BOKS

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
ODPOWIEDZ
barton
6 gwiazdek
Polubił: 0
Polubione posty: 2 razy

Re: BOKS

Post 20 mar 2011, o 00:19

Walka Kliczki z Kubańczykiem, hmmm nawet jeszcze nie usiadłem jak już było po.... Bokser z Kuby chyba jaką kontuzję złapał :-|

edit: pewnie padł po tym ciosie Kliczki w okolice skroni (takie liźnięcie), gdyby kolano mu się posypało to pewnie przynajmniej by kuśtykał albo był ciągnięty do sali przez swój team...

"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Post 20 mar 2011, o 00:22

Szybciutko poszło, żałuję ze nie odstawiłem u buka bo przewidywałem koniec w trzech pierwszych rundach :x
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

Jacky X
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Auto: STi MY06 SPEC D
Polubione posty: 0

Post 20 mar 2011, o 12:46

Wydawało się,że utytułowany bokser amatorski nie może być miękasem. Pojedynek rozpoczął dobrze. Nie mam pojęcia co się stało. Ciosu nie dostał. Nie wyglądało żeby bardzo cierpiał na ból nogi. Najbardziej prawdopodobne jakby mu psycha siadła i się poddał.
W żyłach benzyna,zamiast serca TURBINA.

barton
6 gwiazdek
Polubione posty: 2 razy

Post 20 mar 2011, o 14:43

Jacky X pisze:Wydawało się,że utytułowany bokser amatorski nie może być miękasem. Pojedynek rozpoczął dobrze. Nie mam pojęcia co się stało. Ciosu nie dostał. Nie wyglądało żeby bardzo cierpiał na ból nogi.
Oglądałem wczoraj walki z KSW 15. Jeden z pojedynków był między: Janem Błachowiczem i Thierrym Sokoudjou... Polak dostał kilka bardzo mocnych kopów w nogę i nie mógł na niej stać... Gościa znosili z ringu na noszach, facet wył z bólu... Więc gdyby Kubańczyk miał podobną dolegliwość to nie poszedłby z ringu do salki tak swobodnie jak widzieliśmy to wczoraj w relacji... Może, ktoś dużo kasy postawił na taki wynik u buka.... :roll:
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 30 kwie 2011, o 03:42

Za tydzień niezła walka słodkiego Shana Mosleya z Manny Pacquiao :-d
Mistrzunio szybki jak diabli :

Link: http://www.youtube.com/watch?v=KwMOv0Yy ... r_embedded

I w końcu David Haye z Kliczką 2.07. :thumb:

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka

Post 30 kwie 2011, o 09:48

Manny`ego trzeba obejrzeć (pytanie tylko gdzie :evil: ) ,a Haye chyba przestanie być mistrzem ;-)
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 1 lip 2011, o 23:06

Jutro Władimir Kliczko-David Haye :thumb: Ciekawe ile wytrzyma pyskaty anglik :giggle: Wagowo różnica spora Kliczko cięższy prawie o 14 kilo.

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 1 lip 2011, o 23:08

no też czekam ;-) może być ciekawie

gdzie będzie można zobaczyć :?: :?:
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 1 lip 2011, o 23:18

Tvp1 22:45 się zaczyna

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 2 lip 2011, o 07:44

no i spoko :thumb:

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 2 lip 2011, o 22:32

My tu na przykład z Panem Kruszynem uruchomiliśmy most napowietrzny, znaczy łączność mamy, i na boksik czekamy :-)

Gwido
Brak podpisu.

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 3 lip 2011, o 00:24

No i pięknie.
Marcin wygrał !!!

Reszta to shadow & dust !

Pozdrawiam
Grezgorz
Brak podpisu.

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 3 lip 2011, o 00:25

Reklamy w Polskiej TV zabrały całe widowisko :x , nie było przez to atmosfery , ciągła tylko przerwa reklamowa . Z chęcią chcieliśmy zobaczyć co robią panowie w narożnikach , nie musi być papka dla mózgu :x :x
Co do walki , to ... jakiś taki niedosyt mam, każdy się spodziewał nokautu i ja też. Może być :razz:

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 3 lip 2011, o 00:25

To samo bedzie z Adamkiem :wall:

gruby
5 gwiazdek
Auto: klekotnik

Post 3 lip 2011, o 00:38

Wlodzimierz 'Maske' Kliczko.

g.

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 3 lip 2011, o 10:49

Kliczko mnie zaskoczył na minus ,do 6 rundy był sztywny jak swego czasu Andrzej G. ;-) Haye walczył naprawdę fajnie choć asekuracyjnie co nie dziwi. Ale czy wygrał Kilczko to do końca przekonany nie jestem. Murzynkowi brakło "pary" pod koniec ale Władek też nie był jakiś strasznie świeży i bił powietrze jak zły.
Dla mnie walka na remis i ponowne starcie :razz:

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 3 lip 2011, o 16:39

burat pisze: Haye walczył naprawdę fajnie

Ale co było fajnego w tym co robił? Pajacował i miał bardzo dobre uniki. Ofensywnie nie miał najmniejszego pomysłu na Kliczkę. Kliczko był sztywny, ale to on napierał i on zadawał większość ciosów.

Dla mnie walka była słaba i subiektywnie żaden nie zasłużył na te pasy. Ale obiektywnie Kliczko zadał więcej ciosów, więc wygrał.

Adamek podobnie jak Haye nie znajdzie drogi przebicia przez te długie ręce Kliczki (drugi Kliczko jest jeszcze wyższy). Niestety, słabo to widzę.

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 3 lip 2011, o 16:55

Konto usunięte, Kliczko młócił powietrze jak zły i nie miał konceptu na Haye`a żadnego , Przed walką byłem za Ukraińcem ale w trakcie samej walki wyglądał po prostu słabo już chyba Wałujew by się lepiej ruszał :razz:
A co do naszego Barwnego inaczej przyjaciela ,to może i pajacował ale robił to na prawdę fajnie ,balans ciała miał niesamowity i refleks pozwalał mu na walkę czasami bez gardy ,to pokazuje jak słaby był Kliczko.
Konto usunięte pisze: subiektywnie żaden nie zasłużył na te pasy
i na wygraną w tym pojedynku tu pełna zgoda.

i coś co trochę wyjaśnia czemu Haye nie uderzał :arrow: http://sport.wp.pl/kat,1878,title,Haye- ... caid=1c988 ale znam takich co wygrywali swoje walki ze złamanym nosem i się nie poddali ;-)

I żeby uciąć spekulacje nie jestem fanem Haye`a liczyłem na to ,że Władek go pięknie uciszy ,a ten stał jak słup soli :-/ I choć walka była fajna to jednak nie na to liczyłem :cofee:

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 3 lip 2011, o 17:04

Niema w tej chwili wagi ciężkiej i tyle ....jedyne co można doadać to że zgadzam się z grubym,
gruby pisze: Wlodzimierz 'Maske' Kliczko.
:x :x :x

esilon
6 gwiazdek
Auto: mat
Polubił: 1 raz
Polubione posty: 4 razy

Post 3 lip 2011, o 17:46

było takie ciekawe, że zasnąłem tuz przed ogłoszeniem kto wygrał
dwóch panów badających sie przez 12 rund, za chęci i jako taką "ikrę" to Hayemaker powinien dostac premie bo Klitschko to dolary liczy chyba nawet w czasie walki, fuj

potzrebny jest jaki wariat ala Tyson bo inaczej to nuuuuda,

albo Endrju wróc :-)

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: szkoda

Post 4 lip 2011, o 10:53

Ja nie kumam o co wam chodzi? O fajerwerki? Te to na mma są. :mrgreen:

W boksie nie przyznaje się zwycięstw za wrażenie artystyczne, a za ilość ciosów, które doszły celu. Walka nie była efektowna, ale Kliczko zrobił to co do niego należało. Ma lepsze warunki fizyczne, więc je wykorzystał. Kontrolował całą walkę i zadał więcej ciosów. Co więcej. Nie można powiedzieć , że unikał walki, bo to on cały czas szedł do przodu.

A realizacja to już inna para kaloszy. :wall:
W nawiązaniu do tej realizacji. TVP Sport o 3 nad ranem podczas przerwy w meczu CopaAmerica nadaje reklamę kremu do golenia nóg Veet. Jak wiadomo grupa docelowa tego kremu zwykle siedzi do rana przed TV, by oglądać mecze futbolowe drużyn z drugiego końca świata. :-d
czarne jest piękne...

esilon
6 gwiazdek

Post 4 lip 2011, o 11:05

vibek, jeżeli w boksie zawodowym chodzi o tylko o nudne ale lepsze punktowanie to niech sie punktuja w salach treningowych a wyniki podaja na fejsbuku :razz:

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: szkoda

Post 4 lip 2011, o 11:11

esilon, a o co ma chodzić? O zabicie przeciwnika?
Pewnie, że zamiast męczyć się przez 12 rund, lepiej skończyć to w 2. Zresztą to widać po statystykach Kliczki i Haye. Tyle, że nie zawsze się da.

btw. Jako, że od dawna uważam, że boks zawodowy jest nudny, a na dodatek duża część walk ustawiana zwykle go nie oglądam. :whistle:
czarne jest piękne...

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 4 lip 2011, o 11:27

vibowit pisze: od dawna uważam, że boks zawodowy jest nudny,
e nie zawsze zależy od zawodników ;-)

Link: http://www.youtube.com/watch?v=hDIsoDIo ... re=related

esilon
6 gwiazdek

Post 4 lip 2011, o 11:34

vibowit pisze: a o co ma chodzić? O zabicie przeciwnika?

no cos Ty, przeciez wiesz że nie :razz:

chodzi o walkę,emocje, może własnie trzeba wprowadzic punkty za styl :-)

jeżeli to ma wyglądac tak jak ostatnia to powinien byc remiś i wtedy połowa gaży, musi im bardziej opłacac sie otwarty pojedynek stoczyć, w końcy za cos ten abonament płacimy , nie ? :mrgreen:

ODPOWIEDZ