Moje tarcze przy hamowaniu chlodza sie :) Ba! Zamarzaja :DGrzesiek_67 pisze:(...) Grzeją się (...)
Zrobilem na wierconych Zimmermanach i klockach tego samego producenta ~2kkm i narazie jest OK. IMHO do codziennej jazdy sa wystarczajace.
T.
Moje tarcze przy hamowaniu chlodza sie :) Ba! Zamarzaja :DGrzesiek_67 pisze:(...) Grzeją się (...)
Tummi pisze: Zrobilem na wierconych Zimmermanach
Tummi pisze: Moje tarcze przy hamowaniu chlodza sie :) Ba! Zamarzaja :D
Grzesiek_67 pisze:
Zna ktoś firmę, korzystał ? Ceny i graty wyglądają dosyć atrakcyjnie.
Pozdrawiam
Grzegorz
Grzesiek_67, i takich opini słuchajGrzesiek_67 pisze: czyli Lechu "Leszek" Ferodo - nie skreśla jednoznacznie tych tarcz, z zastrzeżeniem, że do spokojnej jazdy.
Grzesiek_67 pisze: owoc666,
ale widziałeś te ceny ? Jakoś po taniości to wychodzi...
Akurat Leszek odpisał mi, że nie ma w ofercie tarcz do mojego Legacy.Grzesiek_67 pisze: Jedyna osoba ze "światka hamulcowego" która po pierwsze, że dystrybuuje tarcze Zimmermana, po drugie wie co mówi, czyli Lechu "Leszek" Ferodo - nie skreśla jednoznacznie tych tarcz, z zastrzeżeniem, że do spokojnej jazdy.
So What! pisze: Akurat Leszek odpisał mi, że nie ma w ofercie tarcz do mojego Legacy.
Ma za to klocki - Ferodo PremierGrzesiek_67 pisze: Jeżeli to miałyby być Zimmermany to bardzo dobrze![]()
So What! pisze: Ma za to klocki - Ferodo Premier
Alunetik pisze: Moim zadaniem do OBK tylko swap.
W Tribece jest inny/lepszy zacisk? Bo widzę, że średnica tarczy jest taka sama - 316 mm.Alunetik pisze:Tribeca?
PZDR
Bodek
Oczywiscie, ze smieszne. Pogadamy za 50kkm, conajmniej tyle planuje pojezdzic na moich, jak to okresliles, "jednych z najgorszych" zimmermanach. Z ciekawosci - ile u Ciebie wytrzymaly?Grzesiek_67 pisze:A to w ramach dowcipu ? Ok, każda tarcza ma określoną maksymalną pojemnością cieplną i to, że się grzeje przy hamowaniu jest oczywiste. Przekroczenie wartości pojemności cieplnej danej tarczy (i to jak szybko osiągnie wartość krańcową parametru) będzie powodowało za chwilę gotowanie układu, zmniejszoną efektywność hamowania, zwiększoną podatność na odkształcenia. To nadal jest śmieszne ?![]()
Mi Ferrodo Performance (bez cyferek) wytrzymały ponad 2 lata. A też syfGrzesiek_67 pisze: Bierz podwójną ilość, upchniemy ile się da, może zadziałają
Tummi pisze: Z ciekawosci - ile u Ciebie wytrzymaly?
Alan, Alan, Alan! pisze: Mi Ferrodo Performance (bez cyferek) wytrzymały ponad 2 lata. A też syf
Alan, Alan, Alan! pisze:A Koliber założył jakieś trociny za 100 plnI upalał, i jechał, i dało radę
jarmaj pisze: Juridy miałem oryginalnie w hamulcu estijajowym. Po tym, jak mi po przejechaniu w poprzek miasta hamulec się skończył, wywaliłem całkiem nowe klocki do śmietnika i wsadziłem coś sensownego.
jarmaj pisze: WRX ma na tyle słaby hamulec, że na słabszym klocku poza spokojną jazdą miejską nic się nie zrobi.
OBK H6 pisze: i tak mod Kaznodzieja zamknął ten vonTek
Oczywiście, że w każdych warunkach się nie da. Trzeba wiedzieć na czym się jeździ i styl jazdy dopasować do klocka/tarczy. ew. klocek/tarczę do stylu jazdy.Grzesiek_67 pisze:że na gównianym klocku i tarczy da się bezpiecznie w każdych warunkach wyhamować. Nie da się. Da się natomiast efektownie pozbawić życia siebie i innych. Koniec w temacie.
W Legacy przed wyjazdem do Chorwacji wymieniłem oryginalne tarcze z przodu przy przebiegu 120k. Tylne wg mechanika jeszcze pojeżdżą.vibowit pisze: Mój znajomy właśnie chce się pozbyć focusa z przebiegiem ok. 95 tys. Ma jeszcze oryginalne tarcze i klocki i żyje.