Pasek rozrządu
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Pasek rozrządu
Podpowiedzcie koledzy i koleżanki : na pasku rozrządu w moim OBK znalazłem napis "SUBARU" Czy oznacza to, że pasek ten pracuje od początku w tym silniku? Pytam bo czytałem gdzieś,że paski markowane nazwą producenta nie są dostępne jako części zamienne czy materiały eksploatacyjne. Prawda to czy fałsz ? 

Re: Pasek rozrządu
Koleś z działu części w serwisie subaru, pokazywał pasek zębaty z napisem "subaru" jako część z półki w magazynie i potwierdził że jest to Mitsuboshi.
Z drugiej strony w moim "od nowości" były założone paski V-belt Mitsuboshi od napędu osprzętu.
Przy okazji polecam zestaw pasek Mitsuboshi i rolki/napinacz Ruvilla. Ruville pakuje oryginały albo Koyo. Całość za ok 40% ceny w serwisie
Z drugiej strony w moim "od nowości" były założone paski V-belt Mitsuboshi od napędu osprzętu.
Przy okazji polecam zestaw pasek Mitsuboshi i rolki/napinacz Ruvilla. Ruville pakuje oryginały albo Koyo. Całość za ok 40% ceny w serwisie
Sowy nie są tymi za kogo się podają (Miasteczko Twin Peaks)
Pytałem bo wymieniłem wczoraj ów pasek. Szukając zamiennika nie znalazłem żadnego paska marki "Subaru" Jeśli więc moje domysły potwierdzałyby się to silnik przelatał 140 kkm a na pasku nie zrobiło to wrażenia 

Bo nie ma go w zamiennikach tylko w autoryzowanym serwisie.Artur pisze: Szukając zamiennika nie znalazłem żadnego paska marki "Subaru"
Ja wymieniłem przy 100kkm i stary pasek był w idealnym stanie oprócz jednej rzeczy, stracił sztywność na rzecz wiotkości.

Sowy nie są tymi za kogo się podają (Miasteczko Twin Peaks)
Takie rzeczy z wiekiem przychodza... :)gebolp pisze: (...) oprócz jednej rzeczy, stracił sztywność na rzecz wiotkości.