Poprawka.Alan, Alan, Alan! pisze: Wiem, że nie da się żyć na kredyt tak jak robią to obecnie rządy.
Pytanie nie brzmi "czy się da", tylko "jak długo jeszcze się da?"
Bizancjum gniło i upadało jakieś 600 lat...
Poprawka.Alan, Alan, Alan! pisze: Wiem, że nie da się żyć na kredyt tak jak robią to obecnie rządy.
teraz mamy wirtualne pieniądze i maklerów, którzy się nimi bawią.WiS pisze: Bizancjum gniło i upadało jakieś 600 lat...
Uf.Alan, Alan, Alan! pisze:nie wiem czy korwinowskie. Nie mam z nim dzieciesilon pisze: że niby korwinowskie "miałem rację" tuz tuż ?
Dobrze, że spłaciłam wszystko zanim się stanie bumAlan, Alan, Alan! pisze:Wiem, że nie da się żyć na kredyt tak jak robią to obecnie rządy.
no bo będziemy uprawiać ziemniaki i lepić gliniankibarbie pisze: Tekst jest bardzo dobry, tylko zastanawia mnie skąd przekonanie że po tym "bum" przyjdzie normalność.
Błąd, przed bum nie należy nic spłacać, tylko wręcz przeciwnie, zapożyczyć się po uszy i liczyć, że wszyscy wierzyciele sczezną podczas wojny/rewolucjibarbie pisze: Dobrze, że spłaciłam wszystko zanim się stanie bum
Oprócz ziemniaków trzebaby koniecznie uprawiać cytryny, i jeszcze odrobinę czegoś na cukier!Alan, Alan, Alan! pisze: uprawiać ziemniaki i lepić glinianki
i właściwie, może nie byłoby to takie złe.
to pozostawiam Tobie, bo bardzo dobrze sobie z tym radziszWiS pisze: Oprócz ziemniaków trzebaby koniecznie uprawiać cytryny, i jeszcze odrobinę czegoś na cukier!
fcuk them. Sami kombinują, to niech nie płaczą.esilon pisze: jeżeli nikt nie będzie pożyczek brał to co sie stanie z bankami
zrobimy im przelew widłamiesilon pisze: ZUSu będzie musiał kosztowac tyle co składka do ZUS
O, i pszczoły na miód by byłybarbie pisze: Ja krowy umiem hodować, to jakoś damy radę
W przyszłym ustroju naturalnej i antysocjalistycznej sprawiedliwości społecznej nie będzie już ZUSu, i dobrze. Trzeba tylko będzie mieć duzo dzieci, żeby przy którymś spędzić starość.esilon pisze: jeżeli nikt nie będzie pożyczek brał to co sie stanie z bankami , przelew do ZUSu będzie musiał kosztowac tyle co składka do ZUSu
no i od nowa socjalizmWiS pisze: Zakładamy spółdzielnię, znaczy wspólnotę pierwotną
przecież prezesem będziesz. Wytwórni napojów z ziemniaków.WiS pisze: A już zamierzałem być prezesem
Alan, Alan, Alan! pisze: przecież prezesem będziesz. Wytwórni napojów z ziemniaków.
A skąd pomysł że to oni cokolwiek wtedy mieliby do powiedzenia? Może będą razem z Tuskami i Kwaśniewskimi w najlepszym wypadku poznawać tajniki więziennej miłości.WiS pisze: To mi się bardzo podoba. Już widzę, jak tej "kontroli" dokonuje konsylium złożone z premiera Jarosława Kaczyńskiego, minister finansów Beaty Szydło, ministra gospodarki Krzysztofa Jurgiela i doradcy medialnego Adama Hoffmana
Btw, po raz kolejny bardzo proszę - przy cytatach podawajmy źródło. Bo ja sobie znajdę:
http://nczas.home.pl/wazne/bankructwo-e ... nej-epoki/
ale szkoda, żeby ktoś nie wiedział, gdzie tryska taka krynica mądrości![]()
"prawie" robi wielką różnicę, ale OK, jako pragmatyk biorę co jestesilon pisze: prawie kapłan
Pomysł stąd, że w nadchodzących wyborach jest taka REALNA alternatywa:inquiz pisze: skąd pomysł że to oni cokolwiek wtedy mieliby do powiedzenia? Może będą razem z Tuskami i Kwaśniewskimi w najlepszym wypadku poznawać tajniki więziennej miłości.
Nie, nie lepsze (wszędzie zdarzaja się pierdoły). "Krynica mądrości" była ironią, ale pełną ciepła. Bo nawet jesli jest w tego typu tekstach sporo racji, to najcześciej nijak nie wskazują drogi dojścia do stanu pożądanego. Zaś "polityka jest sztuką możliwości", jak uczą klasycy.inquiz pisze: czy te gwyborcze i inne wysokonakładowe mądrości znacznie lepsze?
tak niezaczepnie, ale z ciekawości. Kandydat NP o mgle?WiS pisze: "Nową Prawicę", ale w moim okręgu pewnie znowu na pierwszym miejscu listy będzie listonosz nie umiejący zliczyć do trzech ani sklecić sensownego zdania... za to bredzący coś o sztucznej mgle i helu nad Smoleńskiem
WiS pisze: No, jeszcze ewentualnie, w geście rozpaczy i protestu, głosujemy na kogokolwiek innego lub nie głosujemy w ogóle, czyli dajemy znaka, że jest nam zasadniczo wszystko jedno, czy bedą nas robić w trąbę na smutno, czy na wesoło*.
Konto usunięte pisze: Dobrze mi się słucha Kowala z PJN. Wiem, że oni nie osiągną minimum, ale podziwiam upór tego gościa. Jest taki niemedialny, naiwny jak ja i ma dobre intencje.
Coraz silniej do mnie dociera, że chyba musimy - jako społeczeństwo - jeszcze raz się sparzyć.Konto usunięte pisze: Wiem, że takim podejściem ułatwiam zdobycie władzy PiSowi.
no to bardzo nieładnieKonto usunięte pisze: Mam to w dupie.
esilon pisze: .............ja tam czekam na upublicznienie programu PO![]()
WiS pisze: Coraz silniej do mnie dociera, że chyba musimy - jako społeczeństwo - jeszcze raz się sparzyć.
Grzesiek_67 pisze: Mają to karwa Lilka dokończyć !