Czy chciałeś powiedzieć, że oddasz swoją pensję w całości w 3-letnim leasingu aby móc powozić nową Imprezą?burat pisze:tu na krezusa raczej nie trafiłeśFang pisze: o ile tylko masz $$
Katowice, sprawdzenie auta przed kupnem, ktory serwis ?
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Re: Katowice, sprawdzenie auta przed kupnem, ktory serwis ?
- Matiz
- 4 gwiazdki
- Auto: Impreza RX '00 A.K.A. KombiHorror
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Fang, Akurat ten olej na fajkach to jest pierdółka i typowa przypadłość, w aucie z 300 000 przebiegu jest też dużo innych rzeczy.
Z błedów jakie ja popełniłem malas, polecam Ci dobrze sie przejechać i sprawdzić stan skrzyni i wiskozy (po zagrzaniu czyli min z 30km),przy ciasnych nawrotach nie moze nic szarpać ani stukać. Chyba że faktycznie pojedziesz na lepszą stacje jak ww. 4turbo to mogą oni to sprawdzić.
Ja też przed kupnem byłem uzbrojony w rozne rady,a i tak kupiłem niespodzianki
Z błedów jakie ja popełniłem malas, polecam Ci dobrze sie przejechać i sprawdzić stan skrzyni i wiskozy (po zagrzaniu czyli min z 30km),przy ciasnych nawrotach nie moze nic szarpać ani stukać. Chyba że faktycznie pojedziesz na lepszą stacje jak ww. 4turbo to mogą oni to sprawdzić.
Ja też przed kupnem byłem uzbrojony w rozne rady,a i tak kupiłem niespodzianki

vicu,

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 
Matiz, nie ma sposobu na 100% sprawdzenie auta bez rozebrania go na części pierwsze...
vicu pisze:Czy chciałeś powiedzieć, że oddasz swoją pensję w całości w 3-letnim leasingu aby móc powozić nową Imprezą?burat pisze:tu na krezusa raczej nie trafiłeśFang pisze: o ile tylko masz $$
Tylko patrzeć jak burat walnie sobie prosiaka i kamienicę
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
- Grzesiek_67
- 6 gwiazdek
Kruszyn pisze: Tylko patrzeć jak burat walnie sobie prosiaka i kamienicę![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Taaa. I z wędką na dokładkę.
Brak podpisu.
nie no na to to już trzeba mieć co najmniej kuter 
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 
niestety nie bo fura jak na złość rozkraczyla sie w trakcie podróży do serwisu w celu sprawdzenia
.. nie wykluczone ze bede próbował zrobić drugie podejscie
malas, to takie szczescie w nieszczesciu! :) Uzbroj sie w cierpliwosc, w koncu do 3 razy sztuka... :D
Czyżby moto doktor stracił swoją magiczną moc?malas pisze:niestety nie bo fura jak na złość rozkraczyla sie w trakcie podróży do serwisu w celu sprawdzenia![]()
W drodze do serwisu wskazówka temperatury wody zaczela sie podnosic, i doszla do max skali zanim zdążyliśmy sie zatrzymac zeby wyłączyć silnik aby go nie zagotować .... po chwili postoju temperatura spadla, sprawdzilismy czy jest woda w zbiorniczku chłodnicy i była.. tyle ile trzeba, wiartaki tez sprawdzilismy czy sie uruchamjaja.. i były ok .. natomiast jakos tak dziwnie mokro bylo na płycie pod silnikiem .. oprócz tego wszystko było ok .. zadnych widocznych gołym okiem wycieków .. wiec ruszylismy dalej, bo do serwisu bardzo blisko ... po niecałym kilometrze znowu to samo, temperatura rosnie, wiec stajemy zeby ochłodzić .. natomiast patrzymy do zbiorniczka .. a tam dalej tyle samo wody, poziom pomiedzy min i max na skali.
Jedziemy dalej zatem .. i tak jeszcze raz musielismy sie zatrzymac. W serwisie mechanik stwierdzil ze chłodnica jest zimna, co znaczy, ze zapowietrzona .. potem sie okazało, że chłodnica ma wyciek :(
Pan sprzedajacy jednak bardzo wporządku się zachował oddając mi pieniądze za dojazd, co świadczyć może o tym, że to raczej wypadek losowy był.
Teraz boje sie o to, ze na bank uszczelki pod głowicami bedą niedługo do wymiany po takim incydencie, a moze nawet grubsza naprawa będzie potrzebna. Dowiedziałem się też dziś ile potencjalnie może to kosztować i troche zwątpiłem.
A tak ładnie chodził silniczek i skrzynia ładnie biegi zmieniała :(
pozdrawiam
Jedziemy dalej zatem .. i tak jeszcze raz musielismy sie zatrzymac. W serwisie mechanik stwierdzil ze chłodnica jest zimna, co znaczy, ze zapowietrzona .. potem sie okazało, że chłodnica ma wyciek :(
Pan sprzedajacy jednak bardzo wporządku się zachował oddając mi pieniądze za dojazd, co świadczyć może o tym, że to raczej wypadek losowy był.
Teraz boje sie o to, ze na bank uszczelki pod głowicami bedą niedługo do wymiany po takim incydencie, a moze nawet grubsza naprawa będzie potrzebna. Dowiedziałem się też dziś ile potencjalnie może to kosztować i troche zwątpiłem.
A tak ładnie chodził silniczek i skrzynia ładnie biegi zmieniała :(
pozdrawiam
-
Cybb
- 0 gwiazdek
- Auto: Forek 2.0XT MY 03, junkers powered by Jako
Pewnie tradycyjnie ten króciec plastikowy od chłodnicy......
Jak nie katowaliście to uszczelkom raczej nic się nie stało. Nie dajmy sie ponieśc paranoi, że uszczelka pada zawsze i wszystkim, gdy tylko wskaźnik temp. pójdzie do góry. Przynajamniej mi nie padła, choć w serwisie już liczyli kasę za jej zrobienie jak podjechałem
Oczywiście na lawecie 
Jak nie katowaliście to uszczelkom raczej nic się nie stało. Nie dajmy sie ponieśc paranoi, że uszczelka pada zawsze i wszystkim, gdy tylko wskaźnik temp. pójdzie do góry. Przynajamniej mi nie padła, choć w serwisie już liczyli kasę za jej zrobienie jak podjechałem
Racja, racja. Mi padła mimo, że wskaźnik temp nie poszedł do góry.Cybb pisze:Nie dajmy sie ponieśc paranoi, że uszczelka pada zawsze i wszystkim, gdy tylko wskaźnik temp. pójdzie do góry.
czarne jest piękne...