A chłop i tak odróżnia 4.... czyli modne kolory aut
Re: A chłop i tak odróżnia 4.... czyli modne kolory aut
A jak zna więcej niż 7, to pedał. 

Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
O ile "połyskujący", to też modny - gratulacjemaf1 pisze: profilaktycznie kupiłem czarny

Znaczy, może nie odrózniać szmaragdu, turkusu i błekitu morskiego, ale WRbluemica od niebieskiego - obowiązkowoleon pisze: więcej niż 7, to pedał

A mnie się podoba kolor, który kryje pod sobą jakieś 300 ps 

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
Połyskujący, a jakżeWiS pisze:O ile "połyskujący", to też modny - gratulacjemaf1 pisze: profilaktycznie kupiłem czarny![]()

Znaczy, może nie odrózniać szmaragdu, turkusu i błekitu morskiego, ale WRbluemica od niebieskiego - obowiązkowoleon pisze: więcej niż 7, to pedał

No to ja jestem pedał

Wiem, wiem! Winny się tłumaczy

- WiS
- 6 gwiazdek
300 koni, fakt, może być w każdym kolorze.
W okolicach 200 mozna jednak wymagać przynajmniej, by kurzu i inkszego syfu nie było za wyraźnie znać. Przynajmniej z paru kroków.
W słabszych autach natomiast - pozostają wrażenia estetyczne, nie?
PS.

Prawdziwy chłop - to malarstwo i owszem, ale pokojowe, a zdjęcia tyż, ino ciuchów ze swojej baby.
O!

W okolicach 200 mozna jednak wymagać przynajmniej, by kurzu i inkszego syfu nie było za wyraźnie znać. Przynajmniej z paru kroków.
W słabszych autach natomiast - pozostają wrażenia estetyczne, nie?
PS.
Nie mogłeś napisac wprost, że od tej wycieczki do Emiratów chorujesz na białego bentleya...?Piter 35 pisze: mnie się podoba kolor, który kryje pod sobą jakieś 300 ps

Jakieś takie... metroseksualne zajęciamaf1 pisze: na swoje wytłumaczenie dodam, że trochę zajmowałem się malarstwem i opracowuję zdjęcia.

Prawdziwy chłop - to malarstwo i owszem, ale pokojowe, a zdjęcia tyż, ino ciuchów ze swojej baby.
O!

niby racja, ale porsche w kolorze "zielono-grafitowy jednak jakoś nie bardzo...Piter 35 pisze:A mnie się podoba kolor, który kryje pod sobą jakieś 300 ps
- WiS
- 6 gwiazdek
damaz, z wczesnego dzieciństwa pamiętam taki obrazek - z działu motoryzacyjnego "Świata Młodych", na którym się wychowywałem - właśnie srebrnozielonkawej 911 (Carrery?). Coś tak jak wolnossące Forki MY'04 wzwyż. I własnie na podstawie tego obrazka żem się był zadurzył w Prosięciu. Całkiem mu ta metaliczna zielonkawość pasiła.
Zaraz tam Porsze. Maluch nawet seledinowy jest slyczny 

Malarstwo pokojowe to się zleca malarzowi pokojowemu. Niech se chłop zarobiWiS pisze:Jakieś takie... metroseksualne zajęciamaf1 pisze: na swoje wytłumaczenie dodam, że trochę zajmowałem się malarstwem i opracowuję zdjęcia.
O!

eghmm...WiS pisze: właśnie srebrnozielonkawej 911
http://dstasz.rdkp.cba.pl/lanos.htm#_Do ... pne_kolory
albo inaczej:

Ja mam auto biale. Ale chcialem juz biale miec STI, ale wtedy oswiadczono mi, ze auto takie zle wyglada i i dostalem gaciowy blue, z ktorego bylem zafowolony.
Najlepszym kolorem na swiecie jest srebrny metalik, nie widac na nim brudu i kropka.
Najgrsze wszystko co ciemne, bo po umyciu czyste jest trzy sekundy.
Bialy jest dobry, bo widac na nim wszystkie zalamania, ale ma wade, bo nieco bardziej niz na srebrnym widac na nim brud. Za to sie w ogole nie nagrzewa. to duzy plus.
A moda to moda. Niektrzy moze pamietaja yellow Bahama - kolor dla chama. Duze Fiaty w tym wychodzily i Mirafiori. To bylo cóś.
A dziś zamiast Yellow bahama koledzy w VW, Audi i Forda proponują jakieś zielonkawe czy pomarańczowe elekrtyczne kolory.
W sumie najlepszy jest ten sam kolor ktory sie mialo i ten sam model, wtedy sasiedzi nie widza zmiany :)
Najlepszym kolorem na swiecie jest srebrny metalik, nie widac na nim brudu i kropka.
Najgrsze wszystko co ciemne, bo po umyciu czyste jest trzy sekundy.
Bialy jest dobry, bo widac na nim wszystkie zalamania, ale ma wade, bo nieco bardziej niz na srebrnym widac na nim brud. Za to sie w ogole nie nagrzewa. to duzy plus.
A moda to moda. Niektrzy moze pamietaja yellow Bahama - kolor dla chama. Duze Fiaty w tym wychodzily i Mirafiori. To bylo cóś.
A dziś zamiast Yellow bahama koledzy w VW, Audi i Forda proponują jakieś zielonkawe czy pomarańczowe elekrtyczne kolory.
W sumie najlepszy jest ten sam kolor ktory sie mialo i ten sam model, wtedy sasiedzi nie widza zmiany :)
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
Mnie to w sumie lotto co sąsiedzi widzą, a czego nie widzą i co o tym sądzą.Arno pisze:wtedy sasiedzi nie widza zmiany :)

Natomiast o mdłości przyprawiają mnie te masy aut bez wyrazu w kolorze brudu - czyli najpopularniejsze ostatnio wszystkie srebrne, szarości, grafity itp.
Brakuje mi na ulicy kolorów

A tu przykład, jakie kolory w głównej mierze zamawia klientela...

Czarownica prawdę Ci powie :D
Arno pisze: Najlepszym kolorem na swiecie jest srebrny metalik, nie widac na nim brudu i kropka.

A moda to jest dla pedałówArno pisze:A moda to moda. Niektrzy moze pamietaja yellow Bahama - kolor dla chama. Duze Fiaty w tym wychodzily i Mirafiori. To bylo cóś.

- WiS
- 6 gwiazdek
Jako właściciel aut w kolorach złotym i miedzianym, domagam się uznania dla wysiłkow na rzecz ubarwiania uliczofija pisze: Brakuje mi na ulicy kolorów

Ten z damaziowego obrazka jest też OK - pod tym wzgledemArno pisze: Najlepszym kolorem na swiecie jest srebrny metalik, nie widac na nim brudu i kropka

W wielu markach trudno zamówić co innego - bo nawet jesli oprócz biało-szaro-niebiesko-czarnego coś jeszcze jest w katalogu, to okazuje się, że albo tylko w katalogu, albo na nietypowy kolor trzeba czekać dwa razy dłużejzofija pisze: przykład, jakie kolory w głównej mierze zamawia klientela...

Cholera, sypnąłem się uzywając słowa "miedziany"maf1 pisze: moda to jest dla pedałów

Arno pisze: Najlepszym kolorem na swiecie jest srebrny metalik, nie widac na nim brudu i kropka
g...uzik prawda, jakby się miało taki kolor jak na fotce załączonej to by sie o srebrnym opinię zweryfikowało

a co wy z tym srebrnym czy innym słoniowym?
czarny jest znacznie lepszy. lepiej błoto widać*.
* zwłaszcza jak przeschnie

czarny jest znacznie lepszy. lepiej błoto widać*.

* zwłaszcza jak przeschnie

zofia, re: sąsiedzi. Nie rozumiesz o co chodzi. Jeśli "sąsiedzi" nie widzą, to się człowiek w oczy nie rzuca, a to w wielu sytuacjach ratuje przed panami odwiedzającymi mieszkania i domy, choć nie byli zapraszani. Nie chdzi o to CO SĄDZĄ, bo na to sramy wszyscy rzadką kupą po zepsutym mięsku.
Jak to mówią ruskie, tisze jedesz dalsze budiesz.
Esilon, tak to prawda. Nie widać.
Są dwie szkoły - 1. Praktyczność, czyli srebrne lub podobne, 2. Uroda, awangarda, kolor, dramatyzm... każda z nich ma zalety i wady.
Można też postępować jak niektórzy członkowie mojej rodziny - niezależnie od koloru auto myje się raz do roku.
Samochód w mojej młodości nosił nazwę "wiśnia w czekoladzie".
Samochód służy do przemieszczania się. I czy jest czysty zy brudny to dość obojętne. Ale są takie, które lubią mieć ajto czyste. Niektóre z różnych względów muszą mieć auto czyste.
Każden lubi to co lubi. Jeden lubi wiśniowe, inni białę jeszcze inni uważają jedynie czarne
Jak to mówią ruskie, tisze jedesz dalsze budiesz.
Esilon, tak to prawda. Nie widać.
Są dwie szkoły - 1. Praktyczność, czyli srebrne lub podobne, 2. Uroda, awangarda, kolor, dramatyzm... każda z nich ma zalety i wady.
Można też postępować jak niektórzy członkowie mojej rodziny - niezależnie od koloru auto myje się raz do roku.
Samochód w mojej młodości nosił nazwę "wiśnia w czekoladzie".
Samochód służy do przemieszczania się. I czy jest czysty zy brudny to dość obojętne. Ale są takie, które lubią mieć ajto czyste. Niektóre z różnych względów muszą mieć auto czyste.
Każden lubi to co lubi. Jeden lubi wiśniowe, inni białę jeszcze inni uważają jedynie czarne
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
Tak tylko weź go kuźwa nazwijesilon pisze: g...uzik prawda, jakby się miało taki kolor jak na fotce załączonej to by sie o srebrnym opinię zweryfikowało![]()

Kiedyś miałem żonę... teraz mam Subaru 

mały 5150, Twoja wizyta w tym wątku po wklejeniu fotki forka była tylko kwesia czasu
szampański gold

szampański gold

esilon pisze: szampański gold![]()
esilon, widziałeś kiedyś szampana

Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
jeśli mogę.Arno pisze: zofia, re: sąsiedzi. Nie rozumiesz o co chodzi. Jeśli "sąsiedzi" nie widzą, to się człowiek w oczy nie rzuca
Prawdy o sąsiadach (nie wszystkich) są dwie, zwykle prawdziwe zresztą.

1. dawno Cię oszacowali
2. dawno wiedzą co Pan tam robisz na kanapie
I zawsze wiedzą lepiej niż Ty.
A przykład mam taki. Może nie o sąsiadach, ale pracownikach z produkcji. Strasznie chcieli wiedzieć ile dostaję. Znając powyższe prawdy zrobiłem mały eksperyment i przytaknąłem z mrugnięciem oka 2 albo 3 razy więcej niż na prawdę (żeby absurdalnie było). Nie uwierzyli i z całą powagą dodali dychę.
A Subarbie jest w leasingu. Bo ma 'M' na końcu blachy.

Nie ma co się z koniem kopać.
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Dokładnie tak jest. Co widać na powyższym zdjęciu parkingu gotowych samochodów w fabryce.WiS pisze: W wielu markach trudno zamówić co innego - bo nawet jesli oprócz biało-szaro-niebiesko-czarnego coś jeszcze jest w katalogu, to okazuje się, że albo tylko w katalogu, albo na nietypowy kolor trzeba czekać dwa razy dłużej![]()
Widocznie tak marketingowcy i inni designerzy widzą oczekiwania klientów, zresztą pewnie takie właśnie one są.... I potem większość aut jest malowana w tych nijakich przeróżnych odcieniach brudu (od jasno srebrnych, po ciemno szare).

No i faktycznie nie ma w czym wybierać, bo 70% kolorów producenta stanową te "kolory brudu" i zostaje w palecie może raptem parę innych, ciekawszych.
- Witek
- 6 gwiazdek
- Auto: A500 @ Piotruś II
- Polubił: 20 razy
- Polubione posty: 15 razy
WiS pisze: Całkiem mu ta metaliczna zielonkawość pasiła.
Na pewno metalik?
Dożo osób też nie ma odwagi na kolory. Alfa GT bardzo zgrabny samochodzik, o ile jest czerwony i biały.... ale nie. Większość jest w kolorze "ble i wewnętrznie nudnego fuj". Auta sportowe powinny być w wyrazistych kolorach, a nie jakichś takich...
Np. GTeki w majtkowym metaliku...
Srebrny na sportowym aucie wygląda dobrze tylko w jednym przypadku. Kiedy to jest blacha, bo brak lakieru.

Nawet nie wyobrażacie sobie jak ciężko kupić zadbane dwulitrowe STi z DCCD i w kolorze innym niż niebieski...

Na WR blue mica całkiem dobrze nie widać brudu... przynajmniej z pewnej odległości. Biały natomiast to masakra... wyczyszczenie dokładnie rozplaskniętych robali