WRX czy STI ???? Potrzebuję wsparcia... informacji ;-)
Re: WRX czy STI ???? Potrzebuję wsparcia... informacji ;-)
Mnie by troche martwil fakt, ze tloki juz zalozone na drugi nadwymiar - bo jak sie znow cylindry zowalizuja za czas jakis albo cos, to trzeba juz bedzie chyba szukac nowego bloku albo tulejowac - prosze mnie wyprowadzic z bledu, jesli sie myle - ale za kolejne powiedzmy kilkadziesiat-sto tysiecy kilometrow pewnie bedzie taka potrzeba.
Jacek "AMI" Rudowski
Natomiast nie panikowalbym z tymi kaluzami i stozkami przesadnie. No chyba, ze wybieramy sie na brodzenie po same szyby w kaluzach :)
Jacek "AMI" Rudowski
ja ostatnio tak miałem, jak było urwanie chmury we wro i przejeżdżałem pod wiaduktem
no może nie po szyby, ale praktycznie na wysokości dołu przedniego zderzaka
A z tym drugim nadwymiarem to fakt, też się zdziwiłem, że tak zdecydowali, trochę wg mnie bez sensu... ile tej dodatkowej pojemności dostali?

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
Dokładnie, jak AMI napisał. Bez sensu...
Dolce far niente 

Na dodatkowa pojemnosc to sie strokera lepiej robi, moim skromnym zdaniem, bo moze i cos tam pojemnosci sie doda samym nadwymiarem- trzebaby policzyc, ale zawsze latwiej ujac niz dodac, lepiej zostawic sobie robienie nadwymiaru na czas, gdy naprawde potrzeba chyba raczej.
Jacek "AMI" Rudowski
yep, też tak uważam. Chyba, że silnik mimo małego przebiegu był potwornie, ekstremalnie skatowany do tego stopnia, że I nadwymiar by nie pomógl, ale to chyba byłby trup totalny... 

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
ROTFL, 80k pln za bug-eye'a, jak ktoś go kupi to osobiście pojadę mu pogratulować
.

411KM @ 575Nm
owoc666 pisze: ROTFL, 80k pln za bug-eye'a, jak ktoś go kupi to osobiście pojadę mu pogratulować.
Trudno się nie zgodzić

Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
pewnie jakby sprawa tyczyła się starego evo, to byś miał inne podejścieowoc666 pisze: 80k pln za bug-eye'a, jak ktoś go kupi to osobiście pojadę mu pogratulować

eMTi pisze: pewnie jakby sprawa tyczyła się starego evo, to byś miał inne podejście jarmaj ma sporo racji
No to zmieniaj, przecież teoretycznie auto lepsze od Twojego...
To tak, jakby ktoś EVO 7 wystawił za 100k pln

Nawet pomijając fakty - przez kogo było składane i strojone, to za 70k pln można kupić zakute STi 2006, fakt, bez szper - ale auto 5 lat młodsze.
http://subaru.pl/forum/viewtopic.php?f=15

411KM @ 575Nm
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
owoc666, Ty młody, ten staroć może dookoła Twojego jeździć jak chce. 

dlatego owoc przesiada się właśnie do masturbishi

taa.. jasne:

owoc666 pisze: Nawet pomijając fakty - przez kogo było składane i strojone, to za 70k pln można kupić zakute STi 2006, fakt, bez szper - ale auto 5 lat młodsze.
http://subaru.pl/forum/viewtopic.php?f=15
taa.. jasne:

Alan, Alan, Alan! pisze: owoc666, Ty młody, ten staroć może dookoła Twojego jeździć jak chce.
Jasne, z FMIC i Greenem to ma pewnie takiego laga, jak stąd do Melbourne

A i tak jestem gotowy się założyć o flaszkę, że szybszy nie jest

411KM @ 575Nm
W Bulandzie to ostatnio popularne.AMI pisze: Natomiast nie panikowalbym z tymi kaluzami i stozkami przesadnie. No chyba, ze wybieramy sie na brodzenie po same szyby w kaluzach :)
Mój typ (nie twierdzę, że koniecznie ten egzemplarz): http://moto.allegro.pl/porsche-boxster- ... 49047.html
Jak dla mnie nie ma porównania :)
r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Do czego?ky pisze: Jak dla mnie nie ma porównania :)
Do 400+ konnego STi?
No fakt, nie ma. Ten prosiak mógłby za nim z zapasowymi oponami na zmianę jeździć co najwyżej.
A nie, nie mógłby. Zapomniałem że to nawet bagażnika nie ma.

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
ja Cię przepraszam, obecnie to może intercooler wozić na przyczepce, a i tak Cię obskoczyowoc666 pisze: Jasne, z FMIC i Greenem to ma pewnie takiego laga, jak stąd do Melbourne .

Tęsknij za STi belzebubie jeden

Alan, Alan, Alan! pisze: ja Cię przepraszam, obecnie to może intercooler wozić na przyczepce, a i tak Cię obskoczy
Czepiasz się szczegółów ;)
Alan, Alan, Alan! pisze: Tęsknij za STi belzebubie jeden
W życiu!

411KM @ 575Nm
Tym prosiem można latać na codzień jak i na tor wyskoczyć, podczas gdy 400+konny Szuwarek na kuciźnie, z FMIC-em będzie upierdliwy w eksploatacji. A że urywa parę sekund na kółku czy kilometrze oesowym? Wygram coś w ten sposób, poza szacunem na kresce? :>jarmaj pisze: No fakt, nie ma. Ten prosiak mógłby za nim z zapasowymi oponami na zmianę jeździć co najwyżej.
A nie, nie mógłby. Zapomniałem że to nawet bagażnika nie ma.![]()
No i upalając tego prosiaka raczej nie ma potrzeby się zamartwiać, co klęknie. One po prostu to znoszą.
r.
Ale taki sam wstyd tym jeździć jak TT-ką
.

411KM @ 575Nm
Jeśli uważasz, że wstyd jeździć autem, które klepie podobną mocowo 911-kę, to wstydź się dalej, ja bym miał to w pytongu :) Ewentualnie dołóż trochę i weź Caymana :))owoc666 pisze: Ale taki sam wstyd tym jeździć jak TT-ką.
r.
ky pisze: Ewentualnie dołóż trochę i weź Caymana :))
Kolejne auto dla fryzjera, w rzędzie z SLK, TT, BMW Z3, itp.
Koniecznie cabrio, ofkors

411KM @ 575Nm
Cayman cabrio? Hmmm... Zapętliłeś się :)owoc666 pisze: Koniecznie cabrio, ofkors![]()
r.
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
heheheh. zwłaszcza na kresce ktoś się podnieca paroma urwanymi sekundami. Aleś przyfanzolił.ky pisze: Wygram coś w ten sposób, poza szacunem na kresce? :>
ta. niedawno ktoś podrzucił linkę do forum porsche.ky pisze: No i upalając tego prosiaka raczej nie ma potrzeby się zamartwiać, co klęknie. One po prostu to znoszą.

jeżeli akurat nie zabierasz laptopa ze sobąky pisze: Tym prosiem można latać na codzie

Widzę pewną niespójność u Ciebie