Psy, koty, ślimaki i inne zwierzaki
Re: Psy, koty, ślimaki i inne zwierzaki
leon, o tym mówisz ? bo w opisie nic o mrówkach ni ma
no ale chemia potrzebna tylko która naprawde skuteczna, bo sąsiadka jakims róziowym sypała i nic nie dało, omijały omijały, troche przyszło do mnie reszta została tam gdzie była, generalnie miały to w dupie
WiS, nie wiem tylko kto pierwszy opuści rejon
SynPower ATF
- Wysokowydajny, w pełni syntetycznych płyn do przekładni automatycznych, który przekracza wymagania specyfikacji wielu wiodących producentów samochodów.
- Opracowany specjalnie z myślą o długich interwałach wymiany i idealny do wszystkich przekładni automatycznych i układów typu powershift. Nadaje się również do układów przemysłowych i hydraulicznych.
- Wyróżnia się znakomitymi właściwościami zmniejszającymi tarcie, doskonałą płynnością w wysokich i niskich temperaturach oraz wysoką stabilnością termiczną.

no ale chemia potrzebna tylko która naprawde skuteczna, bo sąsiadka jakims róziowym sypała i nic nie dało, omijały omijały, troche przyszło do mnie reszta została tam gdzie była, generalnie miały to w dupie

WiS, nie wiem tylko kto pierwszy opuści rejon

esilon pisze: leon, o tym mówisz ? bo w opisie nic o mrówkach ni ma
Tak jakoś przypadkiem

Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.
przypadkiem stwierdziłem że rozpuszczalnik ich nie rusza,leon pisze: Tak jakoś przypadkiem się trochę wylało na dziurę
szkoda że nia mam AT

Ja też nie, ale mam wspomaganie kierownicy.
kiedyś miałem taki polski środek który się otwierało i mrówki znosiły go do siebie, po paru dniach był spokój.
ze wschodnich ciekawostek rosjanie mają specjalne kleje na gryzonie i robactwo, na myszy było całkiem skuteczne ale u nas czegoś takiego nie widziałem.
ze wschodnich ciekawostek rosjanie mają specjalne kleje na gryzonie i robactwo, na myszy było całkiem skuteczne ale u nas czegoś takiego nie widziałem.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
inquiz pisze: kiedyś miałem taki polski środek który się otwierało i mrówki znosiły go do siebie, po paru dniach był spokój.
Jest sporo takich środków w marketach budowlanych. U mnie są 100% skuteczne, rozsypujesz na ich drodze i wnoszą to do gniazda karmiąc tym młode. Brutalne, ale skuteczne. Wysypuję to tylko kiedy mrówki próbują zagnieździć się w domu lub bezpośredniej bliskości i łażą mi np. po werandzie. W tzw ogrodzie mrówek mam mnóstwo. Podobnie jak żab. I jedne i drugie są podobno bardzo pożyteczne, niech sobie kumkają

-
stefanekmac
- 5 gwiazdek
- Auto: był forek XT jest OBK 2,5
- Polubił: 26 razy
- Polubione posty: 91 razy
A ja mam zarośnięty ogród koło domu i mnóstwo ślimaków w tym roku.Tych ze skorupką,niby nieszkodliwe ale głupio tak łazić i deptać je.Wpadłem na pomysł i po nocy i deszczach wyłapuję do słoja i wynoszę.A to do lasu,a to innych ogrodów.Chyba przy okazji "mieszam krew" W sumie już ponad 300 sztuk ma wycieczkę daleko od miejsca narodzin.
Pamietajmy o Wołyniu.
-
stefanekmac
- 5 gwiazdek
- Auto: był forek XT jest OBK 2,5
- Polubił: 26 razy
- Polubione posty: 91 razy
Ja dałem mrówkom spokój,raz są potem dostaną skrzydeł i odfruną.Do chaty się nie pchają,czasem trochę piasku wydłubią spod kostki i tyle.Kiedyś środek z boraksem był skuteczny.Plus cukier i załatwiona sprawa.Ekologicznie walczę z nimi koło uli z pszczołami .Gruba warstwa popiołu koło nóg uli i spokój.To zbyt drobny materiał i źle się po nim chodzi .To odpuszczają.To ludowy sposób.Inny to ocet 2 razy na dzień.
Pamietajmy o Wołyniu.
esilon, słyszałam że proszek do pieczenia je odstrasza, aczkolwiek na części nie robi to wrażenia 

Ślimaków mam plagę, a te cholery wyniesione gdziekolwiek i tak wracają. Po jakimś czasie straciłam skrupuły i kupiłam ślimakol. Liczba ślimaków w kilka dni zredukowała się do akceptowalnej.stefanekmac pisze:A ja mam zarośnięty ogród koło domu i mnóstwo ślimaków w tym roku.Tych ze skorupką,niby nieszkodliwe ale głupio tak łazić i deptać je.Wpadłem na pomysł i po nocy i deszczach wyłapuję do słoja i wynoszę.A to do lasu,a to innych ogrodów.Chyba przy okazji "mieszam krew" W sumie już ponad 300 sztuk ma wycieczkę daleko od miejsca narodzin.
A na muszki owocówki co polecacie? Na razie najskuteczniejszy okazał się odkurzacz 

fitter happier more productive
barbie pisze: Ślimaków mam plagę, a te cholery wyniesione gdziekolwiek i tak wracają. Po jakimś czasie straciłam skrupuły i kupiłam ślimakol. Liczba ślimaków w kilka dni zredukowała się do akceptowalnej.
A nie lepiej -> http://www.wielkiezarcie.com/recipe19606.html

Co za różnica w jaki sposób je mordujesz ?

no to dzisiaj będe testował proszek ( na tych co przeżyły wczorajszy mini pożar )
poza tym fajne te mrówki, tempo w jakim przenosiły jajeczka po zdjęciu "osłony" mrowiska było niesamowite, niestety z przykrościa ale musze je wytępić bo to gniazdo było(jest) tuz przy narożniku domu a życia z mrówkami pod jednym dachem raczej sobie nie wyobrażam

poza tym fajne te mrówki, tempo w jakim przenosiły jajeczka po zdjęciu "osłony" mrowiska było niesamowite, niestety z przykrościa ale musze je wytępić bo to gniazdo było(jest) tuz przy narożniku domu a życia z mrówkami pod jednym dachem raczej sobie nie wyobrażam
Nie no... Są bardziej i mniej humanitarne sposoby uśmiercania.leon pisze:Co za różnica w jaki sposób je mordujesz ?
Ale to tak w oderwaniu do ślimaków.

czarne jest piękne...
raz przyniosłem do domu wiaderko ślimaków i nikomu nie polecam, zabawy z tym było mnóstwo a żarcia wyszło niewiele.leon pisze: A nie lepiej -> http://www.wielkiezarcie.com/recipe19606.html![]()
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
Mrówy to pikuś. Ja mam problem z krecikamiesilon pisze:Mrówki chciałbym wytępic lub przegonić z działki,

No jasne, ale co dalej? Same wyginą z czasem czy można im jakoś pomóc? Populacja dość duża bo przez 2 tygodnie muszki miały wolną chatębarbie pisze:srnk, przenieś owoce i warzywa do lodówki

fitter happier more productive
- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 198 razy
srnk, płytka Globol spisuje się rewelacyjnie 

"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

rrosiak, pacz, a u mnie nie działa.
Na komary, muchy i inne świństwo ok, ale na muszki ni cholery.
czarne jest piękne...
- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 198 razy
Jakieś zmutowane osobniki musicie miećvibowit pisze:rrosiak, pacz, a u mnie nie działa.

"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 

W jeden dzien przeczytalem caly ten watek. Z psow, kastracji, sterylizacji, kotow i ptakow temat ewoluowal na rybki, a skonczylo sie na latajacych mrowkach i slimakach. Uwielbiam to forum.
Przy okazji pochwale sie swoimi zwierzakami.
Pozdrowienia dla wszystkich czworonogow i ich pozytywnie zakreconych wlascicieli...
Link: http://www.youtube.com/watch?v=PeZrl-rJPrQ
Przy okazji pochwale sie swoimi zwierzakami.
Pozdrowienia dla wszystkich czworonogow i ich pozytywnie zakreconych wlascicieli...
Link: http://www.youtube.com/watch?v=PeZrl-rJPrQ
O! Muszę sobie kiedyś odświeżyć tę dyskusję. Niezła jazda była.WitAce pisze:Z psow, kastracji, sterylizacji, kotow

czarne jest piękne...