodnie, to jest na holenderskim rowerze
Ale w Twoim porównaniu fakt, można by to nazwać wygodą 
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
Idąc dalej tym tokiem rozumowania, to wygodnie jest tylko w fotelu przed TV.eMTi pisze:bo z wygodą to wiele wspólnego nie ma..
czarne jest piękne...
eMTi, szosówka jest super wygodna, ja na innym rowerze się jakoś dziwnie czuję.
chyba przed kompemvibowit pisze: to wygodnie jest tylko w fotelu przed TV.
No.. Koniecznie musisz mieć ramę w kwiatki i jeździć w długiej sukience. Poza tym nie ważne jak się na nim jeździ, ważne, że jest "trendy" (czy jak to tam się teraz określa).eMTi pisze:Ale przyznam, że dopiero ostatnio jak po raz pierwszy wsiadłem na rower "holenderski", to byłem w szoku, jak wygodnie można siedzieć na rowerzeA różne różniaste już testowałem..
Ty młody jesteś to nie wiesz pewnie, że kiedyś to się nie nazywało "rower holenderski", a po prostu ukraina.
czarne jest piękne...
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Przez grzeczność nie dopisałeś, że wtedy to można i bez siodełka...?vibowit pisze: musisz mieć ramę w kwiatki i jeździć w długiej sukience.
Nie no właśnie ważne. Mnie tam mało interesuje co jest trendy (swoją drogą Ukraina też teraz jest kultowym sprzętem), ale odkąd somsiad dał mi się bryknąć na swoim holendrze, zmieniłem pogląd. Po prostu krążownik.vibowit pisze:nie ważne jak się na nim jeździ, ważne, że jest "trendy"
fitter happier more productive
zgadzam się w 100% z srnk, zwisa mi to, czy coś jest trendy, a akurat rower nie był mój i ja sobie takiego nie kupiłem. Ja miałem zawsze bardziej offroadowe odchyły i zawsze było raczej napinanie w terenie, górki nie górki, a potem bardziej ekstremalna odmiana, jaką jest cyklotrial. Dlatego też nie zdawałem sobie sprawy, jak wygodnie można jeździć.. A co do ukrainy, to i fakt, że trochę to podobny typ (nie jestem aż tak młody
), ale akurat dosiadałem rower wyprodukowany 30 lat temu w Holandii 
- Gump
- 5 gwiazdek
Na trasie Rzeźnika w Cisnej dobieg do przepaku i punktu kontrolnego jeszcze czołówka 
Legio Patria Nostra
Rzeźnika "
Rzeźnika "
na tryskających szczęściem to nie wyglądacie 
:DeMTi pisze:na tryskających szczęściem to nie wyglądacie
Ten pierwszy z lewej to jeszcze z plecaczkiem biegnie, pewnie zakupy po drodze będzie robił
A właśnie jak to jest z prowiantem na tak trudnej trasie?? Są jakieś punkty z wodą czy może wariant ekstremalny: jak pada deszcz to coś na język złapać można ;) Bo szamka to pewnie jakieś batoniki w kieszonce
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"
czyli jednak bez siodełkaeMTi pisze: a potem bardziej ekstremalna odmiana, jaką jest cyklotrial
- Gump
- 5 gwiazdek
Prowiant jest na punktach kontrolnych jest również woda,izotonik większość miała plecaczki ale to jest moim zdaniem niepotrzebne.
Legio Patria Nostra
Rzeźnika "
Rzeźnika "
gdzieś trzeba trzymać rolki albo deskorolkę gdy biegnie się po kamyczkach bo asfalt się skończyłGump pisze:większość miała plecaczki ale to jest moim zdaniem niepotrzebne.
A w sumie to masz rację, bo jednak łatwiej sięgnąć po picie/batonik podane przez wolontariusza, niż w biegu szamotać się z zamkiem w plecaczku, który dynda na plecach
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"
Tak jak w tym dowcipie, gdzie ksiądz wiózł siostrę zakonna na rowerze. Siostra mówi do księdza, że ta rama strasznie twarda a ksiądz do niej, ze ten rower nie ma ramyWiS pisze:Przez grzeczność nie dopisałeś, że wtedy to można i bez siodełka...?vibowit pisze: musisz mieć ramę w kwiatki i jeździć w długiej sukience.
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy