Wypadek Roberta Kubicy - Ronde di Andora
Re: Wypadek Roberta Kubicy - Ronde di Andora
Dziś mija 6 miesięcy od fatalnego wypadku. 

W żyłach benzyna,zamiast serca TURBINA.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Re: Re: Wypadek Roberta Kubicy - Ronde di Andora
Ja już rozbijam namiot.Konto usunięte pisze:Może pójdźmy pod pałac?
Sent from my Legend using Tapatalk
- Grzesiek_67
- 6 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Czy powinienem przyjść pod pajac z rozbitym modelem Skody pod pachą? ;)
r.
r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.
- Grzesiek_67
- 6 gwiazdek
ky pisze:Czy powinienem przyjść pod pajac z rozbitym modelem Skody pod pachą? ;)
r.
Bier ogon i wpadaj.
Komuchy ! Komuchy !
Brak podpisu.
EEE, ja mam relikwie. Pozbieralem kilka czesci w Testicoky pisze: Czy powinienem przyjść pod pajac z rozbitym modelem Skody pod pachą?

Life is a Joke !
To ile RK miał palców wskazujących? Osiem? ;))@lbert pisze: ja mam relikwie
r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.
Nie wiem o co cały ten raban. Robert ma się dobrze i już jest właściwie gotów.

- Grzesiek_67
- 6 gwiazdek
minimus pisze: Nie wiem o co cały ten raban. Robert ma się dobrze i już jest właściwie gotów.
Jacky X, i co Ty na to ?

Brak podpisu.
Bardzo fajne zdjęcie.Grzesiek_67 pisze:minimus pisze: Nie wiem o co cały ten raban. Robert ma się dobrze i już jest właściwie gotów.
Jacky X, i co Ty na to ?
Robert Kubica przechodzi obecnie rehabilitację po wypadku w rajdzie Ronde di Andora. Holenderski dziennik "De Telegraaf" podał informację, że polski kierowca ogłosił, kiedy zamierza wrócić na tory Formuły 1.
"Wracam na początku przyszłego roku" - cytuje słowa Polaka holenderska gazeta. Wygląda więc na to, że nie zobaczymy Roberta Kubicy w tym sezonie. Kibice mieli nadzieję, że krakowianin wystartuje choćby w ostatnim wyścigu w Brazylii, ale i to się wydaje niemożliwe. Ciągle nie jest jasne, czy Polak pojawi się na sesjach treningowych w tym roku.
Sam Kubica jest zadowolony z postępów rehabilitacji. - Cieszę się, że rehabilitacja przebiega prawidłowo. Dobrze, że nie ma żadnych komplikacji. Ważne jest, żeby odzyskać optymalną dyspozycję - powiedział kierowca Lotus Renault GP.
"Poza światłem reflektorów, w prywatnej klinice niedaleko Pisy, Kubica od miesięcy intensywnie pracuje nad powrotem" - piszą Holendrzy. 26-letni krakowianin przebywa obecnie w toskańskiej miejscowości Capezzano Pianore, gdzie ma wszystko, czego mu potrzeba, a przede wszystkim ciszę i spokój.
- Na początku 2012 roku wracam - cytuje słowa Kubicy "De Telegraaf". To bardzo konkretna informacja, miejmy nadzieję, że prawdziwa.
"Wracam na początku przyszłego roku" - cytuje słowa Polaka holenderska gazeta. Wygląda więc na to, że nie zobaczymy Roberta Kubicy w tym sezonie. Kibice mieli nadzieję, że krakowianin wystartuje choćby w ostatnim wyścigu w Brazylii, ale i to się wydaje niemożliwe. Ciągle nie jest jasne, czy Polak pojawi się na sesjach treningowych w tym roku.
Sam Kubica jest zadowolony z postępów rehabilitacji. - Cieszę się, że rehabilitacja przebiega prawidłowo. Dobrze, że nie ma żadnych komplikacji. Ważne jest, żeby odzyskać optymalną dyspozycję - powiedział kierowca Lotus Renault GP.
"Poza światłem reflektorów, w prywatnej klinice niedaleko Pisy, Kubica od miesięcy intensywnie pracuje nad powrotem" - piszą Holendrzy. 26-letni krakowianin przebywa obecnie w toskańskiej miejscowości Capezzano Pianore, gdzie ma wszystko, czego mu potrzeba, a przede wszystkim ciszę i spokój.
- Na początku 2012 roku wracam - cytuje słowa Kubicy "De Telegraaf". To bardzo konkretna informacja, miejmy nadzieję, że prawdziwa.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Jacky X, dzięki, że to napisałeś, nie zginie nam temat wątkuJacky X pisze: Robert Kubica przechodzi obecnie rehabilitację po wypadku w rajdzie Ronde di Andora.

Jacky X pisze: 26-letni krakowianin przebywa obecnie w toskańskiej miejscowości Capezzano Pianore, gdzie ma wszystko, czego mu potrzeba, a przede wszystkim ciszę i spokój.
Po takiej informacji, to mu się spokój może skończyć. Znudzeni zabytkami polscy turyści będą teraz masowo odwiedzać Capezzano Pianore

Ales sarkastyczny, jakby nie bylo oczywiste, ze Jacky X cytuje cala wiadomosc... :PKonto usunięte pisze: Jacky X, dzięki, że to napisałeś, nie zginie nam temat wątku![]()
Jacky X, fajnie byloby zrodlo (linka) podac za kazdym razem, jak sie robi "przedruk".

Turysci to pikus, najwieksze zlo to pismaki i pseudo-reporterzy.Konto usunięte pisze: Po takiej informacji, to mu się spokój może skończyć. Znudzeni zabytkami polscy turyści będą teraz masowo odwiedzać Capezzano Pianore
Witam.Staram się nie kopiować bzdetów tylko to co coś wnosi.Postaram się o linki :
http://f1.wp.pl/kat,1775,title,LR-zdecy ... omosc.html
Doświadczenia z ostatnich miesięcy sprawiły, że bolid na sezon 2012 nie będzie budowany specjalnie dla Kubicy. Lopez zdradził, że Lotus Renault GP podjęło taką decyzję, pomimo iż on sam jest święcie przekonany o powrocie Polaka do F1.
- Są dwie drogi budowania aut w Formule 1. Pierwsza - konstruuje się auto wokół kierowcy, w przeszłości wielu stajniom wyszło to na dobre i takie było nasze założenie w przypadku R31. Druga - mamy dobry bolid odpowiadający dwóm zawodnikom z zespołu. I taki właśnie bolid zaprojektujemy na przyszły rok - wyjaśnił Gerard Lopez
http://f1.wp.pl/kat,1775,title,LR-zdecy ... omosc.html
Doświadczenia z ostatnich miesięcy sprawiły, że bolid na sezon 2012 nie będzie budowany specjalnie dla Kubicy. Lopez zdradził, że Lotus Renault GP podjęło taką decyzję, pomimo iż on sam jest święcie przekonany o powrocie Polaka do F1.
- Są dwie drogi budowania aut w Formule 1. Pierwsza - konstruuje się auto wokół kierowcy, w przeszłości wielu stajniom wyszło to na dobre i takie było nasze założenie w przypadku R31. Druga - mamy dobry bolid odpowiadający dwóm zawodnikom z zespołu. I taki właśnie bolid zaprojektujemy na przyszły rok - wyjaśnił Gerard Lopez
minimus pisze:Nie wiem o co cały ten raban. Robert ma się dobrze i już jest właściwie gotów.
chłopaki u mnie na budowie zobaczyli gdzieś w necie to zdjęcie, i rozpoczęła się dyskusja, że jak on ma niby wrócić do F1 jak ma taką protezę

- Witek
- 6 gwiazdek
- Auto: A500 @ Piotruś II
- Polubił: 20 razy
- Polubione posty: 15 razy
j33mbo pisze: chłopaki u mnie na budowie zobaczyli gdzieś w necie to zdjęcie, i rozpoczęła się dyskusja, że jak on ma niby wrócić do F1 jak ma taką protezę![]()
![]()
Chyba przesadziłeś z cieciem kosztów. Mam nadzieję, że gościom przy wejściu będziesz dawać kaski ochronne?

Witek, a co mają one chronić

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

j33mbo pisze:chłopaki u mnie na budowie zobaczyli gdzieś w necie to zdjęcie, i rozpoczęła się dyskusja, że jak on ma niby wrócić do F1 jak ma taką protezę![]()
, 15 minut musiałem im tłumaczyć, że Roberta z tego zdjęcia jest tylko głowa
Dobre. W tym całym nieszczęściu to akurat jest b.śmieszne.
Jacky X pisze: W tym całym nieszczęściu
czasami podkusza mnie żeby zobaczyć twoje posty, mimo, że normalnie mam je zasłonięte,
co chcę powiedzieć...:
ciężko rozpatrywać wypadek RK jako nieszczęście, moim zdaniem miał wielkie szczęście,
po 1. że bariera nie urwała mu głowy, albo rozpruła mu klatkę piersiową
po 2. że jest kierowcą F1 z zylionem w kieszeni swojej i swoich pracodawców, przez co miał możliwość leczyć się u najlepszych lekarzy z branży
- Witek
- 6 gwiazdek
- Auto: A500 @ Piotruś II
- Polubił: 20 razy
- Polubione posty: 15 razy
j33mbo pisze: ciężko rozpatrywać wypadek RK jako nieszczęście, moim zdaniem miał wielkie szczęście,
po 1. że bariera nie urwała mu głowy, albo rozpruła mu klatkę piersiową
Właśnie nie. Po 99/100 takich wypadków kierowca wychodzi z auta (nawet cywilnego) i się otrzepuje. Kubica miał ogromnego pecha, że barierka była lipna.
Witek pisze: Po 99/100 takich wypadków kierowca wychodzi z auta (nawet cywilnego) i się otrzepuje.
Głupi ma zawsze szczęście.....
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
Witek pisze: Kubica miał ogromnego pecha, że barierka była lipna.
ja zakładam, że mówimy o wypadku, w którym barierka wbija się do środka auta