Piękny dzień dziś mamy
- marcellus
- 1 gwiazdka
- Auto: Legacy Celebration
- Polubił: 0
- Polubione posty: 1 raz
Re: Piękny dzień dziś mamy
zofija, 16-18 wrzesnia CorollaClub robi X zlot na tym torze... ja niestety w tym czasie sie zenie; tak wiem, zwariowalem; wiec Rolka grzecznie poczeka na upalanie do nastepnego zlotu
-all depends on how many corners I have to take in that 1/4
- marcellus
- 1 gwiazdka
ale będąc w temacie... to był dobry dzień... moja przyszła żona obroniła pracę magisterską, jak przeżyjemy do września i się chajtniemy to spełnią się jej wszystkie postanowienia noworoczne 
marcellus, gratulacje dla Ciebie i przyszłej małżonki.
I dzięki za info, pewnie się pojawimy na zlocie.
I dzięki za info, pewnie się pojawimy na zlocie.
Czarownica prawdę Ci powie :D
zofija, gratki!!
Widzę, że po mnie i Artim to już druga forumowa próba podbijania amatorskich zawodów
Co do wyścigu zbrojeń, to tak jest na wszelakich rallysprintach czy superoesach.. Co innego na KJSach.. tam wszyscy mają zdecydowanie mniejszy budżet i przyjeżdżają normalniejszymi furami.. Na rallysprincie 4T normalny jest widok koców grzewczych itp..
Jaka była trasa? szybka? Bo z typowymi kajtkami jest jednak taki, że to mega namotane próby, wszystkie jechane na I/II i poszaleć za bardzo nie ma jak
Gratki raz jeszcze i czekamy na następne!!
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
- Grzesiek_67
- 6 gwiazdek
- Polubione posty: 0
zofija,
dobry opis, atmosfera i adrenalina wyczuta niemalże nosem
Gratuluję Czarownico
Pozdrawiam
Grzegorz
dobry opis, atmosfera i adrenalina wyczuta niemalże nosem
Gratuluję Czarownico
Pozdrawiam
Grzegorz
Brak podpisu.
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński
- Polubił: 86 razy
- Polubione posty: 443 razy
eMTi pisze: Jaka była trasa? szybka? Bo z typowymi kajtkami jest jednak taki, że to mega namotane próby, wszystkie jechane na I/II i poszaleć za bardzo nie ma jak![]()
Prawie żadnej pachołkolandii.
Próby wykorzystywały w większości naturalne zakręty na torze, poza tym 3 lub 4 szykany (w zależności od trasy, były 2 różne) i tylko jeden nawrót na placu za oponami.
Próba jest na tyle „drogowa”, że na następny raz zrezygnujemy z uproszczonego opisu trasy (np. lewy nawrót, lewy 90, lewy szybki) i zrobimy go w systemie od 1 do 6, jak arkana sztuki każą.
W najszybszej partii jechaliśmy na dobrze odkręconej trójce. Subarki i Eveliny mialy tam pewnie ponad 150.
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Jak dla mnie, to akurat byłaby zaleta - jakoś lubię pływać po morzu kutrami (chociaż szczerze mówiąc, od rybackich wolę te rakietoweesilon pisze: 3h płynięcia w jedną stronę to jedyny minus wyprawy
Moczenie kija natomiast, niekoniecznie. A ryby - tylko oprawione i na talerzu. Najchętniej jako filety
Niemniej, tak czy owak, szczerze zazdraszczamy - w związku z róznymi przypadłościami, my się nad morze wyrwiemy dopiero we wrześniu
Przywieź trochę jodu i szumu fal...
O, kochany... żebyś Ty wiedział, jakie rzeczy ja w Górach Świętokrzyskich widywałem... Morze to przy tym mały pikuś - trzeba tylko wiedzieć, gdzie pić, co i z kimeMTi pisze: widziałeś kiedyś w Górach Świętokrzyskich morze?
Było trochę poczarowaćzofija pisze: Za wolno, żeby wyrwać pudło,
Ale i tak - GRATULACJE dla załogi
zofija, też się dołączam do gratulacji i trzymania kciuków za każdym następnym razem.
a z tym wyścigiem zbrojeń, to jest chyba powszechny problem. na ostatniej imprezie stwierdziliśmy ze sztormym, że się spóźniliśmy o jakieś 5 lat z ofrołdowaniem. właśnie z powodu zaniku czysto amatorskich imprez, co jest bezpośrednio związane z wyścigiem zbrojeń. goście wywalają zmoty, co czołg zawstydzą w terenie i chcą imprez, gdzie ten sprzęt może się wykazać.
na dodatek jest jeszcze jeden problem. nie wiem, jak w "waszych" rajdach, ale my już osobiście przekonaliśmy się, że wypasiony sprzęt wcale nie idzie w parze z umiejętnościami ani - co gorsza - z myśleniem.
ale to temat do ponarzekania przy piwie.
pierwszy start zaliczony, adrenalinka zaliczona, Ko cała i zdrowa...
to kiedy następny raz?

a z tym wyścigiem zbrojeń, to jest chyba powszechny problem. na ostatniej imprezie stwierdziliśmy ze sztormym, że się spóźniliśmy o jakieś 5 lat z ofrołdowaniem. właśnie z powodu zaniku czysto amatorskich imprez, co jest bezpośrednio związane z wyścigiem zbrojeń. goście wywalają zmoty, co czołg zawstydzą w terenie i chcą imprez, gdzie ten sprzęt może się wykazać.
na dodatek jest jeszcze jeden problem. nie wiem, jak w "waszych" rajdach, ale my już osobiście przekonaliśmy się, że wypasiony sprzęt wcale nie idzie w parze z umiejętnościami ani - co gorsza - z myśleniem.
ale to temat do ponarzekania przy piwie.
pierwszy start zaliczony, adrenalinka zaliczona, Ko cała i zdrowa...
to kiedy następny raz?
ja się ciebie dziwie. ja rozumiem, że początkujący, ale jednak wędkarz. ubarwiacz, znaczy.esilon pisze:początkujący wędkarze złowili tylko tyle
dlatego brak trzymetrowego rekina na tym zdjęciu uważam za przesadną skromność.
ale i tak gratulacje. wygląda na to, że obiad dla rodziny upolowałeś. w dzisiejszych czasach... ho ho
no to widac że bardzo bardzo początkującydamaz pisze: ja rozumiem, że początkujący, ale jednak wędkarz. ubarwiacz, znaczy.
obiad faktycznie upolowałem ale nie miałem jeszcze wystarczająco śmiałości aby mu obcinać łeb i patroszyć, to będzie nastepnym razem
oj bywa tak bywa...damaz pisze: wypasiony sprzęt wcale nie idzie w parze z umiejętnościami ani - co gorsza - z myśleniem.
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
w sumie to problem dotyczący wszystkich dyscyplin, gdzie sprzęt ma decydujące albo duże znaczenie jeśli chodzi o wynik końcowy, zwłaszcza jeśli są to amatorskie wyścigi/rajdy o "złote kalesony"eMTi pisze:oj bywa tak bywa...damaz pisze: wypasiony sprzęt wcale nie idzie w parze z umiejętnościami ani - co gorsza - z myśleniem.
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"
- marcellus
- 1 gwiazdka
to byl dobry dzien... powiem nawet ze calkiem niezly... a bylby rewelacyjny gdybym zabral ze soba kondycje... a tak niestety... 30 km tak z marszu to nie byle co... Gumpa nie przebije to wiem... z tego co czytam to juz nawet nie wariactwo... ale do rzeczy... jakieś 30 km wokol jeziora dadaj z przerwa na malego zimnego browarka... podobno juz mozna na rowerze
cos tam jeszcze... podobno nielegalnego i powrot do domu...
tak jutro tez na rowerek chyba pojde...
tak jutro tez na rowerek chyba pojde...
- Gump
- 5 gwiazdek
- Auto: Spec + Legacy i wszystko cacy
- Polubił: 29 razy
- Polubione posty: 85 razy
Tak trzymaj marcellus,forma przyjdzie sama ani się obejrzyszmarcellus pisze:
tak jutro tez na rowerek chyba pojde
Legio Patria Nostra
"Jeżeli myślisz, że jesteś mężczyzną, boś spłodził syna, posadził drzewo i wybudował dom, to jesteś w błędzie. Spróbuj przebiec
Rzeźnika "
"Jeżeli myślisz, że jesteś mężczyzną, boś spłodził syna, posadził drzewo i wybudował dom, to jesteś w błędzie. Spróbuj przebiec
Rzeźnika "
- marcellus
- 1 gwiazdka
siii... a dzisiaj nawet nogi nie bola wiec mysle ze bedzie dobrze...
Dziś udało mi się mi się wrócić z kilkudniowego wypadu nad morze
esilon, Widziałem te reklamy z wycieczką na dorsza i od razu myślałem o twoich wojażach choć sam raczej nie bardzo
Wypad krótki ale mega fajny poza drogą

esilon, Widziałem te reklamy z wycieczką na dorsza i od razu myślałem o twoich wojażach choć sam raczej nie bardzo
Wypad krótki ale mega fajny poza drogą
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 
- Arti
- 6 gwiazdek
- Auto: GT Rally Car & STI GH
Od dzisiaj mgr inż.
Do obrony nie byłem dobrze przygotowany, bo dowiedziałem się o niej w piątek a w weekend i tak nie mogłem zrobić nic. Udało się wylosować dwa najlepiej chyba przeze mnie znane pytania i odpowiedziałem śpiewająco. Wg promotora nawet ''powaliłem komisje na kolana".
Do obrony nie byłem dobrze przygotowany, bo dowiedziałem się o niej w piątek a w weekend i tak nie mogłem zrobić nic. Udało się wylosować dwa najlepiej chyba przeze mnie znane pytania i odpowiedziałem śpiewająco. Wg promotora nawet ''powaliłem komisje na kolana".

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
Arti, gratulacje, teraz czas oblewania

Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
- Grzesiek_67
- 6 gwiazdek
Arti pisze: Od dzisiaj mgr inż.
O żesz Ty w mordę, gratuluję Brachu. Nie zawodzisz
Pozdrawiam
Grzegorz
Brak podpisu.
Arti, wielkie gratki

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają"