czy przy pomocy ecumastera DET3 będzie można (bez stawania na głowie i instalowania dodatkowych/zmienionych urządzeń):
- odczytywać dane z przepływomierza i sterować ilościami paliwa
- zmienić (cofnąć) zapłon
- kontrolować ciśnienie doładowania wykorzystując standardowy zawór (bez BOV)
- ograniczyć max obroty do własnej wartości?
ecumaster w jdm sti ver 5 my99
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Re: ecumaster w jdm sti ver 5 my99
Oczywiscie wiem, ze lepiej zrobic taniej, niz drozej - ale nie lepiej zrobic to jednak porzadnie i po prostu zrobic remap, a nie cudowac ze swinkami?
Zwlaszcza, ze ecu na to pozwala?
Zwlaszcza, ze ecu na to pozwala?
Jacek "AMI" Rudowski
ze mną jest taki problem, że większość rzeczy wiem najlepiej sam
, a świnka+soft dają mi szansę pogrzebać wszędzie samemu (i zmieniać to), samodzielny remap wydaje mi się trudniejszy, a wiedza o nim bardzo słabo dostępna
ps. przy okazji ciekawi mnie czy tej "świnki" nie wymyśliliśmy sobie w Polsce, bo piggyback ma chyba więcej wspólnego z końmi czy baranami niż ze świniami

ps. przy okazji ciekawi mnie czy tej "świnki" nie wymyśliliśmy sobie w Polsce, bo piggyback ma chyba więcej wspólnego z końmi czy baranami niż ze świniami

To kup sobie juz lepiej jakies aftermarketowe ecu standalone, z softem i wtedy sobie dlub sam - bedzie mimo wszystko lepiej.
Oczywiscie niekoniecznie taniej.
Oczywiscie samodzielnie remapu na ecu z my99/00 nie zrobisz, bo to tylko Ecutekiem remapowalne jest.
No i - znow oczywiscie - warta docenienia jest chec robienia tego samemu - ale mysle, ze lepiej byloby probowac zrobic to w odpowiedni sposob.
Oczywiscie niekoniecznie taniej.
Oczywiscie samodzielnie remapu na ecu z my99/00 nie zrobisz, bo to tylko Ecutekiem remapowalne jest.
No i - znow oczywiscie - warta docenienia jest chec robienia tego samemu - ale mysle, ze lepiej byloby probowac zrobic to w odpowiedni sposob.
Jacek "AMI" Rudowski
Czyli na standardowym ECU w moim MY00 nie mozna nawet remapu zrobic? Jedyne opcje to standalone ECU lub Piggyback?AMI pisze: Oczywiscie samodzielnie remapu na ecu z my99/00 nie zrobisz, bo to tylko Ecutekiem remapowalne jest.
Mozna - przeciez napisalem wyzej, ze mozna - ale Ecutek wchodzi tylko w rachube. OpenECU nie obsluguje starszych komputerow jak do tej pory (chyba, ze cos sie ostatnio zmienilo).mizoo pisze:Czyli na standardowym ECU w moim MY00 nie mozna nawet remapu zrobic? Jedyne opcje to standalone ECU lub Piggyback?AMI pisze: Oczywiscie samodzielnie remapu na ecu z my99/00 nie zrobisz, bo to tylko Ecutekiem remapowalne jest.
Jacek "AMI" Rudowski
A ja polecam megasquirta
Mam to u siebie i jestem megazadowolony. Jeśli masz trochę pojęcia i szerokopasmówkę + ewentualnie EGT to z autem zrobisz wszystko i jeszcze więcej. Złożenie samodzielnie ms-a to te same pieniądze co det3. Wcześniej miałem det2 i też było fajnie ale standalone to jest dopiero to co pozwala ożyć silnikowi.
Swoją drogą ecumaster to wyrób krajowy, jego autorem jest Jadzwin

Swoją drogą ecumaster to wyrób krajowy, jego autorem jest Jadzwin

Czuje sie glupio.AMI pisze: Mozna - przeciez napisalem wyzej, ze mozna