ecumaster w jdm sti ver 5 my99

Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa ;-)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
ODPOWIEDZ
kons6
1 gwiazdka
Polubił: 0
Polubione posty: 0

ecumaster w jdm sti ver 5 my99

Post 26 cze 2011, o 11:27

czy przy pomocy ecumastera DET3 będzie można (bez stawania na głowie i instalowania dodatkowych/zmienionych urządzeń):
- odczytywać dane z przepływomierza i sterować ilościami paliwa
- zmienić (cofnąć) zapłon
- kontrolować ciśnienie doładowania wykorzystując standardowy zawór (bez BOV)
- ograniczyć max obroty do własnej wartości?

AMI
5 gwiazdek
Polubione posty: 1 raz

Re: ecumaster w jdm sti ver 5 my99

Post 26 cze 2011, o 11:52

Oczywiscie wiem, ze lepiej zrobic taniej, niz drozej - ale nie lepiej zrobic to jednak porzadnie i po prostu zrobic remap, a nie cudowac ze swinkami?
Zwlaszcza, ze ecu na to pozwala?
Jacek "AMI" Rudowski

kons6
1 gwiazdka

Post 26 cze 2011, o 12:22

ze mną jest taki problem, że większość rzeczy wiem najlepiej sam ;-) , a świnka+soft dają mi szansę pogrzebać wszędzie samemu (i zmieniać to), samodzielny remap wydaje mi się trudniejszy, a wiedza o nim bardzo słabo dostępna

ps. przy okazji ciekawi mnie czy tej "świnki" nie wymyśliliśmy sobie w Polsce, bo piggyback ma chyba więcej wspólnego z końmi czy baranami niż ze świniami ;-)

AMI
5 gwiazdek

Post 26 cze 2011, o 12:34

To kup sobie juz lepiej jakies aftermarketowe ecu standalone, z softem i wtedy sobie dlub sam - bedzie mimo wszystko lepiej.
Oczywiscie niekoniecznie taniej.

Oczywiscie samodzielnie remapu na ecu z my99/00 nie zrobisz, bo to tylko Ecutekiem remapowalne jest.

No i - znow oczywiscie - warta docenienia jest chec robienia tego samemu - ale mysle, ze lepiej byloby probowac zrobic to w odpowiedni sposob.
Jacek "AMI" Rudowski

mizoo
Awatar użytkownika
Administrator
Auto: U r a bus (GT)

Post 9 sie 2011, o 17:53

AMI pisze: Oczywiscie samodzielnie remapu na ecu z my99/00 nie zrobisz, bo to tylko Ecutekiem remapowalne jest.
Czyli na standardowym ECU w moim MY00 nie mozna nawet remapu zrobic? Jedyne opcje to standalone ECU lub Piggyback?
Obrazek
Subaru - the source of wanderlust. || http://mizoo.pl - foto galeria

AMI
5 gwiazdek

Post 9 sie 2011, o 18:29

mizoo pisze:
AMI pisze: Oczywiscie samodzielnie remapu na ecu z my99/00 nie zrobisz, bo to tylko Ecutekiem remapowalne jest.
Czyli na standardowym ECU w moim MY00 nie mozna nawet remapu zrobic? Jedyne opcje to standalone ECU lub Piggyback?
Mozna - przeciez napisalem wyzej, ze mozna - ale Ecutek wchodzi tylko w rachube. OpenECU nie obsluguje starszych komputerow jak do tej pory (chyba, ze cos sie ostatnio zmienilo).
Jacek "AMI" Rudowski

melina26
2 gwiazdki
Auto: Legacy antyk ej18t megasquirted

Post 10 sie 2011, o 08:24

A ja polecam megasquirta :mrgreen: Mam to u siebie i jestem megazadowolony. Jeśli masz trochę pojęcia i szerokopasmówkę + ewentualnie EGT to z autem zrobisz wszystko i jeszcze więcej. Złożenie samodzielnie ms-a to te same pieniądze co det3. Wcześniej miałem det2 i też było fajnie ale standalone to jest dopiero to co pozwala ożyć silnikowi.
Swoją drogą ecumaster to wyrób krajowy, jego autorem jest Jadzwin ;-)

mizoo
Awatar użytkownika
Administrator
Auto: U r a bus (GT)

Post 10 sie 2011, o 11:41

AMI pisze: Mozna - przeciez napisalem wyzej, ze mozna
Czuje sie glupio. :-)
Obrazek
Subaru - the source of wanderlust. || http://mizoo.pl - foto galeria