Witam!
Mam zamiar kupić sobie Subaru Legacy z 1991 lub 1993r. i mam 2 modele do wybrania Subaru Legacy- Hubertus który podoba mi się ale ma lekko ubogie wyposażenie oraz Subaru Legacy- Edition czy jakoś tak i ma dużo lepsze wyposażenie niż Hubertus i tak się teraz zastanawiam który kupić bo ten Edition ma szyber dach otwierany na przyciski ma wszystkie szyby otwierane na przyciski a Hubertus tego niema a pojemność Hubartusa 1.8 a Editiona 2.2.
Proszę o szybką odpowiedź
Pozdrawiam
Co wybrać? Jakie subaru?
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
- subarka665
- 5 gwiazdek
- Auto: Subaru Legacy - Luxus
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Co wybrać? Jakie subaru?
Ostatnio zmieniony 22 lis 2011, o 14:05 przez subarka665, łącznie zmieniany 3 razy.
W moich żyłach ETYLINA, zamiast serca...
turbina...
Think. Feel. Drive. Subaru
turbina...
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Re: Co wybrać? Jakie subaru?
2.2 to znakomity silnik i zdecydowanie będzie jechał lepiej niż 1.8, ale z drugiej strony, lepsze wyposażenie to więcej gadżetów i elektronicznych pstryczków w prawie 20-letnim aucie, czyli więcej okazji do wizyt w warsztacie.
-
Sławek
- 3 gwiazdki
- Auto: Forester 2.0XT,Justy G3,Outback H6
- Polubił: 2 razy
Taki wybór to może być dobry przy młodych samochodach. Tutaj, biorąc pod uwagę ich pełnoletność, za podstawowe kryterium bym wziął stan techniczny chyba, że potraktujesz temat tylko hobbystycznie a nie użytkowo. 

Ostatnio zmieniony 25 sie 2011, o 19:45 przez Sławek, łącznie zmieniany 1 raz.
- subarka665
- 5 gwiazdek
Obydwa autka były oglądane i ich stan techniczny jest bardzo dobry progi są całe bez rdzy a i tak samo jak błotniki czy inne miejsca w Subaru Edition wszystko działa cała elektronika 4x4 i reduktor również więc
nie mam zastrzeżeń do tej Subary. Ta druga Subara, Hubertus jest w bardzo podobnym stanie lecz z tego co ja zauważyłam to wychodzi powoli rdza na tylnym błotniku. Wszystko działa 4x4 i reduktor również bez zastrzeżeń właściciele pierwszego i drugiego auta mówili mi że auta dobrze się sprawują zimą oraz latem nie było z nimi najmniejszych problemów auta się nie psuły. Przebieg Subaru Hubertus
to 314,000 , a Subaru Edition 156,000 oby dwa auta były odpalane i żaden nie bierze oleju oraz nie puszcza dymku. No tylko jeszcze powiem o tym że Subaru Hubertus miał parę stłuczek czyli tylny zderzak lekko pęknięty i wgnieciony, wyje tylny most, kangur który jest z przodu ma poobcinane boki i jedna lampa była zbita ale już jest nowa .Subaru Edition jest bez wypadkowy i jest młodszy od Hubertusa .
nie mam zastrzeżeń do tej Subary. Ta druga Subara, Hubertus jest w bardzo podobnym stanie lecz z tego co ja zauważyłam to wychodzi powoli rdza na tylnym błotniku. Wszystko działa 4x4 i reduktor również bez zastrzeżeń właściciele pierwszego i drugiego auta mówili mi że auta dobrze się sprawują zimą oraz latem nie było z nimi najmniejszych problemów auta się nie psuły. Przebieg Subaru Hubertus
to 314,000 , a Subaru Edition 156,000 oby dwa auta były odpalane i żaden nie bierze oleju oraz nie puszcza dymku. No tylko jeszcze powiem o tym że Subaru Hubertus miał parę stłuczek czyli tylny zderzak lekko pęknięty i wgnieciony, wyje tylny most, kangur który jest z przodu ma poobcinane boki i jedna lampa była zbita ale już jest nowa .Subaru Edition jest bez wypadkowy i jest młodszy od Hubertusa .
Ostatnio zmieniony 29 kwie 2013, o 21:43 przez subarka665, łącznie zmieniany 1 raz.
turbina...
turbina...
-
Jacol
- 2 gwiazdki
- Auto: brak Forestera 2,0 Turbo LPG
- Polubił: 2 razy
Na podstawie podanych przez Ciebie informacji, o ile je dobrze zrozumiałem, to wybór jest prosty: wybierz auto młodsze przebiegiem, mniej pobijane, z mocniejszym silnikiem i lepiej wyposażone, czyli... 

Czyny niezaistniałe często wywołują katastrofalny brak następstw.
Jacol powiedział wszystko. Nie ma się nad czym zastanawiać. Tej "elektroniki" czyli szyb na przyciski raczej nie trzeba się bać. W swoim staruszku MY93 nie odnotowałem z tym żadnych problemów.
- subarka665
- 5 gwiazdek
Coś konkretniejsubarka665 pisze: Temat zamknięty

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
- subarka665
- 5 gwiazdek
Kupiłam subaru legacy edition, miałam włożyć foty na nasze subaru ,ale nie włożyłam,bo miałam wypadek
. A później auto poszło do kasacji . Później kupiłam subaru legacy hubertus ale już nie z tego wątku bo tamci właściciele sprzedali je. Ale znalazłam też hubertuskę koło Kalisza. Pojechałam, pooglądałam, przejechałam się i w końcu kupiłam
. Hubertuskę możesz zobaczyć tutaj:
http://forum-subaru.pl/bb3/viewtopic.ph ... ead#unread

http://forum-subaru.pl/bb3/viewtopic.ph ... ead#unread
turbina...
turbina...